Camera Raw kan bruge en kompatibel grafikprocessor (også kaldet et videokort, grafikkort eller en GPU) til at accelerere en række opgaver.

Bemærk:

I dette dokument dækkes Camera Raw. Der er oplysninger om brugen af grafikprocessorer i Photoshop under:

Systemkrav

Kontrollér, om Camera Raw anvender grafikprocessoren

Når Camera Raw kan bruge grafikprocessoren, er indstillingen Brug grafikprocessor valgt i indstillingerne for Camera Raw. Sådan åbner du indstillingerne for Camera Raw:

• Mac OS: Vælg Rediger > Indstillinger > Camera Raw.
  • Windows: Vælg Photoshop > Indstillinger > Camera Raw.

Kontrollér mærket og modellen af grafikkortet

Du kan finde ud af, hvad mærket og modellen af dit grafikkort er, ved at starte Photoshop og vælge Hjælp > Systemoplysninger, hvor du kan se oplysninger om grafikprocessoren:

Vinduet Systemoplysninger for Adobe Camera Raw med oplysninger om grafikprocessoren

Fejlfinding

Problemer der muligvis kan opstå

• Billedområdet i Camera Raw-dialogboksen er helt blåt eller hvidt
  • Når du justerer grundlæggende udviklingsskydeknapper, flimrer billedets lysstyrke, eller farverne ændres pludseligt
  • Nedbrud af programmet når Camera Raw bruges, generelle nedbrud og fastfrysninger eller uforklarlige forsinkelser
  • Meddelelsen "Acceleration via grafikprocessoren er deaktiveret pga. fejl" vises under "Brug grafikprocessor" i Camera Raws indstillinger for ydeevne
  • Billedeksempler og miniaturer vises side om side eller er ødelagte under Windows
Adobe Camera Raw-fejlmeddelelse under indstillingen Brug grafikprocessor

Løsninger

1. Opdater Photoshop og Camera Raw.
  2. Opdater driveren til grafikkortet.
  3. Deaktiver grafikacceleratorer fra tredjepart
  4. Hjælpeprogrammer og haxies til overclocking af grafikprocessoren fra tredjepart understøttes ikke (f.eks. Riva Tuner og MSI Afterburner).

5. Deaktiver Automatisk skift af grafikfunktion under fanen Energibesparelse i Systemindstillinger (Mac OS).
  6. Udskift grafikkortet med et nyere, kompatibelt grafikkort.
  7. Fravælg Brug grafikprocessor i indstillingerne for Camera Raw:
    • Mac OS: Vælg Photoshop > Indstillinger > Camera Raw.
    • Windows: Vælg Rediger > Indstillinger > Camera Raw.

Opdater driveren til grafikkortet

Hvis Camera Raw ikke bruger grafikprocessoren, og grafikkortet opfylder systemkravene, skal du opdatere grafikdriveren.

Mac OS

Grafikdrivere opdateres via opdateringer til operativsystemet. Sørg for, at du har de nyeste opdateringer til operativsystemet, ved at vælge Softwareopdatering i Apple-menuen eller Opdateringer i App Store.

Windows

Download den nyeste driver direkte på webstedet for producenten af skærmkortet:

Bemærk:

Vigtigt: Grafikdriveren opdateres ikke ved at køre Windows Update. Gå ind på webstedet for producenten af grafikkortet for at finde driveropdateringerne.

Kan Camera Raw udnytte flere grafikprocessorer eller -kort?

• Camera Raw kan på nuværende tidspunkt ikke udnytte mere end én grafikprocessor. Brug af to grafikkort forbedrer ikke Camera Raws ydeevne.
  • Hvis du bruger flere grafikkort med forskellige drivere, kan der opstå problemer med de Camera Raw-funktioner, som accelereres af grafikprocessoren.
  • Du opnår de bedste resultater, hvis du slutter to (eller flere) skærme til ét grafikkort.
  • Hvis du er nødt til at bruge mere end én videoadapter, skal du sikre dig, at de er af samme mærke og model. I modsat fald risikerer du, at programmet går ned, eller der kan opstå andre problemer.
  • Brug Enhedshåndtering i Windows til at deaktivere grafikkortet. Højreklik på kortets navn i Enhedshåndtering, og vælg Deaktiver.
Den kontekstafhængige menu til deaktivering af grafikkortet i Adobe Camera Raw

I producentens brugervejledning til driveren findes der oplysninger om, hvordan du vælger et bestemt grafikkort som det primære i Windows.