SWF-bestand negeert stapelvolgorde, wordt boven op DHTML-lagen afgespeeld

SWF-bestand wordt weergegeven boven op alle lagen

Een SWF-bestand in een laag op een DHTML-pagina die meerdere lagen bevat, wordt boven op alle lagen weergegeven, ongeacht de stapelvolgorde van de lagen ('z-index').

Oplossing: de WMODE-parameter gebruiken

Gebruik de parameter WMODE waarmee Rich Media-inhoud met DHTML-lagen op lagen kan worden geplaatst. De parameter WMODE kan 'window' (standaard), 'opaque' of 'transparent' zijn. Met de WMODE-waarde 'opaque' of 'transparent' voorkomt u dat een SWF-bestand in de bovenste laag wordt afgespeeld. En u kunt de lagen van de film aanpassen in andere lagen van het HTML-document.

Zie Transparante achtergronden in een SWF-bestand maken voor meer informatie over het maken van SWF-bestanden met transparante achtergronden en over de parameter WMODE.

Opmerking: de parameter WMODE wordt alleen ondersteund in bepaalde combinaties van browser-/Flash Player-versie. Als de parameter WMODE niet wordt ondersteund, wordt het SWF-bestand altijd als bovenste weergegeven.

Aanvullende informatie

Browsers plaatsen inhoud van ingesloten invoegtoepassingen, zoals een SWF-bestand of Java-applet, standaard op de bovenste laag. In oudere browsers kan een DHTML-laag niet boven op een Flash-laag worden geplaatst. Nieuwere browsers bieden de mogelijkheid Rich Media-inhoud met DHTML-inhoud op lagen te plaatsen. En in sommige gevallen kunnen transparante achtergronden in de Rich Media-inhoud worden gebruikt.


 Adobe

Krijg sneller en gemakkelijker hulp

Nieuwe gebruiker?