Ondersteunde bestandsindelingen in Acrobat en Reader

Deze tabellen bevatten de bestandsindelingen die Adobe Acrobat en Acrobat Reader ondersteunen voor verschillende functies.

Raadpleeg het Help-bestand van Acrobat voor meer informatie over instellingen en opties bij het importeren en converteren van bestanden.

Adobe PDF-printer

De meeste Windows-applicaties met de optie Afdrukken kunnen bestanden converteren naar PDF met de Adobe PDF-printer in het dialoogvenster Afdrukken van de applicatie. De huidige voorkeursinstellingen van Acrobat Distiller en Adobe PDF-instellingen worden gebruikt om het bestand te converteren. Raadpleeg Conversie-instellingen voor Adobe PDF voor meer informatie over de instellingen en beperkingen van deze methode voor het maken van pdf's.

Conversie-indelingen PDFMaker

Gebruik het Adobe PDF-menu of Acrobat-menu in verschillende applicaties van derden om bestanden te converteren naar PDF. Raadpleeg Compatibele webbrowsers en PDFMaker-toepassingen voor een complete lijst met PDFMaker-toepassingen die worden ondersteund door Acrobat. Dit artikel geeft ook een lijst van webbrowsers die het weergeven van PDF-bestanden in de browser en het converteren van webpagina's naar pdf ondersteunen.

Directe bestandsconversie-indelingen (Acrobat)

Gebruik Bestand > PDF maken > Vanaf bestand om deze bestandsindelingen te converteren naar Adobe PDF. U kunt ook klembordgegevens, webpagina's en gescande documenten converteren naar PDF. Raadpleeg Pdf's maken met Acrobat in het Help-bestand van Acrobat voor meer informatie over deze conversiemethoden.

Extensie Bestandsnaam Opmerkingen
.doc, .docx, .xls, .xlsx, .ppt, .pptx Microsoft Office-indelingen (Word 2010, PowerPoint, Excel) Zorg ervoor dat de juiste versie van Microsoft Office is geïnstalleerd.
.txt, .rtf  Tekst, RTF
.ps, .eps, .prn Adobe PostScript en Encapsulated PostScript
.bmp, .jpeg, .gif, .tiff, .png, .pcx, .rle, .dib Afbeeldingsbestanden
.html Webpagina's
.wpd Corel WordPerfect Installeer Corel WordPerfect en converteer vervolgens met Adobe PDF Printer (Acrobat 9 en Acrobat X | Windows).
.odt, .odp, .ods, .odg, .odf, .sxw, .sxi, .sxc, .sxd, .stw OpenOffice- en StarOffice-presentatie, spreadsheet, afbeelding, en documentbestanden Als de toepassingen toegang hebben tot het printersysteem, kun u Adobe PDF Printer gebruiken om deze bestanden te converteren.
.psd Adobe Photoshop Alleen van toepassing op Acrobat.
.ai Adobe Illustrator Alleen van toepassing op Acrobat.
.indd Adobe InDesign Alleen van toepassing op Acrobat.
.u3d, .prc 3D-bestanden Standaard uitgeschakeld. Inschakelen met een registersleutel. Meer informatie.
.dwg, .dwt, .dxf, .dwf, .dst Autodesk AutoCAD
.xps XML-papierspecificatie Standaard uitgeschakeld. Inschakelen met een registersleutel. Meer informatie.
.mpp MS Project Als MS Project is geïnstalleerd.
.vsd MS Visio Als MS Visio is geïnstalleerd.

Indelingen voor opslaan/exporteren (Acrobat)

Hieronder ziet u een lijst met ondersteunde bestandsindelingen die u kunt exporteren vanuit een PDF-bestand. Ga naar Bestand > Opslaan als. Selecteer vervolgens de opslaglocatie in het venster dat wordt weergegeven en selecteer de gewenste bestandsindeling in de lijst. Sla het bestand vervolgens op.

Extensie Bestandsnaam Versie Opmerkingen
.pdf Adobe PDF, Adobe PDF geoptimaliseerd, PDF/A, PDF/E, PDF/X PDF 1.3 - 1.7
.ps PostScript
.eps Encapsulated PostScript PS-niveau 2-3
.html, .htm HTML
.jpg, .jpeg, .jpe JPEG
.jpf, .jpx, .jp2, .j2k, .j2c, .jpc JPEG2000
.png PNG
.pptx PowerPoint-presentatie 2010 en hoger
.rtf Rich Text Format
.txt Tekst (toegankelijk), Tekst (plat)
.tif, .tiff TIFF
.xlsx Excel-werkblad
.doc, docx Word-document 2010 en hoger
.xml XML, XML spreadsheet 1.0, 2003

Video-indelingen (Acrobat Pro)

U kunt deze bestandsindelingen in Acrobat Pro PDF's plaatsen voor weergave in Acrobat en Acrobat Reader.

Indeling

Transcodering

URL streaming

Directe plaatsing zonder transcodering

Plaatsing in oude versies

n.v.t.

Nee

Nee

Nee

QuickTime-film (.mov)

Ja

Ja

Ja, als gecodeerd met H.264

Ja

MPEG (.mp4, .m4v)

Ja

Ja

Ja, als gecodeerd met H.264

Ja (behalve .m4v)

3GPP-film (.3gp, .3g2)

Ja

Ja

Ja, als gecodeerd met H.264

Nee

Audio-indelingen (Acrobat)

U kunt deze audiobestandsindelingen voor direct afspelen plaatsen in Acrobat en Acrobat Reader.

Indeling Directe plaatsing zonder transcodering Plaatsing in oude versies
mp3 Audio (.mp3) Ja Ja
Audio waveform (.wav) Nee Ja
Audio Interchange (.aif, .aiff) Nee Ja
MPEG-audio (.mpa, .m4a) Nee Ja
Windows Media Audio (.wma) Nee Ja

Adobe

Krijg sneller en gemakkelijker hulp

Nieuwe gebruiker?

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX

De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX

De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online