Aziatische tekst, Cyrillische tekst en tekst van rechts naar links in PDF's

PDF's in Aziatische talen

U kunt PDF-documenten die Aziatische tekst bevatten (Traditioneel en Vereenvoudigd Chinees, Japans en Koreaans) in Acrobat weergeven, doorzoeken en afdrukken. U kunt deze talen ook gebruiken voor het invullen van formulieren, toevoegen van opmerkingen en toepassen van digitale handtekeningen.

Vrijwel alle Acrobat-functies worden ondersteund voor Traditioneel en Vereenvoudigd Chinese, Japanse en Koreaanse tekst als u de bijbehorende Aziatische taalpakketten installeert.

In Acrobat in Windows moet u de bestanden voor Aziatische taalondersteuning installeren. Voer hiervoor de aangepaste installatie uit en selecteer de opties voor Aziatische taalondersteuning onder Adobe PDF maken en Adobe PDF-bestand weergeven.

PDFMaker en de Adobe PDF-printer sluiten de meeste Aziatische lettertypen automatisch in als u PDF-bestanden maakt. U kunt zelf bepalen of Aziatische lettertypen moeten worden ingesloten.

In Windows is het mogelijk bestanden met Aziatische talen weer te geven en af te drukken zonder de benodigde ondersteuning voor Aziatische talen op uw systeem te installeren. Als u een PDF-bestand probeert te openen waarvoor taalondersteuning vereist is, wordt u automatisch gevraagd om de vereiste fonts te installeren.

PDF's in Cyrillische, Centraal-Europese en Oost-Europese talen

U kunt werken met Adobe PDF-bestanden die Cyrillische tekst (waaronder Bulgaars en Russisch), tekst in Centraal-Europese talen en tekst in Oost-Europese talen (waaronder Tsjechisch, Hongaars en Pools). Hiervoor moeten wel de lettertypen in de PDF-bestanden zijn ingesloten. Als de fonts zijn ingesloten, kunt u de bestanden op elk willekeurig systeem bekijken en afdrukken. Voor de functie Zoeken hoeven fonts niet te zijn ingesloten.

Opmerking:

als u een PDF-bestand opent waarin formuliervelden of tekstvakken deze talen bevatten en de fonts niet zijn ingesloten of op uw systeem zijn geïnstalleerd, wordt u automatisch gevraagd de noodzakelijke fonts te downloaden en te installeren als u Help > Controleren op updates kiest.

PDF's in Hebreeuwse, Arabische, Thaise en Vietnamese talen

Acrobat ondersteunt de invoer en weergave van Thaise en Vietnamese tekst. Alleen in Windows worden Arabisch en Hebreeuws ondersteund. Bij de landinstellingen in Windows worden voor Arabisch en Hebreeuws de opties voor talen die van rechts naar links worden geschreven, standaard ingeschakeld.

Talen die van rechts naar links worden geschreven inschakelen

Als u de opties voor talen die van rechts naar links worden geschreven inschakelt, worden in de gebruikersinterface de elementen weergegeven waarmee u de opties voor alinearichting, cijferstijl en ligaturen bepaalt. Als deze opties zijn geselecteerd, kunt u de schrijfrichting (van links naar rechts of van rechts naar links) en het type cijfers (Westers of Arabisch-Indisch) opgeven die worden gebruikt voor het maken en invullen van bepaalde formuliervelden, het toevoegen van digitale handtekeningen en het maken van tekstvakmarkeringen.

Bij de landinstellingen voor Arabisch en Hebreeuws is Opties inschakelen voor talen die van rechts naar links worden geschreven standaard geselecteerd.

  1. Selecteer onder Categorieën in het dialoogvenster Voorkeuren de optie Taal.
  2. Selecteer Opties inschakelen voor talen die van rechts naar links worden geschreven.
Adobe-logo

Aanmelden bij je account