Finn ut hvordan du bruker Adobe Stock-webområdet til å utforske og lisensiere Stock-ressurser.
st_app_RGB

Adobe Stock er en tjeneste som gir designere og bedrifter tilgang til millioner av utvalgte royaltyfrie bilder, videoer, illustrasjoner, vektorgrafikk, 3D-ressurser og maler av høy kvalitet for alle designprosjekter. Du kan kjøpe Adobe Stock som et abonnement med mange ressurser. Det finnes flere ulike abonnementspakker tilgjengelig.

Du kan utforske, forhåndsvise og lisensiere ressurser ved hjelp av enten Adobe Stock-webområdet eller fra Creative Cloud-applikasjonene som er integrert med Adobe Stock.

Merk:

Adobe Stock er dypt integrert med flere Creative Cloud-applikasjoner, slik som Photoshop, Illustrator, InDesign, Premiere Pro, Dreamweaver og After Effects. Hvis du ønsker informasjon om å bruke Adobe Stock i disse applikasjonene, kan du se Bruke Adobe Stock i Creative Cloud-applikasjoner.

Utforske og lisensiere Stock-ressurser

Adobe Stock_updated_w2_2x

Du kan utforske og lisensiere flere ressurstyper på Adobe Stock-webområdet. Følg denne fremgangsmåten:

1. Gå til Adobe Stock-webområdet og logg på med Adobe ID-en din.

2. (Valgfritt) Hvis du vil søke etter en bestemt Adobe Stock-ressurstype, velger du én av følgende faner: Bilder, Videoer, Maler, 3D, Premium eller Redaksjonelt.

Søk etter en bestemt Adobe Stock-ressurstype ved hjelp av fanene øverst

3. Søk etter passende arkivressurser til prosjektet ditt. På resultatsiden kan du veksle mellom søkeresultater for Alle, Bilder, Videoer, Maler og 3D etter behov ved hjelp av rullegardinmenyen til venstre for søkefeltet.

Using-Adobe-Stock-website_refine-search3
    Velg ønsket alternativ for å begrense søkeresultatene

4. Hvis du vil, kan du filtrere søkeresultatene. De kan filtreres etter pris, underkategori, om mennesker er synlige i bildet, bilderetning, farge osv. Ulike filterparametere er tilgjengelige for ulike typer ressurser. Du kan for eksempel filtrere bildene ved å bruke estetiske filtre, som dybdeskarphet og livlige farger. Søkeresultatene vises så snart du tilpasser filterparametrene.

Stock-filters
    Filtrere søkeresultatene

5. Når du har funnet en arkivressurs du liker, kan du laste ned den lisensierte versjonen til datamaskinen. Slik gjør du det:

1. Hold musepekeren over ressursen på resultatsiden. Ikoner for raske handlinger for arbeid med bildet vises.
    2. Hold musepekeren over Kjøp lisens og lagre i mitt bibliotek-ikonet ().
    3. I dialogboksen som åpnes, går du til Lagre til datamaskin-området og klikker på Last ned.
    License-an-asset
    Lisensiere Adobe Stock-ressurser

6. Velg kjøpsalternativet du vil bruke. Det finnes flere ulike kjøpsalternativer tilgjengelige for enkeltpersoner, arbeidsgrupper og bedrifter.

7. Importer den nedlastede arkivressursen til design- eller redigeringsapplikasjonen din.

Merknader:

• Det kan være lurt å se på flere arkivressurser med vannmerke fra Adobe Stock-webområdet før du laster ned den lisensierte versjonen som passer best til prosjektet ditt.
  • I stedet for å laste ned den lisensierte versjonen av ressursen, kan du velge å laste ned en forhåndsvisning. Hvis du vil gjøre dette, må du i trinn 5 ovenfor klikke på Lagre forhåndsvisning i mitt bibliotek-ikonet ().

Åpne ressurser i en støttet applikasjon

Apps_supporting_open_in

Når du utforsker ressurser på Adobe Stock-webområdet, kan du åpne dem direkte i støttede Creative Cloud-applikasjoner. Illustrator CC, InDesign CC, Photoshop CC, Premiere Pro CC og After Effects CC støtter per i dag denne funksjonaliteten.

1. Gå til Adobe Stock-webområdet og logg på med Adobe ID-en din.

2. (Valgfritt) Hvis du vil søke etter en bestemt Adobe Stock-ressurstype, velger du én av følgende faner: Bilder, Videoer, Maler, 3D, Premium eller Redaksjonelt.

3. Søk etter passende arkivressurser til prosjektet ditt. På resultatsiden kan du veksle mellom søkeresultater for Alle, Bilder, Videoer, Maler og 3D etter behov ved hjelp av rullegardinmenyen til venstre for søkefeltet.

4. Når du har funnet en arkivressurs du liker, kan du åpne den direkte i Creative Cloud-skrivebordsprogrammet du ønsker. Følg denne fremgangsmåten:

• Hold musepekeren over ressursen på resultatsiden. Ikoner for raske handlinger for arbeid med bildet vises.
    • Hold musepekeren over ett av disse ikonene: Kjøp lisens og lagre i mitt bibliotek () eller Lagre forhåndsvisning i mitt bibliotek ().
    • I dialogboksen som vises i Åpne i-området, klikker du på ikonet for Creative Cloud-applikasjonen din. For eksempel kan du klikke på -ikonet.

Adobe Stock åpner ressursen i det valgte Creative Cloud-skrivebordsprogrammet. Før du åpner objektet, plasseres det av Adobe Stock i biblioteket Nedlastinger.

Using-Adobe-Stock-website
    Adobe Stock-webområdet: Åpne arkivressursen i en støttet Creative Cloud-applikasjon

Using-Adobe-Stock-website_template
    Åpne en mal i den tilhørende Creative Cloud-applikasjonen (Illustrator, InDesign eller Photoshop)

5. Følg trinn 2 og de påfølgende trinnene i Søke etter og lisensiere ressurser i Biblioteker-panelet.

Finn lignende bilder basert på innhold, farge, komposisjon eller alle egenskaper

Funksjonen for visuelle søk på Adobe Stock-webområdet lar deg raskt finne Stock-bilder som ligner på et annet bilde. Gå til Adobe Stock-webområdet og følg disse trinnene:

1. Klikk på kameraikonet i søkefeltet.

Visuelt søk
    Start visuelt søk
  2. Dra et bilde til dialogboksen Søk med et bilde. Du kan også klikke på Bla gjennom og laste opp et bilde fra datamaskinen. JPEG- og PNG-bilder støttes for visuelt søk.

Search_within_an_image
    Dialogboksen Søk med et bilde

Adobe Stock viser ressurser som ligner på bildet du lastet opp.

Merk:

Du kan også ganske enkelt dra et bilde du vil søke med, til søkefeltet. Adobe Stock viser ressurser som ligner på det bildet.

3. Alternativt kan du angi et nøkkelord i søkefeltet på resultatsiden for å snevre inn søket. Hvis du for eksempel søker med bildet av en katt, kan du angi brun for å bare se bilder av brune katter.

Using-Adobe-Stock-website_refine-visual-search-keywords
    Snevre inn visuelt søk ved hjelp av nøkkelord

Merk:

Visuelt søk fungerer best for bilder med størrelse 1000 piksler x 1000 piksler og større.

Finne bilder som ligner på et annet Stock-bilde basert på innhold, farge eller komposisjon

Når du ser gjennom søkeresultatene, kan du ganske enkelt dra en miniatyr av et Stock-bilde til søkefeltet. Adobe Stock finsorterer resultatene og viser flere Stock-bilder som ligner på bildet du søkte med.

Alternativt kan du holde musepekeren over den aktuelle ressursen og klikke på Finn lignende-ikonet (), og deretter velge likhet basert på Innhold, Farge eller Komposisjon (beta).

Finn lignende bilder basert på innhold, farge eller komposisjon

Finn lignende basert på innhold

Bruk dette alternativet for å finne bilder som ligner på motivet i det valgte bildet.

Finn lignende bilder basert på innhold
Likhet basert på innhold

Finn lignende basert på farge

Bruk dette alternativet for å finne bilder som samsvarer med den dominerende fargen i det valgte bildet.

Finn lignende bilder basert på farge
Likhet basert på farge

Finn lignende basert på komposisjon

Bruk dette alternativet for å finne bilder som ligner på motivet basert på oppstillingen eller layouten i det valgte bildet.

Finn lignende bilder basert på komposisjon
Likhet basert på komposisjon

Finne bilder med tekstrom

Adobe Stock-webområdet kan du enkelt filtrere søkeresultatene for å se bilder med plass til tekst. Når du ser søkeresultatene, klikker du på Vis filtre øverst til venstre på siden, og velger deretter filteret Bilder med tekstrom.

Bilder med tekstrom
Bilder med tekstrom

Administrere Adobe Stock-ressurser som er lagt til i bibliotekene dine

Du kan se og administrere Adobe Stock-ressurser som du har lagt til i bibliotekene dine.

• Klikk på Biblioteker og velg ønsket bibliotek fra rullegardinlisten. Hvis du vil se alle bibliotekene dine, velger du Vis alle.
Libraries

Endre navn på et bibliotek

1. Klikk på , og velg Gi nytt navn til bibliotek.

rename-library
  2. Angi et navn i tekstboksen.

rename-a-library
    Angi et navn for biblioteket

A. Endre navn når du viser ønsket bibliotek B. Endre navn når du viser alle biblioteker
  3. Klikk på OK eller .

Slette et bibliotek

1. Klikk på  og velg Slett bibliotek.

delete-a-library
  2. I vinduet som åpnes, klikker du på Slett.

Opprett et bibliotek

1. Klikk på Biblioteker og velg Vis alle.

2. Skriv inn et navn for det nye biblioteket i det tomme feltet.

create-a-library
    Angi et navn for å opprette et bibliotek
  3. Klikk på  for å opprette biblioteket.

Administrere ressurser som er lagt til i biblioteket ditt

Åpne biblioteket ditt og hold musepekeren over en ressurs for å se de tilgjengelige alternativene. Du kan gjøre følgende på Adobe Stock-webområdet:

• Lisensiere ressursen og lagre den på datamaskinen
  • Lagre en forhåndsvisning av ressursen
  • Finne lignende Adobe Stock-ressurser
  • Slette ressursen
work-with-assets
Administrere ressurser som er lagt til i biblioteket ditt

Sende koblingen til et bibliotek

1. Klikk på og velg Send kobling.

2. Del biblioteket ved hjelp av Send kobling-arbeidsflyten. Du finner mer informasjon under Dele biblioteker.

Vise lisenshistorikken

På siden Lisenshistorikk på Adobe Stock-webområdet kan du se en liste over ressursene du har lisensiert, og hvor mange bilder du har igjen i abonnementet.

Merk:

Hvis du har lisensiert et bilde, kan du laste det ned på nytt uten å lisensiere det flere ganger. Klikk på fil-ID-en i lisenshistorikken, og lagre ressursen på datamaskinen.