Informatie over slimme tags en hoe u deze gebruikt in Elements Organizer.

Elements Organizer analyseert foto's in uw catalogus automatisch en genereert tags voor ze. Deze tags worden 'Slimme tags' genoemd. Elements Organizer kan bijvoorbeeld de volgende slimme tags voor uw foto's genereren: Familie, Kinderen, Park, Strand, Glimlach, Oceaan, Bloemen, Zonsondergang, Tuin en Voetbal.

Dankzij slimme tags kunt u gemakkelijker zoeken op basis van de inhoud van uw foto's.

U kunt de slimme tags in het zoekvenster filteren of tags in de zoekbalk typen. Als u het zoekvenster of de zoekbalk wilt openen, klikt u op Zoeken in het hoofdvenster.

Knop Zoeken

Uw foto's worden in het deelvenster Slimme tags weergegeven en worden gestapeld op basis van hun inhoud.

Zoekresultaten - slimme tags

Als u naar foto's met een slimme tag wilt zoeken, typt u de tag in het zoekvenster. Als u bijvoorbeeld wilt zoeken naar afbeeldingen waarop het strand is te zien, typt u 'strand' in de zoekbalk.

Zoekresultaten voor 'strand'

Opmerking:

Gebruik Automatische collectie om snel uw beste foto's te selecteren. Automatische collectie is gebaseerd op slimme tags en de slimme analyse van Elements Organizer op het punt van esthetiek, personen en meer.

Zie Een automatische collectie maken van uw beste foto's voor meer informatie over Automatische collectie.

Een slimme tag verwijderen

Als een slimme tag niet geschikt is voor een afbeelding, kunt u de tag als volgt verwijderen:

Klik met de rechtermuisknop op een afbeelding in de weergave Media, selecteer Slimme tag verwijderen en selecteer vervolgens de naam van de slimme tag die u wilt verwijderen.

De volgende afbeelding bevat bijvoorbeeld verschillende slimme tags (zoals vliegen, reizen, lucht en vliegtuig) die relevant zijn voor de afbeelding. De slimme tag 'wekker' is echter niet relevant voor de afbeelding en deze kunt u dus verwijderen.

Een slimme tag verwijderen

Voorkeuren voor slimme tags instellen

1. Selecteer Bewerken > Voorkeuren (Windows) of Elements Organizer > Voorkeuren (Mac OS).

2. Selecteer Media-analyse.

3. Selecteer uw voorkeuren:

• Als u wilt dat uw mediabestanden automatisch worden geanalyseerd en van slimme tags worden voorzien, selecteert u Media automatisch analyseren op slimme tags en automatische collectie.
    • Als u het toewijzen van slimme tags wilt stoppen, schakelt u Media automatisch analyseren op slimme tags en automatische collectie uit. De eerder toegewezen slimme tags worden nog steeds in het zoekvenster weergegeven, dus u kunt met deze tags blijven zoeken via de zoekbalk.
    • Als u geen slimme tags meer wilt weergeven en het verder analyseren van foto's in de catalogus wilt stoppen, selecteert u Geen slimme tags of automatische collectie tonen. Als u deze optie selecteert, wordt de optie Slimme tags niet meer weergegeven in het zoekvenster.