Handboek Annuleren

Veelgestelde vragen over samenwerking

 1. Creative Cloud-handboek
 2. Inleiding tot Creative Cloud
  1. Veelgestelde vragen | Creative Cloud
  2. Systeemvereisten voor Creative Cloud
 3. Downloaden, installeren, configureren en bijwerken
  1. Creative Cloud-apps downloaden
  2. Creative Cloud-apps openen
  3. De werkruimte Start
  4. Creative Cloud-apps bijwerken
  5. De taal van je Creative Cloud-apps wijzigen
  6. De Creative Cloud desktop-app verwijderen
  7. Creative Cloud-apps verwijderen
 4. Je account beheren
  1. Een proefversie van Creative Cloud omzetten in een betaald lidmaatschap
  2. Je Adobe-wachtwoord opnieuw instellen
  3. Je Adobe-lidmaatschap wijzigen
  4. Creditcard en factuuradres bijwerken
  5. Je Adobe-factuur weergeven, downloaden of mailen
  6. Een mislukte of gemiste betaling herstellen
  7. Een Adobe-proefversie of -lidmaatschap annuleren
 5. Creative Cloud-services
  1. Adobe Stock gebruiken in Creative Cloud-apps
  2. Adobe Fonts gebruiken in Creative Cloud-apps
  3. Creative Cloud Market is niet meer beschikbaar
 6. Samenwerkings- en opslagservices
  1. Wat zijn clouddocumenten?
  2. Clouddocumenten | Veelgestelde vragen
  3. Clouddocumenten maken of bestanden omzetten in clouddocumenten
  4. Clouddocumenten instellen voor offline gebruik
  5. Teruggaan naar een eerdere versie van een clouddocument
  6. Je werk delen om opmerkingen te ontvangen
  7. Waarom kan ik mijn clouddocumenten niet offline zien?
  8. Creative Cloud Libraries
  9. Samenwerken aan Creative Cloud Libraries en mappen
  10. Veelgestelde vragen over samenwerking
  11. Je bestanden synchroniseren met cloudopslag
  12. Achterhalen hoeveel cloudopslag je hebt
  13. Synchronisatieopties instellen
 7. Mobiele Creative Cloud-apps
  1. Veelgestelde vragen | Mobiele apps
  2. Adobe Creative Cloud voor mobiele apparaten
 8. Ondernemingen en teams
  1. Leren en ondersteuning voor ondernemingen
  2. Leren en ondersteuning voor teams
  3. Snelstartgids voor teamleden

Hier vind je antwoorden op veelgestelde vragen over samenwerking via je Creative Cloud-account.

Opmerking:

Vanaf 11 december 2023 hebben nieuwe gebruikers en organisaties geen recht op gesynchroniseerde Creative Cloud-bestanden. Vanaf 1 februari 2024 worden gesynchroniseerde Creative Cloud-bestanden beëindigd voor persoonlijke accounts die al aanwezig waren vóór 11 december 2023 (meer informatie vind je hier). Vanaf 1 oktober 2024 worden gesynchroniseerde Creative Cloud-bestanden beëindigd voor zakelijke accounts die zijn gekoppeld aan organisaties die al aanwezig waren vóór 11 december 2023 (meer informatie vind je hier).

Met samenwerking kun je groepen assets vanuit je Creative Cloud-account kunt delen met andere Creative Cloud-gebruikers, zodat je gezamenlijk aan de gedeelde assets kunt werken.

Veelgestelde vragen

Je kunt samenwerken met andere gebruikers en vanuit je Creative Cloud-account bestanden, mappen en bibliotheken delen met opgegeven gebruikers. Deelnemers kunnen de inhoud van de gedeelde map weergeven, bewerken, verplaatsen of verwijderen of de naam ervan wijzigen als ze over de benodigde toegangsrechten en machtigingen beschikken.

Je kunt ook alleen-lezen koppelingen naar bestanden, mappen en bibliotheken delen met anderen. Iedereen met de koppeling kan de assets in een browser bekijken, zelfs als ze geen Creative Cloud-lidmaatschap hebben.

De lijst Met jou gedeeld is beschikbaar in CCD en op het web voor verschillende mime-types zoals ps, ai, xd, ontwerpspecificaties, prototypen, PDF's en andere gedeelde bestanden.

In sommige apps (zoals Adobe FrescoIllustratorInDesignPhotoshopAdobe XD en Adobe Dimension) kun je koppelingen naar je werk delen voor feedback vanuit de app.

Ga naar https://assets.adobe.com/cloud-documents en navigeer naar het gewenste tabblad. Selecteer je bestand, map of bibliotheek. Selecteer vervolgens Delen /Koppeling ophalen > Uitnodigen in het contextmenu om het dialoogvenster Uitnodigen voor te openen. Open in het dialoogvenster de vervolgkeuzelijst naast de naam van een deelnemer. Selecteer daarna Verwijderen.

Opmerking: Als je een openbare of alleen-lezen koppeling hebt gedeeld met je deelnemer, lees je hier hoe je openbare koppelingen voor Creative Cloud-bestanden en -mappen kunt verwijderen.

Je kunt je samenwerking beheren vanuit de sectie Bestanden in Creative Cloud op het web. Vanuit de sectie Bestanden kun je samenwerken aan:

 • Jouw bestanden zoals je clouddocumenten, mobiele bestanden, mobiele creaties en gepubliceerde assets
 • Jouw bibliotheken (inclusief zowel je persoonlijke als gedeelde bibliotheken)
 • Bestanden die met je zijn gedeeld

Wanneer je nieuwe deelnemers toevoegt, ontvangen ze een uitnodiging om toegang te krijgen tot het gedeelde asset. (In sommige workflows moet een deelnemer de uitnodiging expliciet accepteren voordat deze kan samenwerken.) Wanneer ze eenmaal zijn verwijderd uit een gedeeld asset, hebben voormalige deelnemers geen toegang meer tot dat asset.

Wanneer je assets toevoegt aan een samenwerking, hebben alle aangewezen deelnemers toegang tot alle assets erin.

Nadat assets zijn verwijderd uit een samenwerkingsproject, worden ze verplaatst naar jouw map Verwijderd en zijn ze niet meer beschikbaar voor de deelnemers.

Wanneer je assets toevoegt aan een samenwerking, hebben alle aangewezen deelnemers toegang tot alle assets erin.

Nadat assets zijn verwijderd uit een samenwerking, worden ze verplaatst naar de map Verwijderd van de eigenaar en zijn ze niet meer beschikbaar voor de deelnemers. Alleen eigenaren kunnen dergelijke assets herstellen. 

Lokaal worden de assets verwijderd en verplaatst naar de map Verwijderd.

Een gedeeld asset gebruikt ruimte uit de opslagquota van de eigenaar van het asset. Gedeelde assets tellen niet mee voor de opslagquota van deelnemers.

Als een deelnemer de naam wijzigt van de map op het hoogste niveau van de samenwerking, wordt de mapnaam alleen lokaal gewijzigd en heeft dit geen invloed op de map van de andere deelnemers. Als echter de naam van een submap in een samenwerking wordt gewijzigd, wordt de wijziging doorgevoerd voor alle deelnemers. 

Als de eigenaar de naam wijzigt van de map op het hoogste niveau van de samenwerking, heeft dit geen invloed op de naam van de map voor de andere bestaande deelnemers. Als er hierna echter nieuwe deelnemers worden toegevoegd, wordt de map voor deze deelnemers weergegeven met de nieuwe naam.

Ja. Er zijn drie niveaus van machtigingen voor samenwerking: Eigenaar, Deelnemer op bewerkingsniveau en Deelnemer op weergaveniveau. Alleen de eigenaar kan de map of bibliotheek uit de samenwerking verwijderen. Deelnemers op bewerkingsniveau kunnen de inhoud van de gedeelde map of bibliotheek bewerken, verplaatsen, verwijderen of de naam ervan wijzigen. Deelnemers op weergaveniveau kunnen de inhoud van de map/bibliotheek weergeven en gebruiken en opmerkingen toevoegen.

Deelnemers met machtigingen op bewerkingsniveau kunnen de uitnodiging doorsturen naar iedereen die niet oorspronkelijk is uitgenodigd voor de samenwerking. Deelnemers met machtigingen op weergaveniveau kunnen dat niet.

Alleen deelnemers met machtigingen op bewerkingsniveau kunnen andere deelnemers (behalve de eigenaar) uit de samenwerking verwijderen. Deelnemers met machtigingen op weergaveniveau kunnen dat niet.

Elk bestand dat je kunt uploaden naar je Creative Cloud-account, kun je opnemen in een samenwerking.

Ja. Alle deelnemers moeten Creative Cloud-leden met een gratis of betaald lidmaatschap zijn.

Als een uitnodiging wordt verzonden naar een e-mailadres dat al is toegewezen aan een Adobe ID, kan de uitnodiging alleen met die Adobe ID worden geaccepteerd.

Als de uitnodiging wordt verzonden naar een e-mailadres dat nog geen Adobe ID is, wordt het account gebruikt waarmee de gebruiker zich aanmeldt om de uitnodiging te accepteren. Dit kan een nieuw account of een bestaande Adobe ID zijn.

Als je een openbare koppeling hebt gedeeld, kan iedereen met de koppeling de assets in een browser bekijken, zelfs als ze geen Creative Cloud-lidmaatschap hebben. Deze deelnemers kunnen opmerkingen plaatsen of kopieën downloaden.

Ga naar https://assets.adobe.com/cloud-documents en selecteer het bestand, de map of de bibliotheek. Ga vervolgens naar Delen of Koppeling ophalen > Uitnodigen om het dialoogvenster Uitnodigen voor te openen. De lijst met deelnemers wordt weergegeven. Je kunt op elk moment deelnemers toevoegen of verwijderen.

Als je een samenwerking wilt beëindigen, verwijder je alle deelnemers en sluit je het dialoogvenster Deelnemers. Alleen een eigenaar kan een samenwerking beëindigen en toegang houden tot de assets. Deelnemers hebben geen toegang meer tot de assets wanneer ze worden verwijderd (of als ze zichzelf verwijderen).

Terwijl je deelnemers toevoegt aan een bibliotheek of map, kun je kiezen of je ze machtigingen op bewerkingsniveau of op weergaveniveau wilt geven.

Deelnemers met machtigingen op bewerkingsniveau kunnen de inhoud van de gedeelde map of bibliotheek bewerken, verplaatsen, verwijderen en de naam ervan wijzigen.

Deelnemers met machtigingen op weergaveniveau kunnen de inhoud van de bibliotheek of map alleen weergeven en erop reageren.

Ja. Een Creative Cloud-account of Adobe ID (een gratis account is OK) is vereist. Deelnemers moeten zich aanmelden bij hun Creative Cloud-account en de uitnodiging accepteren voor elke samenwerking waarvoor ze zijn uitgenodigd.

Ja.

Nee. Samenwerking is een uitbreiding van Creative Cloud die zonder extra kosten beschikbaar is voor alle gebruikers.

Er geldt geen limiet voor het aantal assets dat je met anderen kunt delen. Een asset kan maximaal 1000 deelnemers hebben. Een gebruiker kan deelnemen aan maximaal 100 samenwerkingen.

Met een gratis Adobe ID kun je maximaal 15 deelnemers per verzoek uitnodigen, maar je kunt maximaal 10 openstaande verzoeken tegelijk hebben.

Wanneer je probeert een asset te delen met een beheerder, zie je het bericht Beheerders hebben al toegang. Je kunt de assetkoppeling nog steeds kopiëren en delen met de beheerder. Wanneer de beheerder de koppeling opent, wordt een optie weergegeven om het asset te openen in de juiste Adobe-applicatie.

Opmerking:

Het asset wordt voor het beheerdersaccount niet weergegeven in het gedeelte Met jou gedeeld.

 Adobe

Krijg sneller en gemakkelijker hulp

Nieuwe gebruiker?