Find svar på ofte stillede spørgsmål vedrørende Photoshop og brug af grafikkort (GPU).

Hvordan udnytter Photoshop grafikprocessoren?

Photoshop udnytter grafikprocessoren i din computer til at give en problemfri Photoshop-oplevelse og øget ydelse med mange funktioner.

Hvilke funktioner udnytter grafikprocessoren?

Funktioner, der kræver en GPU for at opnå acceleration

• Tegnebrætter
  • Sløringsgalleri - forbedret med OpenCL
  • Camera Raw (flere oplysninger)
  • Billedstørrelse – Bevar detaljer
  • Objektivsløring (flere oplysninger)
  • Neural Filters
  • Vælg fokus
  • Vælg og maskér - forbedret med OpenCL
  • Smart skarphed - forbedret med OpenCL

Funktioner, der ikke vil fungere uden en GPU

Hvis grafikprocessoren ikke understøttes, eller driveren er defekt, vil følgende funktioner ikke fungere:

• 3D
  • Fugleperspektiv
  • Svip-panorering
  • Oliemaling
  • Fordrejning med perspektiv (flere oplysninger)
  • Gengiv – Flamme, Billedramme og Træ
  • Zoom vha. musen
  • Jævn skalering af pensler

Hvis du oplever problemer i forbindelse med ovenstående funktioner, skal du se Fejlfinding i forbindelse med grafikprocessoren (GPU).

Hvad er minimumskravene til grafikprocessoren?

• I Windows, en GPU med DirectX 12-understøttelse og 2 GB GPU-hukommelse
  • I macOS, en GPU med Metal-understøttelse og 2 GB GPU-hukommelse

Hvis du bruger et ældre grafikkort eller en ældre driver, understøttes GPU-funktionaliteten i Photoshop muligvis ikke.

Overvej generelt at bruge GPU'er med en gennemsnitlig Ops/Sec på 2000 eller højere på PassMark's GPU Computer Benchmark Chart.

Hvordan aktiverer jeg Photoshop til at bruge grafikprocessoren?

1. Vælg Rediger > Indstillinger > Ydeevne (Windows®) eller Photoshop > Indstillinger > Ydeevne (macOS).

2. Kontrollér, at Brug grafikprocessor er valgt under Indstillinger for grafikprocessoren i panelet Ydeevne.

3. Klik på Avancerede indstillinger og angiv følgende indstillinger:

Tegnefunktion:

• Grundlæggende: Bruger mindst mulig hukommelse på grafikkortet (VRAM) og gør det muligt at anvende grafikprocessorens grundlæggende funktioner
    • Normal: Bruger mere hukommelse på grafikkortet (VRAM) og aktiverer GPU-baseret farvetilpasning, kortlægning af toner og skakbrikblanding
    • Avanceret: Giver fordelene ved tilstanden Normal samt nyere grafikprocessorfunktioner, som kan øge ydeevnen

Brug grafikprocessoren til at accelerere beregning: Aktivér for at forbedre interaktionen mellem forhåndsvisning i Fordrejning og Fordrej som marionetdukke

Brug OpenCL: Aktivér for at accelerere de nye filtre i Sløringsgalleriet, Smart skarphed, Vælg fokusområde eller Billedstørrelse med Bevar detaljer valgt (bemærk: OpenCL fås kun til nyere grafikkort, som understøtter OpenCL v.1.1 og nyere).

Hjælpelinjer til kantudjævning og kurver: Giver grafikprocessoren mulighed for at udjævne kanterne på tegnede hjælpelinjer og kurver

30-bit skærm: Tillader Photoshop at vise 30 bit-data direkte på skærme, som understøtter 30 bit

Brug indbygget GPU-acceleration: Gør det muligt for Photoshop at bruge macOS Metal og Windows DirectX 12

Kan Photoshop udnytte flere grafikprocessorer eller -kort?

Photoshop kan ikke udnytte flere grafikkort på en gang. Drivere, som skaber konflikt, kan også forårsage nedbrud eller andre problemer.

Kan jeg bruge Photoshops grafikprocessorfunktioner på en virtuel maskine?

Brug af Photoshop på virtuelle maskiner (VM) er ikke blevet testet grundigt og understøttes ikke officielt, da der er udbredte problemer med nogle funktioner, som benytter en grafikprocessor i VM-miljøer.