Løs problemer, der skyldes en defekt, ikke-understøttet eller inkompatibel grafikprocessor eller grafikdriver.

Bemærk:

Er du i tvivl om, hvorvidt problemet skyldes grafikprocessoren eller -driveren?

Se Deaktiver grafikprocessoren for hurtigt at indsnævre årsagen til problemet.

Oversigt over problemer

Photoshop

Almindelige problemer forårsaget af en defekt, ikke understøttet grafikdriver eller inkompatibel grafikprocessor (også kaldet et grafikkort, videokort eller GPU):

• Nedbrud, ydelsesproblemer, forkert viste vinduer eller objekter, lærredsglimt/flimren, artefakter i Photoshop.
  • Photoshop lukker ned eller reagerer ikke ved start.
  • Billedlærred blinker eller flimrer.
  • Photoshops menulinje mangler.

Se Fejlfinding i forbindelse med grafikprocessoren (GPU).

Der vises fejlmeddelelser om "grafikhardware", når Photoshop åbnes.

Se Grafikkortet understøtter ikke officielt 3D.
Se Photoshop er stødt på et problem med skærmdriveren.

Funktioner er slået fra:

Se Oliemaling er nedtonet.

Camera Raw

Camera Raw bruger grafikprocessoren anderledes end Photoshop. Hvis du oplever nedbrud, problemer med ydeevnen eller forkert gengivne vinduer eller objekter, opdateringsproblemer eller artefakter, især når du åbner filer i Adobe Camera Raw:

Se Ofte stillede spørgsmål om Camera Raw og grafikprocessoren (GPU).

Deaktiver GPU'en for hurtigt at indsnævre årsagen til problemet

Find hurtigt ud af, om problemet skyldes grafikkortet eller -driveren ved at deaktivere GPU-acceleration.

• Gå til Photoshops Indstillinger > Ydeevne og fjern markeringen i Brug grafikprocessor og genstart Photoshop.
    For hjælp til at få adgang til indstillinger skal du se Tilpas Indstillinger i Photoshop.

Hvis problemet forsvinder, skal du fortsætte fejlfinding ved at udføre Fejlfinding i forbindelse med grafikprocessor og grafikdriver.

Fejlfinding i forbindelse med grafikprocessor og grafikdriver

1. Kontrollér, at du benytter den nyeste version af Photoshop.

2. Kontrollér, om grafikkortet er kompatibelt med Photoshop.

Du finder grafikkortets mærke og model ved at åbne Photoshop og vælge Hjælp > Systemoplysninger, hvor du kan se oplysninger om grafikprocessoren:

Photoshop-systeminformation
  3. Opdater grafikdriveren.

Opdatering af grafikdriveren kan løse mange problemer, f.eks. nedbrud, forkert billedgengivelse og problemer med ydeevnen. Hent driveropdateringer direkte hos producenten af grafikkortet:

macOS

Grafikdrivere opdateres via opdateringer til operativsystemet.

Windows

Windows Update benytter ikke altid de nyeste og bedste drivere. Du skal gå ind på hjemmesiden for producenten af grafikkortet og finde driveropdateringerne:

Bemærk:

• Sørg for, at du vælger den rigtige driver. Drivere til bærbare har i nogle tilfælde et andet navn end lignende drivere til stationære computer.
    • Visse producenter af grafikkort har anden software ud over grafikkortdriveren, der skal opdateres. Læs opdateringsvejledningen grundigt, og kontakt producenten af videokortet direkte, hvis du er i tvivl om noget.

Genstart Photoshop, når opdateringerne er installeret. Aktivér indstillingen Brug grafikprocessor ved at vælge Indstillinger> Ydeevne > Brug grafikprocessor, og prøv igen at udføre de handlinger, som forårsagede problemet.

4. Kontroller indstillingen for bufferstørrelse.

Hvis du indstiller bufferniveauerne til 1 under indstillingerne for Photoshop, kan der opstå problemer med ydeevnen, når du bruger funktioner, der trækker på grafikprocessoren.

Nulstil Bufferniveauer til standardindstillingen, som er 4:

1. Vælg Rediger > Indstillinger > Ydeevne (Windows) eller Photoshop > Indstillinger > Ydeevne (macOS).
    2. Indstil Bufferniveauer til 4.
    3. Afslut og genstart Photoshop.

Når Photoshop genstartes, skal du gentage de handlinger, som forårsagede problemet.

5. Nulstil dine præferencer.

Ved nulstilling gendannes standardindstillingerne for grafikprocessoren.

Se Gendan indstillinger til standard.

Når indstillingerne er gendannet, skal du åbne Photoshop og gentage de handlinger, som forårsagede problemet.

6. Skift Avancerede indstillinger for Tegnefunktion til Basis.

Hvis du angiver Tegnefunktion til Basis, bruges der mindst mulig VRAM, og du kan anvende grafikprocessorens grundlæggende funktioner:

a. Vælg Rediger > Indstillinger > Ydeevne (Windows) eller Photoshop > Indstillinger > Ydeevne (macOS).

b. I panelet Ydeevne skal du klikke på Avancerede indstillinger.

c. Angiv Tegnefunktion til Grundlæggende.

d. Afslut og genstart Photoshop.

Hvis dette løser problemet, skal du skifte Tegnefunktion til Normal. Genstart Photoshop for at se, om problemet opstår igen. Hvis problemet opstår igen, skal du skifte tilbage til indstillingen Basis.

Hvis du vil læse mere om indstillingerne for grafikprocessoren og om, hvordan du bedst tilpasser dem efter dit arbejdsforløb, skal du se Ofte stillede spørgsmål om grafikprocessoren (GPU).

Bemærk:

Hvis du ændrer indstillingerne for ydeevne for at finde årsagen til en fejl, skal Photoshop genstartes efter hver ændring.

7. Konfiguration af computere med flere grafikkort.

Ultralette bærbare computere og billige computere, bruger ofte et integreret grafikkort, der bruger mindre strøm for at spare på batteriet og deler hukommelsen med din CPU.

Dyrere computere har ofte et diskret, dedikeret grafikkort, der bruger sin egen hukommelse (VRAM), har større processorkraft og ikke bruger meget RAM.

Dyrere bærbare computere bruger ofte to grafikkort, et integreret, når du bruger batteriet, og et diskret grafikkort, når du er tilsluttet en stikkontakt.

Hvis dit system har mere end et grafikkort, skal du sikre dig, at Photoshop har fået tildelt et High-Performance-grafikkort i stedet for et integreret eller strømbesparende grafikkort for at få den bedste oplevelse. Ændring af disse indstillinger på bærbare computere øger batteriforbruget.

Windows:

NVIDIA:

a. Højreklik et hvilket som helst sted på skrivebordet, og vælg kontrolpanelet for NVIDIA.

b. Klik på funktionen til at administrere 3D-indstillinger.

c. Vælg programindstillingerne, og tilføj Photoshop.exe og sniffer.exe. Skift den foretrukne grafikprocessor til NVIDIA-processoren med høj ydelse.

Indstil grafikprocessoren NVIDIA-processor med høj ydelse

AMD:

a. Højreklik et hvilket som helst sted på skrivebordet, og vælg enten AMD Catalyst Control Center eller Configure Switchable Graphics.

b. Klik på funktionen til at gennemse, og vælg funktionen til høj ydelse i stedet for strømbesparelse.

Klik på Gennemse, og vælg Høj ydelse

macOS:

• Vælg Systemindstillinger > Energibesparelse, og fravælg derefter Automatisk skift af grafikfunktion.
    Automatisk grafikskift.
  8. Deaktiver det mindste grafikkort.

(Anbefales ikke) Hvis trin 7 ikke løser problemer, når du bruger mere end et grafikkort, kan du overveje at deaktivere et af grafikkortene. Men du skal være opmærksom på, at systemet kan blive ustabilt, hvis du deaktiverer grafikkortet.

Brug Enhedshåndtering i Windows til at deaktivere grafikkortet. Højreklik på kortets navn i Enhedshåndtering, og vælg Deaktiver.

Deaktivering af grafikkort i Enhedshåndtering
  9. Undlad at bruge Photoshop på en virtuel maskine (VM).

Brug af Photoshop på virtuelle maskiner (VM) er ikke blevet testet grundigt og understøttes ikke officielt, da der er udbredte problemer med nogle funktioner, som benytter en grafikprocessor i VM-miljøer.

10. Køb et kompatibelt grafikkort, eller deaktiver grafikprocessoren.

Hvis ingen af vejledningerne ovenfor løser problemet, er den eneste løsning at købe et kompatibelt grafikkort eller helt at deaktivere grafikprocessoren på følgende måde:

1. Åbn Photoshop.
    2. Vælg Rediger > Indstillinger > Ydeevne (Windows) eller Photoshop > Indstillinger > Ydeevne (macOS).
    3. Fjern markeringen fra Brug grafikprocessor.
    4. Afslut og genstart Photoshop.

Når du har fulgt ovenstående vejledning til fejlfinding, kan du bekræfte resultaterne ved at aktivere Brug grafikprocessor i panelet Indstillinger > Ydeevne.