Extension Managerilla voit hallita Dreamweaveria, Flash Professionalia, Photoshopia, InDesignia, InCopya, Illustratoria, Adobe Premiere Prota ja Preludea varten kehitettyjä laajennuksia. Varmista, että Extension Managerin versio vastaa laajennettavien tuotteiden versiota. Käytä esimerkiksi Extension Manager CC:tä, jos haluat hallita laajennuksia Photoshop CC:ssä. Jos haluat hallita aikaisempien tuoteversioiden laajennuksia, käytä kyseisten tuotteiden mukana asennettua Extension Managerin versiota.

Extension Managerin käynnistäminen

1. Käynnistä Extension Manager Windowsin Käynnistä-valikosta tai Mac OS:n Applications-kansiosta.

Voit käynnistää Extension Managerin myös Dreamweaverista, Flashista tai InDesignista valitsemalla Apu > Hallinnoi laajennuksia.

Asennettujen laajennusten käsitteleminen

Tee Extension Managerissa jokin seuraavista:

• Lajittele asennetut laajennukset napsauttamalla sarakkeen otsikkoa, kuten nimeä, versiota tai tekijää.

• Ota laajennus käyttöön tai poista se käytöstä valitsemalla laajennuksen vieressä oleva Käytössä-valintaruutu.

Huomautus: Jos olet asentanut suuren määrän laajennuksia, voit ottaa niitä valikoivasti käyttöön ja pois käytöstä, mikä saattaa parantaa sovelluksen suorituskykyä.

• Voit poistaa sovelluksen valitsemalla sen Tuotteet-luettelosta, valitsemalla laajennuksen ja napsauttamalla Poista-painiketta. Laajennuksen poistaminen poistaa sen asennuksen sovelluksesta.

Huomautus: Älä poista itse käytöstä poistettuja laajennuksia Pois käytöstä -kansiosta. Jos poistat laajennuksia itse, määritystiedostoon tehtävät pakolliset muutokset jäävät tekemättä.

Laajennussarjojen hallinta (vain CS6)

Laajennussarjojen avulla voit hallita laajennuksia kokoelmana ilman, että sinun tarvitsisi hallita niitä erikseen. Voit ottaa sarjassa eri laajennuksia käyttöön tai poistaa niitä käytöstä, ja sama laajennus voi kuulua useisiin sarjoihin. Sarjaa vaihtamalla voit ottaa nopeasti useita sarjoja käyttöön tai poistaa niitä käytöstä.

• Jos haluat määrittää laajennussarjoja, valitse Työkalut > Sarjojen hallinta. Tämän jälkeen voit luoda laajennussarjan, nimetä sen uudelleen tai poistaa sen.
  • Jos haluat vaihtaa laajennussarjaa, valitse näytön oikeassa yläkulmassa olevasta ponnahdusvalikosta toinen sarja.

Voit myös viedä laajennussarjan XML-tiedostona ja tuoda sen toiseen tietokoneeseen.

• Jos haluat viedä sarjan, napsauta Vie-painiketta ja valitse yksi tai useampi vietävä sarja.
  • Jos haluat tuoda sarjan, napsauta Tuo-painiketta ja valitse XML-tiedosto.

Laajennusta koskevien tietojen hankkiminen

1. Valitse Extension Managerin luettelosta asennettu laajennus ja lue työtilan alaosaan tulevat tiedot. Tiedot näkyvät seuraavissa välilehdissä.

Kuvaus

Kuvaa laajennuksen ja sen sijainnin tuotteessa. Kehittäjät merkitsevät tämän tiedon luodessaan laajennusta.

Lisäasetukset

Sisältää mahdollisesti myös allekirjoitusta ja riippuvuutta koskevia tietoja.

Asetukset

Asetukset sisältävät asetuksia, jotka varoittavat laajennuksista ja määrittävät, voiko Extension Manager käyttää Internetiä. Voit avata Asetukset valitsemalla Työkalut > Asetukset.

Varoitukset

Sisältää asetuksen, joka varoittaa sinua asentaessasi allekirjoittamatonta ZXP-laajennusta. Allekirjoitettu laajennus sisältää tietoja laajennuksen julkaisijasta. Jos Extension Manager pystyy päättelemään laajennuksen julkaisijan, laajennus asentuu hiljaisesti ja näet allekirjoitustiedot Lisätoiminnot-välilehdessä. Muussa tapauksessa ilmestyy varoitus ja voit joko jatkaa asennusta tai keskeyttää asennuksen.

Käyttöoikeuksien hallinta

Määritä, voiko Extension Manager käyttää Internetiä. Oletusarvoisesti asetuksena on tosi. Jos tätä asetusta ei valita, Extension Manager ei pysty käyttämään Adobe Exchangea esimerkiksi laajennusten lähettämiseen tai online-ohjeen ja käyttäjäfoorumin avaamiseen.

Lisätietoja allekirjoitetuista laajennuksista on artikkelissa Tietoja allekirjoitetuista laajennuksista.