Løs problemer, der skyldes en defekt, ikke-understøttet eller inkompatibel grafikprocessor eller grafikdriver.

Oversigt over problemer, der skyldes defekte, ikke-understøttede eller inkompatible grafikprocessorer eller grafikdrivere

Hvis du oplever problemer med gengivelsen af billeder, langsom ydeevne eller nedbrud, kan det skyldes en defekt, ikke-understøttet eller inkompatibel grafikprocessor (også kaldet et grafikkort, et videokort, eller en GPU) eller grafikdriver. Særligt kan dette dokument hjælpe dig med at løse følgende problemer:

Forsigtig:

Testede GPU-kort opfylder muligvis ikke alle kravene for GPU-funktionerne. Udover den basale funktionalitet kræver nogle Photoshop-funktioner – især dem, der anvender API'er som OpenCL – større båndbredde, mere hukommelse eller flere computerressourcer end andre Photoshop-funktioner. Kravene kan være udfordrende, når der installeres kort i ældre maskiner, f.eks. maskiner med hovedkort med lav spænding eller maskiner med et enkelt DIMM-modul til systemhukommelsen, så båndbredden mellem systemhukommelsen og GPU-hukommelsen halveres.

Derudover udføres de relevante test, når Photoshop starter op. På computere, som netop opfylder kravene, kan andre programmer, der kører, være afgørende for, at et kort ikke består testen. Nogle gange kan OS-opdateringer, rettelser og driveropdateringer give problemer med kort, der tidligere fungerede fint.

Vi anbefaler, at du bruger den nyeste system- og GPU-hardware, så du kan udnytte GPU-funktionerne i Photoshop optimalt.

Deaktiver GPU'en for hurtigt at indsnævre årsagen til problemet

Følg denne vejledning for hurtigt at finde ud af, om problemet skyldes grafikkortet eller -driveren:

1. Åbn Photoshop.
  2. Vælg Rediger > Indstillinger > Ydeevne (Windows) eller Photoshop > Indstillinger > Ydeevne (Mac OS).
  3. Fravælg Brug grafikprocessor.
  4. Afslut og genstart Photoshop.

Hvis problemet forsvinder, skyldtes det sandsynligvis grafikkortet eller -driveren. Du kan finde flere oplysninger om fejlfinding i Fejlfinding i forbindelse med grafikprocessoren (GPU).

Hvis problemet stadig opstår, er grafikprocessoren ikke årsagen. Du kan få yderligere hjælp til fejlfinding på:

Fejlfinding i forbindelse med grafikprocessor og grafikdriver

1. Kontrollér, at du benytter den nyeste version af Photoshop.

Læs om opdatering af Photoshop i artiklen Opdater Creative Cloud-apps.

2. Kontrollér, om grafikkortet er kompatibelt med Photoshop. Du finder grafikkortets mærke og model ved at åbne Photoshop og vælge Hjælp > Systemoplysninger, hvor du kan se oplysninger om grafikprocessoren:

Visning af Systemoplysninger

Hvis grafikkortet er fra før maj 2013, kan du bruge listen over testede kort og minimumskrav til grafikprocessor og skærm.

Hvis grafikkortet er fra efter maj 2013, kan du godt antage, at det understøtter Photoshop. Følg fejlfindingsvejledningen nedenfor.

3. Opdater grafikdriveren.

Opdatering af grafikdriveren kan løse mange problemer, f.eks. nedbrud, forkert billedgengivelse og problemer med ydeevnen. Hent driveropdateringer direkte hos producenten af grafikkortet:

Windows

Der findes en nøjagtig vejledning til installation af den opdaterede driver i afsnittet Opdatering af grafikdriveren.

Mac OS

• Grafikdrivere opdateres via opdateringer til operativsystemet. Kontrollér, at du har de nyeste Mac OS-opdateringer ved at vælge Softwareopdatering i Apple-menuen eller via Opdateringer i App Store.

Genstart Photoshop, når opdateringerne er installeret. Aktivér indstillingen Brug grafikprocessor ved at vælge Indstillinger> Ydeevne > Brug grafikprocessor, og prøv igen at udføre de handlinger, som forårsagede problemet.

Bemærk:

• Windows Update benytter ikke altid de nyeste og bedste drivere. Du skal gå ind på hjemmesiden for producenten af grafikkortet og finde driveropdateringerne.
    • Sørg for, at du vælger den rigtige driver. Drivere til bærbare har i nogle tilfælde et andet navn end lignende drivere til stationære computer.
    • Visse producenter af grafikkort har anden software ud over grafikkortdriveren, der skal opdateres. Læs opdateringsvejledningen grundigt, og kontakt producenten af videokortet direkte, hvis du er i tvivl om noget.

4. Kontroller indstillingen for bufferstørrelse.

Hvis du indstiller bufferniveauerne til 1 under indstillingerne for Photoshop, kan der opstå problemer med ydeevnen, når du bruger funktioner, der trækker på grafikprocessoren.

Nulstil bufferniveauerne til standardværdien, der er 4:

a. Vælg Rediger > Indstillinger > Ydeevne (Windows) eller Photoshop > Indstillinger (Mac OS).

b. Indstil bufferniveauerne til 4.

c. Afslut og genstart Photoshop.

Når Photoshop genstartes, skal du gentage de handlinger, som forårsagede problemet.

5. Nulstil dine præferencer.

Ved nulstilling gendannes standardindstillingerne for grafikprocessoren. Der findes flere oplysninger i Gendan indstillinger til standard.

Når indstillingerne er gendannet, skal du åbne Photoshop og gentage de handlinger, som forårsagede problemet.

6. Skift de avancerede indstillinger for tilstanden Tegning til Grundlæggende.

Hvis du indstiller tilstanden Tegning til Grundlæggende, bruges der mindst mulig VRAM, og du kan kun anvende grafikprocessorens grundlæggende funktioner:

a. vælg Rediger > Indstillinger > Ydeevne (Windows) eller Photoshop > Indstillinger > Ydeevne (Mac OS).

b. klik på Avancerede indstillinger i panelet Ydeevne.

c. Vælg tilstanden Tegning > Grundlæggende.

d. Afslut og genstart Photoshop.

Hvis dette løser problemet, skal du ændre tilstanden Tegning til Normal. Genstart Photoshop for at se, om problemet opstår igen. Anvend indstillingen Grundlæggende, hvis problemet opstår igen.

I afsnittet Ofte stillede spørgsmål om grafikprocessoren (GPU) i forbindelse med Photoshop kan du læse om indstillingerne for grafikprocessoren og om, hvordan du bedst tilpasser dem efter dit arbejdsforløb.

Bemærk:

Hvis du ændrer indstillingerne for ydeevne for at finde årsagen til en fejl, skal Photoshop genstartes efter hver ændring.

7. Hvis du bruger flere grafikkort med forskellige drivere, kan der opstå problemer med de Photoshop-funktioner, som accelereres eller aktiveres af grafikprocessoren. Du opnår de bedste resultater, hvis du slutter to (eller flere) skærme til ét grafikkort.

Hvis det er nødvendigt at bruge mere end ét grafikkort, skal du fjerne eller deaktivere kortene med den laveste ydeevne. Forestil dig for eksempel, at der bruges to forskellige kort med to forskellige drivere – et NVIDIA-grafikkort og et AMD-grafikkort. I dette tilfælde skal det sikres, at Photoshop er blevet tildelt grafikkortet med den højeste ydelse og ikke det indbyggede grafikkort eller strømbesparende grafikkort.

NVIDIA:

a. Højreklik et hvilket som helst sted på skrivebordet, og vælg kontrolpanelet for NVIDIA.

b. Klik på funktionen til at administrere 3D-indstillinger.

c. Vælg programindstillingerne, og tilføj Photoshop.exe og sniffer.exe. Skift den foretrukne grafikprocessor til NVIDIA-processoren med høj ydelse.

Indstil grafikprocessoren NVIDIA-processor med høj ydelse

AMD:

a. Højreklik et hvilket som helst sted på skrivebordet, og vælg enten AMD Catalyst Control Center eller Configure Switchable Graphics.

b. Klik på funktionen til at gennemse, og vælg funktionen til høj ydelse i stedet for strømbesparelse.

Klik på Gennemse, og vælg Høj ydelse

Bemærk:

Photoshop kan ikke udnytte mere end én grafikprocessor. Brug af to grafikkort forbedrer ikke Photoshops ydeevne. Hvis du bruger flere grafikkort med forskellige drivere, kan der opstå problemer med de Photoshop-funktioner, som accelereres af grafikprocessoren.

Der er flere oplysninger i Ofte stillede spørgsmål om grafikprocessoren (GPU) i Photoshop.

8. (anbefales ikke) Hvis trin 7 ikke løser problemet, kan du overveje at deaktivere grafikkortene. Men du skal være opmærksom på, at systemet kan blive ustabilt, hvis du deaktiverer grafikkortet.

Brug Enhedshåndtering i Windows til at deaktivere grafikkortet. Højreklik på kortets navn i Enhedshåndtering, og vælg Deaktiver.

Deaktivering af grafikkort i Enhedshåndtering
  9. Undlad at bruge Photoshop på en virtuel maskine (VM).

Brug af Photoshop på virtuelle maskiner (VM) er ikke blevet testet grundigt og understøttes ikke officielt, da der er udbredte problemer med nogle funktioner, som benytter en grafikprocessor i VM-miljøer.

10. Hvis ingen af vejledningerne ovenfor løser problemet, er den eneste løsning at købe et kompatibelt grafikkort eller helt at deaktivere grafikprocessoren på følgende måde:

a. Start Photoshop.

b. Vælg Rediger > Indstillinger > Ydeevne (Windows) eller Photoshop > Indstillinger > Ydeevne (Mac OS).

c. Fravælg Brug grafikprocessor.

d. Afslut og genstart Photoshop.

Når du har fulgt ovenstående vejledning til fejlfinding, kan du bekræfte resultaterne ved at aktivere Brug grafikprocessor under Indstillinger i panelet Ydeevne.