En folio kan indeholde artikler, der kun er i tværformat, kun i højformat eller begge dele. Du kan ikke blande og sammensætte retninger i folioen. Hele folioen skal være dobbeltretning, højformat eller tværformat. I dine kildedokumenter kan du modtage layout i tværformat og højformat i de samme InDesign-dokumenter til folioer med to retninger, eller du kan oprette separate InDesign-dokumenter.

En artikel med dobbeltretning har to layout – lodret og vandret. Når brugeren roterer mobilenheden, vises den anden retning. En folio med enkelt retning er låst i den pågældende retning. Hvis du opretter artikler, der kun har lodrette InDesign-filer, bevares retningen, selvom brugeren roterer mobilenheden. Men hvis en folio kun er i højformat, kan fuldskærmsvideoer stadig afspilles i tværformat.

Tværformat og højformat på iPad
Tværformat og højformat på iPad

Alle dokumenter kan have flere sider og elementer, der er forskellige i vandret og lodret retning.