Adobe Photoshop Mixissä Adobe Photoshopin tehokkuus yhdistyy mobiilimaailman kätevyyteen. Sen ansiosta voit käsitellä kuvia iPadilla, iPad Prolla, iPhonella, Android-laitteella tai Chromebookilla luovasti ja helposti. Mahdollisuus leikata, yhdistellä ja muokata kuvia niitä hävittämättä tarkoittaa, että alkuperäinen kuva pysyy koskemattomana. Tämän lisäksi Mixin Creative Cloudiin liittyvät työnkulut tuovat käyttöön rajattomia mahdollisuuksia.

Yleiset tiedot

Miten Adobe Photoshop Touch ja Photoshop Mix eroavat toisistaan?

Adobe Photoshop Touchin tarkoituksena oli alun perin tuoda käyttöön joitakin Photoshopin työkaluja itsenäisen, mutta rajoitetun sovelluksen muodossa. Photoshop Mix keskittyy yksinomaan kuvien miksaamiseen. Sen toiminnot on laajennettu luovuutesi edistämiseksi Adobe Creative SDK -pilvipalveluihin ja integrointiin eri sovellusten, kuten Photoshop CC:n ja Lightroom CC:n, kanssa.

Creative SDK:lla luotu, yhteyksien muodostamista ja muokkausta tukeva helppokäyttöinen Mix-sovellus tuo mobiililaitteisiin ominaisuuksia ja toimintoja, jotka olivat aikaisemmin käytettävissä vain ammattilaisille tarkoitetuissa tietokonetuotteissa.

Miten voin hankkia Photoshop Mixin?

Voit ladata Photoshop Mixin iPad-, iPad Pro-, iPhone-, Android- tai Chromebook-version maksutta iTunes- ja Google Play ‑sovelluskaupoista.

Photoshop Mixin iOS-version tällä hetkellä saatavana olevat kieliversiot ovat englanti, ranska, saksa, japani, italia, espanja, portugali (Brasilia), puola, venäjä, korea, yksinkertaistettu kiina, perinteinen kiina, ruotsi, turkki, tanska, hollanti, suomi, norja ja tšekki.

Androidiin sovelluksesta on saatavana englannin-, ranskan-, saksan- ja japaninkieliset versiot.

Viimeisimmät järjestelmävaatimukset löydät iTunes App Storen tai Google Play -kaupan Photoshop Mix -sivulta.

Miten Photoshop Mix käyttää Adobe CreativeSynciä?

Voit liikkua CreativeSyncillä mobiililaitteessa useiden sovellusten välillä saumattomasti yhden työnkulun sisällä.

Photoshop Mixissä voit liikkua saumattomasti uuden Photoshop Fix -sovelluksen, Lightroomin mobiiliversion, Compin ja Sketchin välillä. Mix on yhteensopiva myös Adobe Spark Videon ja Adobe Spark Pagen kanssa.

Mistä löydän lisätietoja Photoshop Mixistä?

Lisätietoja Photoshop Mixistä saat Adobe Photoshop Mixin tuotesivulta.

Mistä saan apua ja tukea Photoshop Mixin käyttöön?

Voit aloittaa käytön katsomalla opetusohjelman tai käymällä tukifoorumilla.

Miten voin perehtyä Photoshop Mixiin?

Katso kattava opetusohjelma Photoshop Mixin käytön aloittamisesta.

Adobe Photoshop Mixin käyttö

Miten voin lisätä kuvan?

Napauta näytön vasemmassa laidassa olevaa +-kuvaketta. Voit ottaa kuvan kameralla tai valita muun muassa Kameran rullassa, Creative Cloudissa tai Lightroomissa olevan kuvan.

Voinko tehdä säätöjä kuviin Photoshop Mixin avulla?

Photoshop Mixin tärkein toiminto on leikata ja yhdistellä valokuvia. Adjustments (Säädöt) -valikossa on kuitenkin muokkaussovellukselta odottamiasi toimintoja.

1. Avaa tai lisää kuva Photoshop Mixissä.
  2. Napauta Adjust (Säädä). Säätötyökalupalkki tulee näkyviin.
  3. Ota parhaat säädöt käyttöön napauttamalla Auto Fix (Automaattinen korjaus).
  4. Voit myös valita säätötilan, kuten Exposure (Valotus), Contrast (Kontrasti), Clarity (Selvennä) tai Saturation (Kylläisyys). Muuta kulmaa pyyhkäisemällä sivuttain.
  5. Hyväksy muutokset.

Miten voin ottaa esimääritettyjä suotimia (eli ulkoasuja) käyttöön kuvissa?

Adobe Photoshop Mixissä on useita ulkoasuiksi kutsuttuja esimääritettyjä suotimia. Lisää ulkoasu kokonaiseen kuvaan, tasoon tai jopa valikoiva ulkoasu valokuvan osaan. Voit ottaa yleisen Looks-ulkoasun käyttöön seuraavasti:

1. Napauta Looks (Ulkoasut).
  2. Valitse ja esikatsele ulkoasu napauttamalla sitä.
  3. Ota ulkoasu käyttöön napauttamalla Accept (Hyväksy).

Miten voin ottaa ulkoasun käyttöön osassa kuvaa?

Adobe Photoshop Mixissä on useita ulkoasuiksi kutsuttuja esimääritettyjä suotimia. Voit ottaa ulkoasun käyttöön koko kuvassa tai osassa sitä. Voit ottaa ulkoasun käyttöön osassa kuvaa tai tasoa toimimalla seuraavasti:

1. Valitse taso ja napauta Looks (Ulkoasut).
  2. Valitse ja esikatsele ulkoasu napauttamalla sitä.
  3. Napauta valintatyökalua ja valitse kuvan tai tason alue. Ulkoasu otetaan käyttöön valitussa alueessa.
  4. Ota ulkoasu käyttöön napauttamalla Accept (Hyväksy).

Miten voin leikata kohteen pois kuvasta?

Voit leikata kuvasta pois alueita, jotta voit rajata tarvitsemasi kohdat. Joskus voit esimerkiksi haluta rajata kohteen taustasta.

1. Valitse kuva tai taso.
  2. Napauta Cut Out (Leikkaa pois).
  3. Valitse rajattava tai pois leikattava alue käyttämällä valintatyökaluja. Kuvan muut osat maskataan.
  4. Leikkaa kohde pois hyväksymällä muutokset.

Miten voin rajata kuvan?

1. Avaa kuva tai sommitelma.
  2. Napauta Crop (Rajaa).
  3. Valitse rajaustyyppi ja vedä sitten rajauskahvoista.
  4. Napauta Accept (Hyväksy).

Voinko poistaa ei-toivottuja kohteita kuvasta?

Photoshop Mix tarjoaa mahdollisuuden käyttää sisältötietoista täyttöä, jossa hyödynnetään Creative Cloudia. Sisältötietoisen täytön avulla voit poistaa ei-toivottuja kohteita kuvasta. Kun käytät tätä ominaisuutta, kuva lähetetään Creative Cloudiin käsiteltäväksi. Lopputulos palautetaan laitteeseesi.

1. Avaa kuva napauttamalla More Edits (Lisää muokkauksia) ja napauttamalla sitten Content-Aware Fill (Sisältötietoinen täyttö).
  2. Valitse ei-toivottu kohde tai alue valintatyökalun avulla.
  3. Napauta Fill (Täytä).

Kuva lähetetään Creative Cloudiin ja tulos näytetään.

Kamera tärisi kuvatessa. Voinko korjata tämän?

Joskus kamera tärisee kuvatessa, eikä kuvaa voi ottaa uudelleen. Shake Reduction (Tärinän vähennys) -toiminnon avulla voit vähentää kameran tärinästä aiheutunutta kuvan sumentumista. Toiminnossa hyödynnetään Creative Cloudia.

1. Avaa kuva napauttamalla More Edits (Lisää muokkauksia) ja napauttamalla sitten Shake Reduction (Tärinän vähennys). Resurssi lähetetään Creative Cloudiin.
  2. Valitse esitys ja napauta Accept (Hyväksy).

Voinko säätää kuvaa, jotta kohde on pystysuorassa?

Joskus voi käydä niin, että kohde ei näy kuvassa pystysuorassa perspektiivin vääristymisen vuoksi. Upright-toiminnolla voit poistaa perspektiivistä tai kameran objektiivista johtuvat vääristymät. Toiminnossa hyödynnetään Creative Cloudia.

1. Avaa kuva napauttamalla More Edits (Lisää muokkauksia) ja napauttamalla sitten Upright. Resurssi lähetetään Creative Cloudiin.
  2. Valitse esitys ja napauta Accept (Hyväksy).

Voinko tallentaa sommitelman Photoshopissa käyttämistä varten?

Voit tallentaa Photoshop Mix -sommitelman PSD-tiedostona, jotta sitä voi jatkokäsitellä Photoshop CC:ssä.

Napauta Share (Jaa) -kuvaketta ja valitse sitten Send to Photoshop (Lähetä Photoshopiin).

Sommitelma lähetetään Creative Cloudiin ja tallennetaan PSD-tiedostona Creative Cloud -resursseihin.

Näiden vaiheiden suorittamisen jälkeen Mix-työsi tallennetaan automaattisesti työpöydälle monitasoisena PSD-tiedostona Photoshop CC:llä suoritettavaa luovaa muokkausta varten. Kirjaudu Photoshop CC:hen Photoshop Mixiin kirjautumiseen käytettävällä Adobe ID:llä.

Täytyykö minun ladata kaikki projektini, kun käytän Photoshop Mixiä?

Ei. Photoshop Mixin uusimmassa päivityksessä voit synkronoida projektit laitteeseesi valikoivasti. Valikoivassa synkronoinnissa sovellus tallentaa laitteeseesi jokaiselle projektille vaaditunminimimäärän metatietoja. Loput metatiedot haetaan tarvittaessa pilvestä. Sinun ei enää tarvitse vapauttaa tilaa manuaalisesti, kun muistitilasi on vähissä.