Find svar på ofte stillede spørgsmål vedrørende Photoshop og brug af grafikkort (GPU).

Hvordan udnytter Photoshop grafikprocessoren?

Med en kompatibel grafikprocessor (også kaldet et grafikkort, videokort eller GPU) kan du opnå bedre ydeevne med Photoshop, og du kan bruge flere af programmets funktioner. Derudover kan der opstå en række problemer, hvis computerens grafikprocessor eller -driver ikke er kompatibel med Photoshop – herunder problemer med skærmen og ydeevnen samt fejl og nedbrud.

Funktioner, der ikke vil fungere uden en GPU

Hvis grafikprocessoren ikke understøttes, eller driveren er defekt, vil følgende funktioner ikke fungere:

• 3D
  • Oliemaling
  • Gengiv – Flamme, Billedramme og Træ
  • Zoom vha. musen
  • Fugleperspektiv
  • Svip-panorering
  • Jævn skalering af pensler

Funktioner, der kræver en GPU for at opnå acceleration

• Tegnebrætter
  • Camera Raw (yderligere oplysninger)
  • Billedstørrelse – Bevar detaljer
  • Vælg fokus
  • Sløringsgalleri – feltslør, iris-slør, hæld-forskyd, kurvesløring, rotationssløring (OpenCL-accelereret)
  • Smart skarphed (støjreduktion – forbedret med OpenCL)
  • Fordrejning med perspektiv
  • Vælg og Masker (OpenCL-accelereret)

Bemærk:

I Fejlfinding i forbindelse med grafikprocessoren (GPU) kan du læse om udbredte problemer og fejlmeddelelser i forbindelse med grafikprocessoren og Photoshop.

Hvilke grafikkort er blevet testet?

Testede kort

Adobe har testet laptop- og desktop-versioner af følgende grafikkortserier:

• nVidia GeForce-serie 400, 500, 600, 700
  • nVidia GeForce GTX 965M & 980M
  • nVidia Quadro: 2000, 4000 (Windows® og Mac OS), CX, 5000, 6000, K600, K2000, K4000, K5000 (Windows® og Mac OS), M4000, M5000, P2000, P4000, P5000
  • nVidia GRID K1, K2
  • AMD/ATI Radeon-serie 5000, 6000, 7000, R7, R9, Mac OS 7950
  • AMD/ATI FirePro 3800, 4800, 5800, 7800, 8800, 9800, 3900, 4900, 5900, 7900, W8100, W9100, D300, D500, D700
  • AMD/ATI FireGL: W5000, W7000 og W8000
  • AMD RX 480
  • nVidia GeForce 1080 GTX
  • Intel® HD Graphics: P530, P630, 5000
  • Intel® Iris Pro Graphics: P5200, P6300, P580

Forsigtig:

Testede kort opfylder muligvis ikke alle kravene for GPU-funktionerne. Udover den basale funktionalitet kræver nogle Photoshop-funktioner – især dem, der anvender API'er som OpenCL – større båndbredde, mere hukommelse eller flere computerressourcer end andre Photoshop-funktioner. Kravene kan være udfordrende, når der installeres kort i ældre maskiner, f.eks. maskiner med hovedkort med lav spænding eller maskiner med et enkelt DIMM-modul til systemhukommelsen, så båndbredden mellem systemhukommelsen og GPU-hukommelsen halveres.

Derudover udføres de relevante test, når Photoshop starter op. På computere, som netop opfylder kravene, kan andre programmer, der kører, være afgørende for, at et kort ikke består testen. Nogle gange kan OS-opdateringer, rettelser og driveropdateringer give problemer med kort, der tidligere fungerede fint.

Vi anbefaler, at du bruger den nyeste system- og GPU-hardware, så du kan udnytte GPU-funktionerne i Photoshop optimalt.

Bemærk:

Kontrollér, at du har den nyeste driver til din specifikke grafikprocessor installeret. Laptop- og desktop-versionerne af grafikprocessoren har lidt forskellige navne.

Kan du ikke se dit kort på listen?

Listen med grafikkort ovenfor er blevet opdateret, fordi kort, der er blevet frigivet for nylig, er blevet testet. Adobe har dog ikke mulighed for at teste alle kort med det samme. Hvis dit kort ikke er angivet ovenfor, men det opfylder følgende krav, kan du gå ud fra, at det fungerer sammen med den seneste version af Photoshop CC:

• Kortet blev frigivet i 2014 eller senere
  • Kortet har den hukommelse (VRAM), der som minimum kræves til Photoshop (512 MB). Den anbefalede hukommelse (VRAM) er dog på 2 GB eller mere.

Ikke-understøttede kortserier

Følgende kortserier bliver ikke længere testet, og de understøttes ikke længere officielt i Photoshop:

• AMD/ATI 100-, 200-, 3000- og 4000-serien
  • nVidia GeForce 7000-, 8000-, 9000-, 100-, 200- og 300-serien
  • Ældre Intel® HD Graphics-kort (f.eks. 2000-, 3000- og 4000-serien)

Nogle GL-funktioner er muligvis tilgængelige for disse kort, men nyere funktioner vil ikke fungere.

Hvad er minimumskravene til grafikprocessoren og skærmen?

• Skærmopløsning på 1024 x 768 (1280 x 800 anbefales) med 16-bit-farver og 512 MB VRAM (2 GB VRAM eller mere anbefales)
  • Hvis du vil bruge OpenGL-acceleration, skal systemet understøtte OpenGL v2.0 og Shader Model 3.0 eller nyere
  • Hvis du vil bruge OpenGL-acceleration, skal systemet understøtte OpenCL v1.1 eller nyere

Bemærk:

I Fejlfinding i forbindelse med grafikprocessoren (GPU) kan du læse om almene problemer og fejlmeddelelser for grafikprocessoren og Photoshop.

Hvordan bruger jeg indstillingerne for ydeevne til grafikprocessoren i Photoshop?

1. Vælg Rediger > Indstillinger > Ydeevne (Windows®) eller Photoshop > Indstillinger > Ydeevne (macOS).

2. Kontrollér, at Brug grafikprocessor er valgt under Indstillinger for grafikprocessoren i panelet Ydeevne
    .

3. Klik på Avancerede indstillinger og angiv følgende indstillinger:

Tegnefunktion:

• Grundlæggende: Bruger mindst mulig hukommelse på grafikkortet (VRAM) ogh gør det muligt at anvende grafikprocessorens grundlæggende funktioner
    • Normal: Bruger mere hukommelse på grafikkortet (VRAM) og aktiverer GPU-baseret farvetilpasning, kortlægning af toner og skakbrikblanding
    • Avanceret: Giver fordelene ved tilstanden Normal samt nyere fordele ved grafikprocessoren, som kan øge ydeevnen

Brug grafikprocessoren til at accelerere beregning: Aktivér for at forbedre interaktionen mellem forhåndsvisning i Fordrejning og Fordrej som marionetdukke

Brug OpenCL: Aktivér for at accelerere de nye filtre i Sløringsgalleriet, Smart skarphed, Vælg fokusområde eller Billedstørrelse med Bevar detaljer valgt (bemærk: OpenCL fås kun til nyere grafikkort, som understøtter OpenCL v.1.1 og nyere).

Hjælpelinjer til kantudjævning og kurver: Giver grafikprocessoren mulighed for at udjævne kanterne på tegnede hjælpelinjer og kurver

30-bit-skærm (kun Windows®) Photoshop kan vise 30-bit-data direkte på skærme med videokort, der understøtter det

Bemærk:

30-bit-skærmen fungerer ikke korrekt med de aktuelle drivere. Vi arbejder på at håndtere dette problem hurtigst muligt.

Bemærk:

I Fejlfinding i forbindelse med grafikprocessoren (GPU) kan du læse om almene problemer og fejlmeddelelser for grafikprocessoren og Photoshop.

Kan Photoshop udnytte flere grafikprocessorer eller -kort?

Photoshop kan ikke udnytte mere end én grafikprocessor. Brug af to grafikkort forbedrer ikke Photoshops ydeevne.

Hvis du bruger flere grafikkort med forskellige drivere, kan der opstå problemer med de Photoshop-funktioner, som accelereres af grafikprocessoren.

Du opnår de bedste resultater, hvis du slutter to (eller flere) skærme til ét grafikkort.

Hvis du bruger flere grafikkort, skal de være af samme mærke og model. I modsat fald risikerer du at Photoshop går ned, eller der kan opstå andre problemer.

Bemærk:

I Fejlfinding i forbindelse med grafikprocessoren (GPU) kan du læse om almene problemer og fejlmeddelelser for grafikprocessoren og Photoshop.

Kan de funktioner, der benytter grafikprocessoren, køre på en virtuel maskine (VM)?

Brug af Photoshop med en virtuel maskine (VM) er ikke blevet testet grundigt og understøttes ikke officielt, da der er udbredte problemer med funktioner, som benytter en grafikprocessor i VM-miljøer.

Bemærk:

I Fejlfinding i forbindelse med grafikprocessoren (GPU) kan du læse om almene problemer og fejlmeddelelser for grafikprocessoren og Photoshop.