Adobe Creative Cloud-apper bruker nå innebygd OS-støtte for dekoding av Dolby Digital, og har ikke lenger koding for lydformatene Dolby Digital og Dolby Digital Plus.

Adobe Creative Cloud er flyttet til innebygd operativsystemstøtte (OS) for Dolby Digital-dekoding (lesing av Dolby-filer) og leverer ikke lenger støtte for koding (skriving) av Dolby Digital- og Dolby Digital-lydformater i nåværende og fremtidige utgivelser av Creative Cloud.

Disse endringene påvirker følgende Creative Cloud-produkter:

• Adobe Premiere Pro CC
  • Adobe After Effects CC
  • Adobe Audition CC
  • Adobe Photoshop Lightroom CC
  • Adobe Photoshop Lightroom Classic CC
  • Adobe Media Encoder CC
  • Adobe Prelude CC
  • Adobe Premiere Elements

Dolby lyddekoding

Både Windows- og OS X-operativsystemer (Windows 8.1 eller nyere og Mac OS X .11 eller nyere) inneholder innebygd støtte for Dolby-dekodingsfunksjoner. Oppdater til den nyeste versjonen av ditt operativsystem.

Støtte for dekoding av Dolby-lyd for Windows operativsystem

Hvis du kjører et Windows-operativsystem på datamaskinen, støtter alle nye versjonene nå en form for dekoding av Dolby-lyd på OS-nivå.

Men det er et par unntak:

• Windows 10N/10KN: Windows versjon 10N/10KN inneholder ikke mediepakken som kreves for å dekode AC-3. Du finner instruksjoner om hvordan du fikser dette problemet i følgende artikkel på Microsofts støtteside: Mediefunksjonspakke for Windows 10 N og Windows 10 KN.
  • Windows 8.1N/8.1KN: Windows versjon 8.1N/8.1KN inneholder ikke mediepakken som kreves for å dekode AC-3. Du finner instruksjoner om hvordan du fikser dette problemet i følgende artikkel på Microsofts støtteside: Mediefunksjonspakke for Windows 8.1 N og Windows 8.1 KN.

Eldre versjoner av Windows:

• Windows 7: Windows 7 inneholder ikke mediepakken som kreves for å dekode AC-3. Den beste løsningen er å oppgradere til Windows 8 eller Windows 10.

Støtte for dekoding av Dolby-lyd for Mac-operativsystem

Hvis du bruker et Mac-operativsystem på datamaskinen din, støtter macOS 10.11 og nyere versjoner dekoding for Dolby-lyd.

Dolby lydkodestøtte

De som trenger Dolby-kodemuligheter, bør vurdere følgende tredjepartsalternativer:  Dolby – Media Producer Suite.

Hvis du vil vite mer, kan du kontakte Adobe kundestøtte.

Vanlige spørsmål

Er det forskjell på den innebygde OS-støtten for Dolby og teknologien som tidligere ble støttet i Adobes produkter?

Dekode/avspilling: Nei – enten virker eller virker ikke som en dekoding i digitalt format.

Kode: Dette er ikke mulig med OS-integrert Dolby-teknologi.Men koding skjer som regel som en del av distribusjon, ikke i løpet av den kreative prosessen der Adobe-verktøy brukes.

Jeg bruker Windows 7 og har nettopp kjøpt et nytt kamera som spiller inn med AVC-HD. Betyr dette at jeg må oppdatere operativsystemet og Creative Cloud-programvareversjonen for å kunne høre lyden?

Adobe anbefaler at du oppdaterer til den nyeste versjonen av Creative Cloud-programvare, og at du oppdaterer til et sikrere operativsystem (Windows 10 foretrekkes). Hvis du ikke kan gjøre dette, tar du kontakt med Adobe kundestøtte.

Betyr dette at dere dropper støtte for PQ Dolby Vision HDR?

Nei, det er ingen endring i støtten for HDR-bilder av Premiere Pro.

Påvirker dette mine gamle prosjekter der dekoding skjedde med bruk av Dolby, men som nå er fjernet?

Hvis du åpner et prosjekt med den siste versjonen av Creative Cloud-programvaren, skal det ikke bli påvirket. OS-teknologien kan dekode alle Dolby-kodede kildemedier.

Jeg bruker et lokalt arkivsystem for min datamaskin - kan jeg bruke det til å rulle tilbake til en gammel versjon?

Det er aldri vårt mål å fjerne egenskaper fra våre produkter. Dessverre hadde vi ikke noe annet alternativ enn å endre måten vi fikk tilgang til Dolby-funksjonalitet, og for noen brukere forårsaket dette en forstyrrelse i arbeidsflyten.  Til slutt - vi beklager at du har opplevd noen problemer, nedenfor er noen forslag til både å ta opp gjeldende situasjon og anbefalte fremgangsmåter for å komme videre.

1. Flytt til siste OS og applikasjonsversjon.
  2. For Windows, vurder en oppdatering til CC 2018.

For Mac-brukere er MacOS-oppgraderinger gratis.

Dette er vårt beste forslag. Alle Windows-versjoner over Windows 8.1 og Mac OS 10.11 eller nyere inneholder innbygget støtte for Dolby-dekodingsfunksjoner. Hvis du trenger å migrere arbeid som pågår, kan du bruke et tredjepartsverktøy som Håndbremse (en gratis åpen kildekode video-transcoder) for å konvertere MTS / ACS-filene dine. Gi filene nytt navn og reimporter dem til Premiere Pro. Deretter tømme media cache.

3. Gjenopprett dine CC2017-versjoner som inkluderte Dolby.
  4. Hvis du ikke kan flytte til den nyeste OS- og CC2018-applikasjonsversjonen, er gjenoppretting av CC2017-applikasjonen, inkludert Dolby-funksjonalitet, en annen mulig fremgangsmåte.

På Windows, prøv å bruke Windows Gjenoppretting for å rulle tilstanden til applikasjoner på datamaskinen din til før den tiden.

På Mac, kan du bruke Apples Time Machine.

Disse sikkerhetskopieringsversjonene vil gjenopprette maskinen din til den forrige tilstanden.  For å forhindre at det endres, når du oppgraderer Creative Cloud-apper, bruker du 'Advanced Options' i skrivebordsprogrammet for å beholde eldre CC-versjoner i stedet for standardoppførelsen, som fjerner dem.

5. Bruk en system backup eller et bilde fra når du hadde CC 2017 installert.
  6. Du kan muligens bruke begge backup-typene for å komme tilbake til der hvor du var før. Du trenger minst både Premiere Pro og Adobe Media Encoder-appene.

Når du oppgraderer Creative Cloud-apper, bruker du 'Advanced Options' i skrivebordsprogrammet for å beholde eldre CC-versjoner i stedet for standardoppførelsen, som fjerner dem.