Posters en banners afdrukken met Acrobat

U kunt een document van groot formaat, zoals een poster of een banner, afdrukken door de pagina over meerdere vellen papier te verdelen (dit heet 'naast elkaar'). Met de optie voor naast elkaar wordt berekend hoeveel vellen papier nodig zijn. U kunt de grootte van het origineel aanpassen aan het papier en opgeven hoeveel elke pagina een andere mag overlappen. U kunt de pagina's vervolgens samenvoegen.

1. Kies in Acrobat of Acrobat Reader het hamburgermenu (Windows) of het menu Bestand (macOS) > Afdrukken.

2. Selecteer Poster in het gedeelte Paginaformaat en -verwerking van het dialoogvenster Afdrukken.

3. Geef de volgende gewenste instellingen op:

• Tegelschaal - Hiermee wordt de paginaschaal gewijzigd met de opgegeven hoeveelheid.
    • Overlap- Hiermee wordt bepaald in hoeverre de tegels elkaar overlappen.
    • Knipmarkeringen- Hiermee voegt u hulplijnen aan elke pagina toe om de overlapping bij te snijden.
    • Labels - Hiermee worden op elke tegel de bestandsnaam en het paginanummer toegevoegd.
    • Alleen grote pagina's in tegels opdelen - Hiermee deelt u alleen de pagina's die groter zijn dan het papier, in tegels op.

4. Selecteer Afdrukken.

Adobe

Krijg sneller en gemakkelijker hulp

Nieuwe gebruiker?

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX

De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX

De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online