Kom te weten hoe u al uw gesynchroniseerde Lightroom-foto's en -video's naar uw computer kunt downloaden.

Over de Adobe Lightroom Downloader-app

Met de Adobe Lightroom Downloader-app kunt u al uw gesynchroniseerde Lightroom-foto's downloaden naar een locatie op de vaste schijf van uw computer.

Opmerking:

• De app downloadt al uw Lightroom-foto's en -video's van de cloud als originele bestanden en schrijft ze naar mappenstructuur met datumhiërarchie op de opgegeven locatie op de vaste schijf.
  • De bewerkingen van de RAW-afbeeldingen worden naar de secundaire XMP-bestanden bij de gedownloade RAW-bestanden geschreven.
  • Voor foto's die oorspronkelijk zijn gedownload van de Lightroom Classic-desktopapp waarvan alleen een slimme voorvertoning naar de cloud is gesynchroniseerd, downloadt de app enkel slimme voorvertoningen (DNG).

Ondersteunde besturingssystemen

macOS v10.13 (High Sierra) en Windows 10

Stappen om de app te installeren en uw Lightroom-foto's te downloaden

1. Download en installeer de app.

Ga naar de linkhttps://lightroom.adobe.com/lightroom-downloader.

Kies op de Lightroom Downloader-webpagina in uw browser uw besturingssysteem om het installatiebestand te downloaden.

(Windows)

Als u een Windows-computer gebruikt, volgt u de onderstaande stappen om de app te installeren:

1. Nadat u het LightroomDownloader.zip-bestand hebt gedownload, pakt u de inhoud uit met het standaardhulpprogramma van uw besturingssysteem of een externe software zoals WinZip of PKZIP.
    2. Dubbelklik op het bestand Set-up.exe om de installatie te starten.

(Mac)

Als u Mac gebruikt, dubbelklikt u op het LightroomDownloader.dmg-bestand om het te koppelen/installeren.

2. Start de app en kies Beginnen.

Start de Lightroom Downloader-app wanneer de installatie voltooid is.

Klik in het startscherm op Beginnen.

Lightroom Downloader
    Begin met het downloaden van uw Lightroom-foto's
  3. Meld u aan bij uw Lightroom-account.

Meld u aan met uw Adobe ID, Facebook- of Google-account.

Opmerking:

Enterprise ID's worden niet ondersteund.

Aanmelden
    Aanmelden

Wacht op de analyse van de bibliotheek.

Zodra u zich aanmeldt, begint de app de bibliotheek te analyseren en uw foto's te zoeken.

De blauwe balk geeft de voortgang weer.

Bibliotheek analyseren
    Bibliotheek analyseren
  4. Doelmap kiezen.

Klik op de knop Een map kiezen.

In het dialoogvenster dat wordt weergegeven, kiest u een locatie op uw vaste schijf waarnaar u de foto's wilt downloaden.

Zorg dat u over voldoende schijfruimte beschikt om de inhoud van uw Lightroom-bibliotheek te downloaden.

Doelmap kiezen
    Doelmap kiezen
  5. Start de download.

Nadat u een downloadbestemming met voldoende vrije ruimte hebt gekozen, klikt u op Download starten.

Download starten
    Download starten

Wacht tot de download voltooid is.

De app begint uw foto's nu te downloaden.

De blauwe balk geeft de algemene voortgang weer. In de downloadsectie worden de naam en extensie van de afbeeldingsbestanden en de downloadvoortgang weergegeven.

Onderaan het scherm kunt u de downloadactiviteit ook pauzeren en hervatten.

6-downloading
  6. Bekijk de uitvoermap.

Zodra de app uw foto's heeft gedownload, klikt u onderaan op de knop Map openen om de gedownloade bestanden op uw computer weer te geven.

7-finished