Veelvoorkomende installatieproblemen met extensies of plug-ins voor Creative Cloud-apps oplossen

Heb je problemen met de installatie van extensies of plug-ins voor een Creative Cloud-app? Vind snel oplossingen voor enkele veelvoorkomende fouten die je tijdens de installatie kunt tegenkomen.

Artboard 2 copy

Heb je een foutcode bij je bericht ontvangen? De oplossing voor je foutcode vinden.

Het tabblad Markplaats wordt niet weergegeven in de Creative Cloud desktop-app

Als je het tabblad Marktplaats in de Creative Cloud desktop-app niet ziet, gebruik je waarschijnlijk Windows 10 op ARM. We werken aan ondersteuning van plug-ins voor Windows-computers met een ARM-processor. We raden je aan in de tussentijd je plug-ins te installeren en te gebruiken op een Windows-computer met een Intel-processor.

Kan plug-ins voor Adobe XD niet installeren via het tabblad Marktplaats

Je kunt plug-ins voor Adobe XD alleen installeren via het tabblad Markplaats van de Creative Cloud desktop-app. Als je niet de nieuwste versie van Adobe XD hebt en probeert een XD-plug-in te installeren, krijg je de volgende foutmelding:

Installeer de nieuwste versie van Adobe XD

Probeer dit eerst

1. Open de Creative Cloud desktop-app. (Selecteer het pictogram op de Windows-taakbalk of de macOS-menubalk.)

2. Ga naar het tabblad Apps en selecteer Updates.

3. Selecteer Bijwerken naast Adobe XD.

4. Zodra je de nieuwste versie van Adobe XD hebt, probeer je je plug-in opnieuw te installeren.

Voer de volgende stappen uit als je je plug-in nog steeds niet kunt installeren.

Nog steeds problemen?

1. Zorg dat je de nieuwste versie van de Creative Cloud desktop-app hebt geïnstalleerd.

2. Start de computer opnieuw op.

3. Open de Creative Cloud desktop-app en Adobe XD.

4. Probeer de plug-in opnieuw te installeren via het tabblad Marktplaats van de Creative Cloud desktop-app.

De fout 'Er is iets misgegaan. Je ziet mogelijk niet al je plug-ins.' oplossen

Het kan gebeuren dat je plug-ins worden weergegeven op de Adobe Exchange-website, maar dat ze niet zichtbaar zijn in de Creative Cloud desktop-app. In dat geval krijg je de volgende foutmelding: 'Er is iets misgegaan. Je ziet mogelijk niet al je plug-ins.'

Je kunt dit probleem oplossen met de volgende stappen:

1. Open de Creative Cloud desktop-app (als deze nog niet is geopend).

2. Selecteer Help > Controleren op updates.

Controleren op updates

Zodra de Creative Cloud desktop-app is geladen, verschijnen je gedownloade plug-ins of extensies op het tabblad Marktplaats.

Vraag om app te openen in Intel-emulatiemodus na installatie van plug-in

Wanneer je een plug-in of extensie op een Apple M1-computer installeert, wordt je gevraagd de app te openen in de Intel-emulatiemodus.

Doe het volgende als je de app wilt openen in de Intel-emulatiemodus:

1. Ga naar het tabblad Apps in de Creative Cloud desktop-app.

Ga naar het tabblad Apps

2. Zoek de app in het gedeelte Geïnstalleerd en selecteer het pictogram Meer acties .

Selecteer het pictogram Meer acties

3. Selecteer Openen (Intel).

Creative Cloud-app openen in Intel-emulatie

De app wordt geopend in de Intel-emulatiemodus. Zodra de app is geopend, kun je je plug-in gebruiken.

Zie je je plug-ins niet wanneer je je aanmeldt met je Business ID?

Soms worden plug-ins niet gemigreerd nadat je bedrijfsaccount is geüpgraded.

De oplossing voor dit probleem

Meld je aan bij de Creative Cloud desktop-app met het juiste profiel en installeer de plug-ins opnieuw. Als je een plug-in voor meerdere profielen nodig hebt, herhaal je het proces voor elk profiel.

De oplossing voor je foutcode vinden

Zoek je foutcode in de volgende tabel en voer de vermelde oplossingen uit.

Fouten tijdens de installatie van plug-ins van de Creative Cloud desktop-app oplossen

Foutcode Foutbericht of beschrijving Fout oplossen

-1

Onbekende fout

Sluit de Creative Cloud desktop-app en de geïnstalleerde app. Start de Creative Cloud desktop-app vervolgens opnieuw en probeer de extensie of plug-in opnieuw te installeren.
-2 Fout bestandssysteem

Fouten in het bestandssysteem zijn over het algemeen machtigingsfouten of hebben met de schijfruimte te maken. Maak ruimte vrij op de schijf. Start de Creative Cloud desktop-app vervolgens opnieuw en probeer de extensie of plug-in opnieuw te installeren.

Als dit niet werkt, sluit je de Creative Cloud desktop-app en de geïnstalleerde app. Probeer vervolgens de extensie of plug-in opnieuw te installeren.

-3

Extraheren mislukt

Fout -3 geeft aan dat het gecomprimeerde bestand van de plug-ins beschadigd is, een van de bestanden van de plug-in niet bevat of niet voldoende schijfruimte heeft.

Maak ruimte vrij op de schijf. Sluit de Creative Cloud desktop-app en de geïnstalleerde app. Start de Creative Cloud desktop-app opnieuw en probeer de extensie of plug-in opnieuw te installeren.

-4

Parseren van manifest is mislukt

Sluit de Creative Cloud desktop-app en de geïnstalleerde app. Start de Creative Cloud desktop-app vervolgens opnieuw en probeer de extensie of plug-in opnieuw te installeren.

-5

Intern parseren is mislukt

Sluit de Creative Cloud desktop-app en de geïnstalleerde app. Start de Creative Cloud desktop-app vervolgens opnieuw en probeer de extensie of plug-in opnieuw te installeren.

-6

Plug-in niet compatibel

Foutcode -6 geeft aan dat de gedownloade plug-in niet compatibel is met de geïnstalleerde apps. Een extensie of plug-in die op Adobe Exchange is geïnstalleerd, wordt niet toegevoegd aan je Creative Cloud-app als de app-versie niet compatibel is met de extensie. Ook als je je app bijwerkt en deze niet langer compatibel is met de extensie of plug-in, wordt die niet weergegeven in de app.

Installeer een compatibele app en sluit de Creative Cloud desktop-app en de geïnstalleerde app. Start de Creative Cloud desktop-app vervolgens opnieuw en probeer de extensie of plug-in opnieuw te installeren.

-7

Fout bij downloaden

Controleer eerst of je verbinding hebt met internet. Controleer vervolgens of je met hetzelfde account bent aangemeld bij de Adobe Exchange-website en de Creative Cloud desktop-app.

-8

Geen internetverbinding

Controleer de internetverbinding en sluit de Creative Cloud desktop-app en de geïnstalleerde app. Start de Creative Cloud desktop-app vervolgens opnieuw en probeer de extensie of plug-in opnieuw te installeren.

-9
Time-out verbinding
Controleer de internetverbinding en sluit de Creative Cloud desktop-app en de geïnstalleerde app. Start de Creative Cloud desktop-app vervolgens opnieuw en probeer de extensie of plug-in opnieuw te installeren.

-10

Ongeldige extensie

Sluit de Creative Cloud desktop-app en de geïnstalleerde app. Start de Creative Cloud desktop-app vervolgens opnieuw en probeer de extensie of plug-in opnieuw te installeren.

-11

Kan database niet bijwerken

Sluit de Creative Cloud desktop-app en de geïnstalleerde app. Start de Creative Cloud desktop-app vervolgens opnieuw en probeer de extensie of plug-in opnieuw te installeren.

-12

Taak geannuleerd

Sluit de Creative Cloud desktop-app en de geïnstalleerde app. Start de Creative Cloud desktop-app vervolgens opnieuw en probeer de extensie of plug-in opnieuw te installeren.
-13 Gebruiker heeft de bewerking geannuleerd Sluit de Creative Cloud desktop-app en de geïnstalleerde app. Start de Creative Cloud desktop-app vervolgens opnieuw en probeer de extensie of plug-in opnieuw te installeren.
-14

De applicatie wordt uitgevoerd, maar reageert niet

Sluit de Creative Cloud desktop-app en de geïnstalleerde app. Start de Creative Cloud desktop-app vervolgens opnieuw en probeer de extensie of plug-in opnieuw te installeren.
-15 Applicatie niet bereikbaar Sluit de Creative Cloud desktop-app en de geïnstalleerde app. Start de Creative Cloud desktop-app vervolgens opnieuw en probeer de extensie of plug-in opnieuw te installeren.
1001 Recht niet gevonden
  • Zorg dat zowel Adobe Exchange als Creative Cloud hetzelfde gebruikersaccount heeft. Meld je aan met dezelfde aanmeldingsgegevens voor zowel de Adobe Exchange-website als de Creative Cloud desktop-app.
  • Open de Creative Cloud desktop-app en selecteer Help > Controleren op updates om je rechten voor plug-ins te vernieuwen.
  • Zorg dat je verbinding hebt met internet.
1002 Machtigingsprobleem

Deze fout treedt op wanneer je je aanmeldingsgegevens niet hebt ingevoerd toen je daarom werd gevraagd.

Probeer de plug-in of extensie opnieuw te installeren en voer je aanmeldingsgegevens in wanneer je daarom wordt gevraagd.

Fouten oplossen bij het installeren van plug-ins via de tool ExManCmd of Unified Plugin Installer Agent (UPIA)

Foutcode Foutbericht of beschrijving Fout oplossen
152 Kan plug-in niet installeren Deze fout treedt uitsluitend op in macOS. Om deze fout op te lossen, sluit je de Creative Cloud desktop-app en open je deze opnieuw. Probeer vervolgens de extensie of plug-in opnieuw te installeren.
-175 De add-on kan niet worden geïnstalleerd: er zijn verhoogde machtigingen vereist.

Deze fout treedt op als je geen beheerderstoegang hebt om applicaties op je computer te installeren, of als je Nee of Annuleren selecteert wanneer je om een beheerderswachtwoord wordt gevraagd. Om deze fout op te lossen, voer je het beheerderswachtwoord in wanneer je daar tijdens de installatie om wordt gevraagd.

Probeer de extensie of plug-in opnieuw te installeren. Ga naar Creative Cloud Marketplace, zoek de extensie en selecteer na de installatie op Verwijderen. Wacht twee minuten tot de verwijdering is voltooid en selecteer vervolgens Installeren. Selecteer de melding wanneer deze wordt weergegeven. Wanneer je daarom wordt gevraagd, voer je je beheerderswachtwoord in en selecteer je Ja in het meldingsvenster.

(Alleen Windows) Als het probleem zich blijft voordoen, open je Taakbeheer en ga je naar het tabblad Details. Selecteer het proces AdobeExtensionsService.exe en selecteer Taak beëindigen​. Zodra het achtergrondproces is gesloten, probeer je de plug-in opnieuw te installeren.

-192 Initialisatie van Extension Manager mislukt, status = -192!

Jouw versie van de Creative Cloud desktop-app is niet compatibel met het opdrachtregelprogramma ExMan. Werk je Creative Cloud-app bij en probeer het opnieuw.

Werk bij naar de nieuwste versie van de Creative Cloud desktop-app en probeer vervolgens je extensie of plug-in te installeren.
-201

De add-on <naam van add-on> kan niet worden geïnstalleerd. Zorg dat de add-on geldig en gedownload is.

Kan het ZXP-bestand niet uitpakken.

Sluit de compatibele Creative Cloud-applicaties die worden uitgevoerd. Probeer de extensie of plug-in opnieuw te installeren.
-402 Handtekeningverificatie is mislukt. Onderteken het ZXP-bestand opnieuw met behulp van de nieuwste tool ZXPSignCmd. Sluit de compatibele Creative Cloud-applicaties die worden uitgevoerd. Probeer de extensie of plug-in opnieuw te installeren.
-403, -411 Compatibele Creative Cloud-app niet gevonden. Installeer een compatibele versie van de Creative Cloud-applicatie, voordat je de extensie installeert. Wanneer de applicatie is geïnstalleerd, kun je opnieuw proberen de extensie te installeren
-407, -408 Een andere vereiste add-on is niet geïnstalleerd of ingeschakeld.

Lees de beschrijving van de extensie of plug-in die je probeert te installeren om te controleren welke extensies of plug-ins eerst moeten worden geïnstalleerd. Installeer eerst de vereiste extensie of plug-in en installeer vervolgens de extensie of plug-in die je probeerde te installeren opnieuw.
-412 Een add-on met dezelfde naam is al geïnstalleerd. Controleer of de geïnstalleerde extensie of plug-in de gewenste is. Als het een ander product met dezelfde naam betreft en je wilt het product dat beschikbaar is op Creative Cloud Marketplace, moet je het product dat momenteel is geïnstalleerd verwijderen. Installeer de extensie of plug-in vervolgens opnieuw via Creative Cloud Marketplace.
-418 Er is al een nieuwere versie van deze add-on geïnstalleerd. Als je de specifieke versie wilt die op Creative Cloud Marketplace wordt aangeboden, moet je de nieuwere versie die je eerder hebt geïnstalleerd verwijderen. Installeer de oudere versie vervolgens opnieuw via Creative Cloud Marketplace. Ga naar Plug-ins op Creative Cloud Marketplace, zoek de extensie of plug-in en klik op Verwijderen als de extensie of plug-in al is geïnstalleerd. Wacht twee minuten tot de verwijdering is voltooid en selecteer vervolgens Installeren.
-456

Situatie 1: Voor de add-on moeten de relevante Creative Cloud-apps worden gesloten om de installatie/update te kunnen voltooien.

Situatie 2: Voor de add-on moet de compatibele Adobe-applicatie worden gesloten om de installatie/update te kunnen voltooien.

Sluit de compatibele Creative Cloud-applicaties die worden uitgevoerd. Probeer vervolgens de extensie of plug-in opnieuw te installeren/updaten.
-458 Geen van de vereiste Adobe-applicaties is geïnstalleerd.

Een extensie of plug-in die op Adobe Exchange is geïnstalleerd, wordt niet toegevoegd aan je Creative Cloud-app als de app-versie niet compatibel is met de extensie of plug-in. Ook wanneer je je app bijwerkt en deze niet langer compatibel is met de extensie of plug-in, wordt de extensie of plug-in niet weergegeven in de app.

Installeer ten minste één compatibele Creative Cloud-applicatie die deze extensie (plug-in of add-on) ondersteunt en probeer vervolgens de extensie of plug-in opnieuw te installeren.

-459 Installatie is mislukt omdat deze niet compatibel is met geïnstalleerde Adobe-applicaties.

Een extensie of plug-in die op Adobe Exchange is geïnstalleerd, wordt niet toegevoegd aan je Creative Cloud-app als de app-versie niet compatibel is met de extensie of plug-in. Ook wanneer je je app bijwerkt en deze niet langer compatibel is met de extensie of plug-in, wordt de extensie of plug-in niet weergegeven in de app.

Installeer ten minste één compatibele Creative Cloud-applicatie die deze extensie (plug-in of add-on) ondersteunt en probeer vervolgens de extensie of plug-in opnieuw te installeren.

-1xx (-151 tot -191) Er is een fout bij de werking van het bestand opgetreden tijdens installatie van deze add-on. De extensie of plug-in is beschadigd. Probeer de applicatie opnieuw te installeren.
-2xx (-251 tot -278) Er is een fout bij de werking van het bestand opgetreden tijdens installatie van deze add-on. De extensie of plug-in is beschadigd. Probeer de applicatie opnieuw te installeren.
-5xx (-500 tot -513) Kan de database niet bijwerken De extensie of plug-in is beschadigd. Probeer de applicatie opnieuw te installeren.
-602 Licentiecontrole is mislukt of je gebruikt een versleutelde plug-in zonder je aan te melden bij de Creative Cloud desktop-app.

Deze fout kan optreden wanneer de installatie van de plug-in is gekoppeld aan beheerdersrechten of wanneer je bent afgemeld bij de Creative Cloud desktop-app. Om deze fout op te lossen:

1. Meld je aan bij de Creative Cloud desktop-app.
  2. Probeer vervolgens de extensie of plug-in opnieuw te installeren zonder beheerdersrechten.
-6xx (-601, -602, -603, -604, -651, -652, -653) Je licentie is niet gevalideerd, of je gebruikt een gecodeerde plug-in wanneer de Creative Cloud desktop-app niet is geïnstalleerd.
Deze fout kan optreden wanneer de plug-in beschadigd is of wanneer de Creative Cloud desktop-app niet op je apparaat is geïnstalleerd. Om deze fout op te lossen:
  1. Installeer de Creative Cloud desktop-app en meld je aan bij je account.
  2. Probeer vervolgens de extensie of plug-in opnieuw te installeren zonder beheerdersrechten.
641, 642 Kan plug-ins niet installeren
Deze fout treedt op wanneer je extensies of plug-ins probeert te installeren met behulp van opdrachten met sudo met het opdrachtregelprogramma Universal Plugin Installer Agent (UPIA). Om dit probleem op te lossen, open je de Creative Cloud-desktop-app. Probeer vervolgens je extensie of plug-in te installeren.

Ondervind je nog steeds problemen?

Deel logbestanden van de installatie met de Adobe-klantenservice zodat we kunnen helpen bij het vaststellen van het probleem.

1. Maak een leeg bestand met de naam ExManCoreLibLog.YES (met de extensie .YES, niet met de extensie .txt) op de volgende locatie:

• Win: C:\Gebruikers\<gebruikersnaam>\AppData\Roaming\Adobe\UPI\Log\
    • Mac: /Gebruikers/<gebruikersnaam>/Bibliotheek/Application Support/Adobe/UPI/Log/
  2. Maak een leeg bestand met de naam asu.trace (met de extensie .trace, niet met de extensie .txt) op de volgende locatie.

• Win: C:\Gebruikers\***\AppData\Local\Temp
    • Mac: /Gebruikers/***/Bibliotheek/Logs
  3. Open de Creative Cloud desktop-app (selecteer het pictogram  in de Windows-taakbalk of de macOS-menubalk).

4. Probeer de extensie of plug-in opnieuw te installeren via Creative Cloud Marketplace.

5. Deel je logboeken met Adobe met behulp van de Log Collector Tool.

6. Stuur een e-mail over je probleem naar asupport@adobe.com