Du kan bruge Extension Manager til at administrere udvidelser, der er udviklet til Dreamweaver, Flash Professional, Photoshop, InDesign, InCopy, Illustrator, Adobe Premiere Pro og Prelude. Sørg for, at din version af Extension Manager svarer til den version af produkterne, du udvider. Brug f.eks. Extension Manager CC til at administrere udvidelser i Photoshop CC. Hvis du vil administrere udvidelser i tidligere versioner af produktet, skal du bruge den version af Extension Manager, der er installeret med disse produkter.

Starte Extension Manager

1. Start Extension Manager fra menuen Start i Windows eller i mappen Programmer i Mac OS.

Du kan starte Extension Manager fra Dreamweaver, Flash, InDesign osv. ved at vælge Hjælp > Administrer udvidelser.

Administrere installerede udvidelser

Benyt en af følgende fremgangsmåder i Extension Manager:

• Sorter installerede udvidelser ved at klikke på en kolonneoverskrift som f.eks. Navn, Version eller Forfatter.

• Aktiver eller deaktiver en udvidelse ved at markere afkrydsningsfeltet Aktiveret ud for udvidelsen.

Bemærk: Hvis du har installeret mange udvidelser, kan du vælge at aktivere og deaktivere dem for at hjælpe med at styre programmets ydeevne.

• Fjern en udvidelse ved at markere et program på produktlisten og derefter markere udvidelsen og klikke på knappen Fjern. Hvis du fjerner en udvidelse, bliver den afinstalleret i programmet.

Bemærk: Fjern ikke manuelt deaktiverede udvidelser fra mappen Disabled. Hvis du gør det, bliver nødvendige ændringer til dine konfigurationsfiler ikke udført.

Administrere udvidelsessæt (kun CS6)

Du kan bruge udvidelsessæt til at administrere udvidelser som en samling i stedet for individuelt. Forskellige udvidelser kan aktiveres eller deaktiveres i et sæt, og den samme udvidelse kan tilhøre mange sæt. Du kan hurtigt aktivere og deaktivere mange udvidelser blot ved at skifte sæt.

• Når du vil konfigurere udvidelsessæt, skal du vælge Værktøjer > Administrer sæt og derefter oprette, omdøbe eller slette et udvidelsessæt.
  • Hvis du vil skifte udvidelsessæt, skal du vælge et andet sæt i pop op-menuen øverst til højre.

Du kan også eksportere et udvidelsessæt som en XML-fil og derefter importere det på en anden computer.

• Hvis du vil eksportere et sæt, skal du klikke på knappen Eksporter og vælge det eller de sæt, der skal eksporteres.
  • Hvis du vil importere et sæt, skal du klikke på knappen Importer og vælge XML-filen.

Indhente oplysninger om en udvidelse

1. Vælg en installeret udvidelse i Extension Manager, og se oplysningerne i den nederste del af arbejdsområdet. Oplysningerne vises under følgende faner.

Beskrivelse

Beskriver udvidelsen, og hvor du kan finde den i produktet. Disse oplysninger angives af udviklere, når de opretter udvidelsen.

Avanceret

Inkluder signatur og evt. afhængighedsoplysninger.

Indstillinger

Indstillinger inkluder indstillinger for at advare dig om udvidelser, og konfigurer, om Extension Manager har adgang til internettet. Du kan få adgang til Indstillinger ved at vælge Værktøjer > Indstillinger.

Advarsler

Indeholder er indstilling, som viser en advarsel, hvis der installeres en usigneret ZXP-udvidelse. En signeret udvidelse indeholder oplysninger om udgiveren af udvidelsen. Hvis Extension Manager kan bestemme udgiveren af udvidelsen, installeres udvidelsen i baggrunden, og du kan se signaturoplysningerne under fanen Avanceret. Ellers vises en advarsel, og du kan vælge at fortsætte med eller annullere installationen.

Adgangskontrol

Angiv, om Extension Manager må gå på internettet. Dette valg er som standard sat til sand. Hvis dette valg ikke er markeret, vil Extension Manager ikke kunne bruge Adobe Exchange til at sende udvidelser, åbne online hjælp og forummer osv.

Du kan finde flere oplysninger om signerede udvidelser i Om signerede udvidelser.