Teams migreren van VIP naar een directe Adobe.com-licentie

Lees hoe u gebruikers migreert wanneer u overstapt van een VIP-licentieovereenkomst (Value Incentive Plan) naar een rechtstreekse licentieovereenkomst met Adobe.com.

Dit document is bedoeld voor organisaties met bestaande licenties voor Creative Cloud voor teams via een VIP-lidmaatschap (Value Incentive Plan) die migreren naar een directe licentieovereenkomst met Adobe.com. Op grond van deze overeenkomst kunt u een teamproduct rechtstreeks bij Adobe.com kopen.

Opmerking:

Als het licentietype van uw organisatie verandert, moeten uw eindgebruikers zich afmelden bij een Adobe-product of -service en zich vervolgens opnieuw aanmelden met dezelfde aanmeldingsgegevens om ervoor te zorgen dat ze kunnen doorwerken.

Voor desktopproducten zoals Photoshop, Acrobat en Illustrator gebruikt u de opties Afmelden en Aanmelden in het Help-menu. Op Adobe.com gebruikt u het pictogram in de rechterbovenhoek om u af te melden en weer aan te melden.

Om een probleemloze migratie te garanderen voor de eindgebruiker, moet u licenties toewijzen in de Adobe Admin Console voordat de termijn van het bestaande VIP-lidmaatschap is verstreken.

Waarom zou u overstappen van een VIP-lidmaatschap naar een directe Adobe.com-licentieovereenkomst?

Bestaande VIP-teamklanten kunnen migreren naar een directe licentieovereenkomst met Adobe.com tijdens de verlengingsperiode van hun bestaande VIP-contract.Directe Adobe.com-licenties zijn geschikt voor organisaties die hun lidmaatschap liever maandelijks betalen met een zakelijke creditcard.

Het VIP-lidmaatschap heeft de voorkeur wanneer organisaties willen profiteren van de volumekortingen die Adobe biedt. Maar als u een teamlidmaatschap hebt met minder licenties (minder dan 10), kunt u beter kiezen voor een directe licentieovereenkomst van Adobe.com. Hiermee bespaart u op eventuele extra kosten die de leverancier bij u in rekening kan brengen.

Gebruikers migreren wanneer u overschakelt van VIP naar een directe Adobe.com-licentieovereenkomst

Als u momenteel een VIP-lidmaatschap hebt en migreert naar de directe licentieovereenkomst van Adobe.com, gebruikt u de volgende instructies om uw gebruikers naadloos te migreren:

1. Meld u aan bij de Admin Console en navigeer naar de organisatie waarvan uw VIP-gebruikers deel uitmaken.

2. Navigeer naar Gebruikers > Gebruikers.

3. Klik op  in de rechterbovenhoek van de pagina Gebruikers en kies Lijst van gebruikers exporteren naar CSV.

Opmerking:

De procedure voor het downloaden van het bestand hangt af van de browser die u gebruikt en de browserspecifieke instellingen. U krijgt een visuele aanwijzing te zien wanneer de download is voltooid.

4. Het CSV-bestand dat u downloadt, bevat de lijst met producten in uw organisatie:

• Bijnaam: van het productprofiel
    • Product: het product waartoe een profiel behoort
    • Licentiequota: het aantal gebruikers dat aan een profiel is toegewezen. Zie Quota's voor een profiel beheren.
    • Toegewezen: de gebruikers die aan een profiel zijn toegewezen
    • Beheerders: de beheerders voor een profiel
  5. Neem contact op met uw leverancier of distributeur om uw huidige lidmaatschap te annuleren.

Als u actieve licenties hebt in het VIP-lidmaatschap

Neem rechtstreeks contact op met uw leverancier of distributeur om uw huidige VIP-lidmaatschap te annuleren.

Als u geen actieve licenties hebt in het VIP-lidmaatschap

De primaire beheerder van het VIP-account moet per e-mail een goedkeuringsverzoek voor de annulering sturen naar: bpvip@adobe.com.

6. Koop een nieuw lidmaatschap van Creative Cloud voor teams.

Opmerking:

Zorg ervoor dat u de directe Adobe.com-licentieovereenkomst koopt tijdens de verlengingsperiode.

Afhankelijk van het land waar u woont, kunt u een lidmaatschap kopen via een leveranciers of rechtstreeks via Adobe.com of Adobe Telesales.

7. Navigeer naar de organisatie waarnaar u uw VIP-gebruikers wilt migreren.

8. Ga naar het tabblad Gebruikers en klik op Gebruikers toevoegen via CSV-bestand.

9. Dubbelklik in het venster dat wordt geopend op CSV-sjabloon downloaden.

Voeg de VIP-gebruikers uit het CSV-bestand dat u in stap 3 hierboven hebt gedownload, toe aan het gedownloade CSV-bestand.

Downloaden

10. Upload het bijgewerkte CSV-bestand.

U ontvangt per e-mail een bevestiging wanneer uw gebruikers zijn toegevoegd aan de gemigreerde organisatie.