Uw handtekening vastleggen op mobiele apparaten en overal gebruiken

Dankzij de geheel vernieuwde synchronisatiefunctie voor handtekeningen kunt u nu snel een foto van uw handtekening maken met uw mobiele app van Adobe Acrobat Reader, waarna u de handtekening kunt gebruiken tijdens het ondertekenen van documenten op uw bureaublad-pc, het web en uw mobiele apparaten.

Wanneer u uw handtekening opslaat, wordt deze automatisch op de achtergrond geüpload naar Adobe Document Cloud en gesynchroniseerd op al uw apparaten of apps. Wanneer u een document voor ondertekening opent, wordt de handtekening in realtime gedownload indien deze lokaal op het apparaat zelf niet beschikbaar is.

Uw handtekening vastleggen op mobiele apparaten en overal gebruiken
Uw handtekening vastleggen op mobiele apparaten en overal gebruiken

Uw handtekening vastleggen op mobiele apparaten

Via de mobiele app van Adobe Acrobat Reader kunt u met uw mobiele camera een handtekening vastleggen en opslaan, zodat de handtekening wordt gesynchroniseerd op uw bureaublad-pc's, het web en uw andere mobiele apparaten.

Opmerking:

Voordat u uw handtekening vastlegt, moet u ervoor zorgen dat u bent aangemeld bij uw Adobe Document Cloud-account. (Tik op het pictogram van de gereedschappen linksboven op het scherm, of veeg van de linkerkant van uw apparaat naar rechts en tik op Mijn Account/Aanmelden.)

Ga als volgt te werk op uw iOS- of Android-apparaat:

 1. Open een PDF-bestand in de mobiele app van Adobe Acrobat Reader en tik op een willekeurige plaats in het PDF-bestand om de menu's te openen, indien deze zijn verborgen.

 2. Tik op en op .

 3. Als er eerder geen handtekening is opgeslagen op het apparaat, tikt u op Handtekening maken. Als u een bestaande handtekening wilt vervangen, tikt u op Opgeslagen handtekening wissen en tikt u opnieuw op > Handtekening maken.

 4. Tik op om met uw camera een foto van uw handtekening te maken.
  (U kunt ook handmatig een handtekening tekenen of tikken op om een afbeelding op uw apparaat te kiezen.)

 5. Tik op Handtekening opslaan en op Gereed.

  Handtekening vastleggen en opslaan
  Handtekening vastleggen en opslaan

  De handtekening wordt opgeslagen op uw apparaat en gesynchroniseerd op uw bureaublad-pc's, het web en uw andere mobiele apparaten.

Te gebruiken op bureaublad-pc's, het web en mobiele apparaten

Wanneer uw handtekening is opgeslagen in de cloud, is de gebruikservaring voor uw bureaublad-pc, het web en al uw mobiele apps identiek. Dit geldt ook voor Acrobat Reader, Adobe Fill & Sign en Adobe Sign.

Voor een naadloze ervaring hoeft u zich alleen maar aan te melden bij uw apparaten of het web. De handtekening kan worden gebruikt zodra u de ondertekeningsworkflow hebt gestart vanuit Acrobat, Acrobat Reader, de mobiele apps of het web.

Adobe-logo

Aanmelden bij je account