Rediger Lightroom Classic-bilder i Photoshop eller Photoshop Elements

Lightroom Classic lar deg åpne og redigere dine bilder i Adobe Photoshop, Adobe Photoshop Elements eller en annen applikasjon for redigering av bilder. Lightroom Classic bruker automatisk Photoshop eller Photoshop Elements som det eksterne redigeringsprogrammet hvis du har en av applikasjonene installert på datamaskinen din. Du kan også spesifisere et eksternt redigeringsprogram i Lightroom Classic-innstillingene.

Når du åpner et bilde fra Lightroom Classic direkte i Photoshop CS3 eller nyere, har du flere alternativer. Du kan redigere bildet i sitt nåværende format, eller åpne det som er smart objekt. Du kan også slå sammen en rekke bilder til en panorama, slå sammen til HDR eller åpne to eller flere bilder som et bilde med lag i Photoshop. Når du lagrer redigeringer på et bilde i Photoshop, vil Lightroom Classic automatisk importere det nye bildet inn i katalogen.

For å redigere et bilde ved å bruke Photoshop eller Photoshop Elements innenfra Lightroom Classic må du ha en av applikasjonene installert på datamaskinen din. Deretter følger du disse trinnene:

1. Angi eller kontroller ditt eksterne redigeringsprogram.

1. I Lightroom Classic velger du Rediger > Innstillinger (Windows) eller Lightroom Classic > Innstillinger (Mac OS).
  2. Klikk på fanen Ekstern redigering.

Hvis Photoshop eller Photoshop Elements er installert på datamaskinen din, vises det som det valgte redigeringsprogrammet.

3. Om ønsket klikker du på Velg under Ekstra ekstern redigeringsprogram, og navigerer til og velger et program eller en applikasjon.

Se Innstillinger for ekstern redigering for mer om alternativene i denne dialogruten.

Innstillinger for ekstern redigering i Lightroom Classic CC
Vinduet Innstillinger for ekstern redigering lar deg velge Photoshop, Photoshop Elements eller en annen redigeringsapplikasjon som et eksternt redigeringsprogram.

2. Velg et bilde som skal redigeres.

I biblioteks- eller Redigere-modulen i Lightroom Classic velger du ett eller flere bilder, og velger ett av følgende:

• Bilde > Rediger i > Rediger i Adobe Photoshop [versjonnummer]
  • Bilde > Rediger i > Rediger i Adobe Photoshop Elements [versjonnummer]
Rediger i-menyen i Lightroom Classic CC
Velg Bilde > Rediger i og deretter det eksterne redigeringsprogrammet du ønsker å bruke.

Hvis du åpner en Camera Raw-fil i Photoshop CS3 eller nyere, åpnes bildet direkte.

Hvis du skal åpne en TIFF-, JPEG- eller PSD-fil, velger du å åpne en kopi av bildet med Lightroom Classic-justeringene aktivert, eller åpne en kopi av det originale bildet.

Valg for «Rediger i» i Lightroom Classic CC
Velg hvordan du ønsker å åpne en TIFF-, JPEG- eller PSD-fil i Photoshop.

3. Rediger i Photoshop eller Photoshop Elements.

Lightroom Classic åpner bildet ditt i Photoshop eller Photoshop Elements.

Utfør dine ønskede redigeringer i denne applikasjonen, og når du er klar, velger du Fil > Lagre.

4. Gå tilbake til Lightroom Classic

Bytt tilbake til Lightroom Classic. I biblioteksrutenettvisningen vises en ny versjon av bildet ditt ved siden av originalen. Det nye bildet inneholder redigeringene du gjorde i Photoshop eller Photoshop Elements. Det originale bildet er uberørt.

Merk:

Når du lagrer i Photoshop eller Photoshop Elements, sørg for å slå på alternativet Maksimer kompatibiliteten, slik at Lightroom Classic kan lese bildene. Photoshop CS3 og senere lagrer automatisk PSD-filer fra Lightroom Classic med maksimum kompatibilitet.