סביבות עבודה, לוחות ומציגים

עודכן לאחרונה בתאריך 12 באוקטובר 2026

התאימו את הממשק של After Effects וערכו לוחות כדי ליצור ולשמור סביבות עבודה אישיות לתהליכי עבודה אופטימליים.

סביבות עבודה ולוחות

יישומי הווידאו והאודיו של Adobe מספקים ממשק משתמש עקבי הניתן להתאמה אישית.למרות שלכל יישום יש ערכת לוחות משלו, אתם מעבירים ומקבצים לוחות באותה דרך בכל יישום.

החלון הראשי של תוכנית הוא חלון היישום.לוחות מאורגנים בחלון זה בסידור הנקרא workspace.

כל יישום כולל מספר סביבות עבודה מוגדרות מראש שמבצעות אופטימיזציה של פריסת הלוחות למשימות ספציפיות.אתם יכולים גם ליצור ולהתאים באופן אישי סביבות עבודה משלכם על ידי סידור לוחות בפריסה המתאימה ביותר לסגנון העבודה שלכם למשימות ספציפיות.

אתם יכולים לגרור לוחות למיקומים חדשים, להעביר לוחות אל תוך קבוצה או החוצה ממנה, למקם לוחות זה לצד זה, ולנתק לוח כך שיצוף בחלון חדש מעל חלון היישום.כאשר אתם מארגנים מחדש לוחות, הלוחות האחרים משנים גודל באופן אוטומטי כדי להתאים לחלון.

קריאות מזהות ארבעה אזורי ממשק: A מצביע על שורת הכותרת, B על לשונית לוח הקומפוזיציה, C על תפריט הגלישה של מחליף סביבות העבודה, ו-D על צלמית תפריט החשבון.
שורת כותרת, לשונית לוח קומפוזיציה, תפריט גלישה של סביבות עבודה ותפריט חשבון בממשק After Effects.

A. חלון יישום B. לוחות מקובצים C. לוח יחיד D. תפריט החשבון 

כדי להגדיל את שטח המסך הזמין, השתמשו במספר מסכים.כאשר אתם עובדים עם מספר צגים, חלון היישום מופיע בצג הראשי, ואתם ממקמים חלונות צפים בצג השני.תצורות מוניטור נשמרות ב-workspace.

סביבות עבודה נשמרות בקובצי XML בתיקיית ההעדפות.עם כמה הסתייגויות לגבי גודל המסך והפריסה, סביבות העבודה האלה ניתנות להעברה למחשב אחר ולשימוש שם.

  • Windows: [drive]:\Users\[user_name]\AppData\Roaming\Adobe\After Effects\[version]\ModifiedWorkspaces

  • macOS: [drive]/Users/[user_name]/Library/Preferences/Adobe/After Effects/[version]/ModifiedWorkspaces

פריסת לוחות מוערמים

התאימו את ה-Workspace שלכם על ידי קיבוץ לוחות בצורה הרצויה לכם. בקבוצת לוחות, תוכלו לארגן לוחות במצב מוערם וגם במצב לשוניות. 

תוכלו להרחיב ולכווץ לוחות מוערמים בקליק יחיד של העכבר על כותרת הלוח.

מסך הבית עוזר לכם להתחיל מהר עם After Effects. תוכלו להשתמש באפשרויות הבאות בצד שמאל:

  • בית: בחרו בלשונית הזו כדי לפתוח את מסך הבית.
  • פרויקט חדש: יוצר פרויקט ב-After Effects. 
  • פתיחת פרויקט: פותח פרויקט קיים.
  • פרויקט צוות חדש: יוצר פרויקט צוות.
  • פתיחת Team Project: פותח Team Project קיים.

אם אתם משתמשים חדשים, מרכז המסך גם נותן לכם אפשרות ליצור פרויקט. כשאתם יוצרים פרויקטים ב-After Effects, התוכן במסך הבית מתפתח.משתמשים מנוסים מקבלים אפשרות ללמוד מה חדש ב-After Effects, יחד עם קישורים נוספים לתיעוד.

תוכלו גם להשתמש בסמל הבית בצד שמאל של הממשק כדי לנווט בין הפרויקט למסך הבית.

שימוש בתפריט החשבון

  השתמשו בתכונות Beta חדשות

תפריט החשבון בסרגל הכלים זמין כעת לבדיקות ומשוב. נסו עכשיו ב-After Effects (Beta).

בחרו באייקון החשבון בסרגל הכלים או במסך הבית כדי לפתוח את לוח החשבון. הלוח מציג את פרטי חשבון Adobe שלכם, פרטי מינוי והגדרות נוספות הקשורות לחשבון.

תפריט חשבון המציג גישה לתכונת AI גנרטיבי ומידע על שימוש בנקודות זכות.
השתמשו בסמל החשבון בסרגל הכלים כדי להציג מידע על החשבון שלכם.

פתק

תפריט החשבון נראה ועובד באותו האופן ב‑Photoshop,‏ Illustrator,‏ InDesign ו‑Premiere Pro, מה שמקל על המעבר בין יישומים לניהול החשבון.

השתמשו במרחב העבודה לימוד ובלוח הלמידה

לוח הלמידה

מיועד למשתמשים חדשים ב‑After Effects, תוכלו להשתמש במדריכים בלוח הלמידה כדי ללמוד במהירות על הלוחות השונים, ציר הזמן ו‑Effects (אפקטים) ב‑After Effects.תוכלו לגשת ללוח הלמידה מתפריט Window > Extensions. תוכלו להשתמש בשיעורים האלה ליצירת פרויקטים ביישום.

הלוח אינטראקטיבי במלואו עם סרטונים מוכווני משימות. כשאתם בוחרים סרטון בלוח, הוא מציג את השלבים לביצוע המשימה. בזמן שאתם מנסים את השלבים בממשק המשתמש, הלוח עוקב אחר התנועה שלכם ומנחה אתכם בשלבים. לאחר השלמת המשימה, הסטטוס של המשימה מתעדכן להושלמה.

לוח הלמידה ומרחב עבודה לימוד
לוח הלמידה ומרחב עבודה לימוד

מרחב עבודה לימוד

סביבת העבודה לימוד מציעה ממשק פשוט עם הלוחות הבאים שבהם תוכלו להשתמש ליצירת פרויקט After Effects:

  • לוח למידה
  • לוח פרויקט
  • לוח קומפוזיציה
  • לוח ציר זמן

כדי לגשת למרחב העבודה, בחרו Help > Learn After Effects. סביבת העבודה כוללת את לוח הלמידה המעוגן בצד, כדי שתוכלו לעקוב אחר ההוראות ולקבל גישה ברורה לשאר סביבת העבודה.

התאמה אישית של מרחבי עבודה

תוכלו לגשת למרחבי עבודה מותאמים אישית או ברירת מחדל בלחיצה אחת בסרגל מרחב העבודה החדש. סרגל ה-Workspace תופס את הצד הימני של לוח Tools.אפשר להתאים את רוחב הסרגל על ידי גרירת המפריד האנכי בין סרגל הכלים לסרגל ה-Workspace.

תפריט נפתח פתוח עבור לוח Standard עם האפשרות Save as new Workspace מודגשת בכחול, מה שמציין שהיא נבחרה.ישנן אפשרויות אחרות הנראות כמו - Reset to Saved Layout ו-Edit Workspaces.
שמרו את הפריסה וההגדרות הנוכחיות של סביבת העבודה ב-After Effects.

ה-Workspaces שלא נכנסים במקום הזמין מוצגים בתפריט השברונים בסרגל ה-Workspace.

השברונים מציגים אפשרויות כמו Libraries, Animation, Essential Graphics, Effects, Color, Paint, Text ו-Motion Tracking.
גישה לאפשרויות Workspace נוספות שלא נכנסות ב-Workspace הזמין.

פתק

בחרו Window > Workspace > Edit Workspaces או לבחור בתפריט השברונים בסרגל ה-Workspace כדי להציג את תיבת הדו-שיח Edit Workspaces . אפשר לבחור Workspace ולסדר מחדש Workspaces.

תיבת הדו-שיח Edit Workspaces מציגה אפשרויות סביבת עבודה שונות כמו Default, Review, Learn, Small Screen, Standard, Libraries, Overflow Menu, All Panels ו-Animation.אפשר לגרור את ה-Workspaces האלה כדי לסדר אותם בסדר המועדף עליכם.
התאימו את הפריסה של הלוחות והכלים שלכם כדי להתאים טוב יותר לתהליכי העבודה שלכם.

בחירת Workspace

  • בחרו Window > Workspace, ואז בחרו את ה-Workspace הרצוי.

  • בחרו Workspace מתפריט Workspace בלוח Tools.

  • אם ל-Workspace יש קיצור דרך מוקצה, הקישו Shift+F10, Shift+F11, או Shift+F12.

פתק

כדי להקצות קיצור דרך ל-Workspace הנוכחי, בחרו Window > Assign Shortcut To [Workspace Name] Workspace.

שמירה, איפוס או מחיקה של Workspaces

שמירת סביבת עבודה מותאמת אישית

כאשר אתם מתאימים סביבת עבודה, היישום עוקב אחר השינויים שלכם ושומר את הפריסה האחרונה. כדי לשמור פריסה מסוימת באופן קבוע יותר, שמרו סביבת עבודה מותאמת אישית. סביבות עבודה מותאמות אישית שנשמרו מופיעות בתפריט Workspace, שם תוכלו לחזור אליהן ולאפס אותן.

סדרו את המסגרות והלוחות כרצונכם, ואז בחרו Window > Workspace > New Workspace.הקלידו שם עבור סביבת העבודה ובחרו OK.

פתק

(After Effects, Premiere) אם פרויקט שנשמר עם סביבת עבודה מותאמת אישית נפתח במערכת אחרת, היישום מחפש סביבת עבודה בעלת שם תואם. אם היישום לא מוצא התאמה (או שתצורת הצגים אינה תואמת), הוא משתמש בסביבת העבודה המקומית הנוכחית.

איפוס סביבת עבודה

אפסו את סביבת העבודה הנוכחית כדי לחזור לפריסת הלוחות המקורית השמורה שלה.

בחרו Window > Workspace > Reset workspace name.

מחיקת סביבת עבודה

בחרו Window > Workspace > Delete Workspace.

בחרו את סביבת העבודה שברצונכם למחוק ואז בחרו OK.

פתק

אינכם יכולים למחוק את סביבת העבודה הפעילה הנוכחית.

עיגון, קיבוץ או הפיכת לוחות לצפים

תוכלו לעגן לוחות יחד, להעביר אותם לתוך קבוצות או החוצה מהן, ולהפוך אותם לצפים מעל חלון היישום. כאשר גוררים לוח, אזורי הנחה—אזורים שאליהם ניתן להעביר את הלוח—מודגשים. אזור ההנחה שתבחרו קובע היכן הלוח יוכנס והאם הוא יעוגן או יקובץ עם לוחות אחרים.

אזורי עיגון

אזורי עיגון קיימים לאורך הקצוות של לוח, קבוצה או חלון. עיגון לוח ממקם אותו לצד הקבוצה הקיימת, משנה את גודל כל הקבוצות כדי להכיל את הלוח החדש.

גרירת לוח אל אזור העגינה כדי לעגן אותו
גרירת לוח (A) אל אזור עיגון (B) כדי לעגן אותו (C)

אזורי קיבוץ

אזורי קיבוץ קיימים באמצע לוח או קבוצה, ולאורך אזור הכרטיסיות של לוחות. שחרור לוח על אזור קיבוץ מערמת אותו עם לוחות אחרים.

גרירת לוח אל אזור קיבוץ כדי לקבץ אותו עם לוחות קיימים
גרירת לוח (A) אל אזור קיבוץ (B) כדי לקבץ אותו עם לוחות קיימים (C)

עגינה או קיבוץ לוחות

אם הלוח שברצונכם לעגן או לקבץ אינו גלוי, בחרו אותו מתפריט Window.

בצעו את אחת מהפעולות הבאות:

  • כדי להעביר לוח בודד, גררו את אזור האחיזה בפינה השמאלית העליונה של כרטיסיית הלוח אל אזור השחרור הרצוי.

גרירת אחיזת לוח כדי להעביר לוח אחד
גררו את אחיזת הלוח כדי להעביר לוח אחד.

  • כדי להעביר קבוצה שלמה, גררו את אחיזת הקבוצה בפינה הימנית העליונה אל אזור השחרור הרצוי.

גרירת אחיזת קבוצה כדי להעביר קבוצה שלמה
גררו את אחיזת הקבוצה כדי להעביר את הקבוצה השלמה.

היישום מעגן או מקבץ את הלוח, בהתאם לסוג אזור השחרור.

ביטול עגינת לוח בחלון צף

כשמבטלים עגינת לוח בחלון צף, אפשר להוסיף לוחות לחלון ולשנות אותו באופן דומה לחלון היישום. אפשר להשתמש בחלונות צפים כדי להשתמש בצג משני, או כדי ליצור סביבות עבודה כמו סביבות העבודה בגרסאות קודמות של יישומי Adobe.

בחרו את הלוח שברצונכם לבטל את עגינתו (אם הוא לא גלוי, בחרו אותו מתפריט Window), ולאחר מכן בצעו אחת מהפעולות הבאות:

  • בחרו בטל עגינת לוח או בטל עגינת מסגרת מתפריט הלוח.בטל עגינת מסגרת מבטל את עגינת קבוצת הלוחות.

  • לחצו והחזיקו את Ctrl (Windows) או Command (macOS), וגררו את הלוח או הקבוצה מהמיקום הנוכחי שלהם.כשאתם משחררים את לחצן העכבר, הלוח או הקבוצה מופיעים בחלון צף חדש.

  • גררו את הלוח או הקבוצה מחוץ לחלון היישום. (אם חלון היישום מוגדל למסך מלא, גררו את הלוח לשורת המשימות של Windows.)

הגדלת או שחזור קבוצות לוחות

לחצו לחיצה כפולה על הכרטיסייה של הלוח הראשי או באזור הריק של מעגן הכרטיסיות של קבוצת לוחות כדי להגדיל או לשחזר את קבוצת הלוחות. אתם יכולים גם ללחוץ על המקש ` (accent grave) כששמתם את מצביע העכבר מעל קבוצת הלוחות כדי להגדיל או לשחזר קבוצת לוחות.

שינוי גודל קבוצות לוחות

פתק

כדי להגדיל במהירות לוח מתחת למצביע, לחצו על המקש ` (accent grave). (ה-accent grave הוא התו הלא מוסט מתחת לטילדה, ~, במקלדות אמריקאיות סטנדרטיות.) לחצו על המקש שוב כדי להחזיר את הלוח לגודל המקורי שלו.

כשאתם גוררים את המחלק בין קבוצות לוחות, כל הקבוצות החולקות את המחלק משתנות בגודלן.

בצעו אחת מהפעולות הבאות:
  • כדי לשנות גודל אופקית או אנכית, מקמו את המצביע בין שתי קבוצות לוחות. המצביע הופך לחץ כפול .

  • כדי לשנות גודל בשני הכיוונים בבת אחת, מקמו את המצביע בצומת בין שלוש או יותר קבוצות לוחות. המצביע הופך לחץ בעל ארבעה כיוונים .

החזיקו את לחצן העכבר, וגררו כדי לשנות את גודל קבוצות הלוחות.
גרירת מחלק בין קבוצות לוחות כדי לשנות את גודלן אופקית
גרירת מחיצה בין קבוצות לוחות לשינוי גודלן באופן אופקי

A. קבוצה מקורית עם מצביע שינוי גודל B. קבוצות עם גודל שהותאם 

פתיחה, סגירה והצגת לוחות וחלונות

גם אם לוח פתוח, ייתכן שהוא לא נראה מתחת ללוחות אחרים. בחירת לוח מהתפריט Window פותחת אותו ומעבירה אותו לחזית הקבוצה שלו.

כשסוגרים קבוצת לוחות בחלון היישום, הקבוצות האחרות משנות גודל כדי להשתמש בשטח הפנוי החדש. כשסוגרים חלון צף, גם הלוחות שבתוכו נסגרים.

  • כדי לפתוח או לסגור לוח, בחרו בלוח מהתפריט Window.

  • כדי לסגור לוח או חלון, בחרו בלחצן Close שלו. אם סגרתם בטעות לוח, בחרו אותו מהתפריט Window, והוא יוצג שוב.

  • כדי לפתוח או לסגור לוח, השתמשו בקיצור הדרך שלו במקלדת.

  • אם מסגרת מכילה מספר לוחות, העבירו את המצביע על לשונית וגלגלו את גלגלת העכבר קדימה או אחורה כדי לשנות איזה לוח פעיל.

  • אם מסגרת מכילה יותר לוחות קבוצתיים ממה שניתן להציג בו-זמנית, גררו את פס הגלילה שמופיע מעל הלשוניות.

שמירה על Workspace בעת פתיחת פרויקטים

אם רוצים לשמור על פריסת Workspace הנוכחית בעת פתיחת פרויקט שנשמר עם Workspace אחר ב-After Effects, תוכלו לאפשר את ההעדפה Maintain current workspace when opening projects. זה מבטל את הצורך לסדר מחדש את ה-Workspace ושומר על הפריסה עקבית, לא משנה איזה פרויקט פותחים.

בחרו Edit > Preferences > Project (Windows) או After Effects > Settings > Project (macOS).

תחת Project, בחרו באפשרות Maintain current workspace when opening projects, ואז OK.

ההעדפות פתוחות ותחת General, האפשרות Maintain current workspace when opening projects נבחרה.
פתחו כל פרויקט ב-After Effects, וה-Workspace המוגדר שלכם יישאר ללא שינוי.

צופים

מציג הוא לוח שיכול להכיל קומפוזיציות, שכבות או פריטי צילום מרובים או תצוגות מרובות של פריט כזה. הלוחות Composition, Layer, Footage, Flowchart ו-Effect Controls הם מצגים.

נעילת מציג מונעת מהפריט המוצג כעת להתחלף כשפותחים או בוחרים פריט חדש. במקום זאת, כשמציג נעול ופריט חדש נפתח או נבחר, After Effects יוצר לוח מציג חדש עבור הפריט הזה. אם תבחרו את הפריט מתפריט המציג של מציג נעול, מציג חדש לא ייווצר; המציג הקיים ישמש.

במקום לאכלס פריטים מרובים במציג יחיד ולהשתמש בתפריט המציג כדי לעבור ביניהם, אתם יכולים לבחור לפתוח מציג נפרד לכל קומפוזיציה, Layer (שכבה) או פריט חומר פתוחים.כאשר יש לכם מציגים מרובים פתוחים, אתם יכולים לארגן אותם על ידי עיגון או קיבוץ שלהם, כמו כל לוח אחר.

לדוגמה, אתם יכולים ליצור מציג Composition אחד לכל תצוגה תלת-ממדית שונה (Top, Bottom, Back, Front, תצוגות מותאמות אישית) כדי שתוכלו להגדיל כל אחת מהתצוגות באמצעות קיצור הדרך ` (accent grave), שמגדיל או מחזיר את הלוח מתחת לסמן.

פתק

כדי ליצור Workspace מותאם אישית עם מציגים מרובים, ודאו כי כל המציגים לא נעולים לפני ששומרים את ה-Workspace. מציגים נעולים משויכים להקשר פרויקט ספציפי ולכן אינם נשמרים בקובץ ההעדפות.

  • כדי ליצור מציג חדש, בחרו New מתפריט המציג.למדו עוד על פתיחת תפריטי לוח, מציג והקשר.

  • כדי לנעול או לפתוח מציג, בחרו Locked מתפריט המציג, או לחצו על לחצן Toggle Viewer Lock .

  • כדי לנעול את המציג הנוכחי, לפצל את המסגרת הנוכחית וליצור מציג חדש מאותו סוג במסגרת החדשה, הקישו Ctrl + Alt + Shift + N (Windows) או Command + Option + Shift + N (macOS).

  • כדי לעבור קדימה או אחורה בין הפריטים ברשימת תפריט המציג עבור המציג הפעיל, הקישו Shift + . (נקודה) או Shift + , (פסיק).

התאמה אישית של צבעי רקע הלוח

אתם יכולים להתאים אישית את המראה של האזור הריק ב-Composition, Layer, ו-Footage על ידי הגדרת Background Color (צבע רקע) לבחירתכם.באפשרותכם לבחור מחמישה גוונים שונים של אפור מוגדרים מראש, או לבחור צבע מותאם אישית שיתאים לצרכיכם, ולקבל סביבת עבודה אישית ויעילה יותר מבחינה חזותית.

Background Color (צבע רקע) ברירת המחדל של האזור הריק סביב לוח ה-Composition.

Background Color (צבע רקע) מותאם אישית של האזור הריק סביב לוח ה-Composition.

לחצו על תפריט של לוחות Composition, Footage, או Layer.

תפריט לוח ה-Composition פתוח, ומאפשרויות התפריט נבחר Panel Background Color.
התאימו אישית את המראה של המקום הריק בלוחות Composition, Layer ו-Footage על ידי בחירת Background Color (צבע רקע) המתאים להעדפתכם.

מאפשרויות התפריט, בחרו Panel Background Color. 

בחרו מבין חמישה גוונים שונים של אפור מוגדרים מראש, או בחרו Select Custom Color כדי להשתמש בצבע אחר.

בחרו Custom אם אתם רוצים להגדיר את Background Color (צבע רקע) שהשתמשתם בו לאחרונה.

עריכה של זה, הסתכלות על זה (ETLAT) ומציגי Composition נעולים

אם מציג Composition נעול, לוח Timeline עבור קומפוזיציה אחרת הוא ראשי, והמציג Composition עבור הקומפוזיציה הפעילה אינו מוצג, אז רוב הפקודות המשפיעות על תצוגות ותצוגות מקדימות פועלות על הקומפוזיציה שעבורה המציג מוצג.

לדוגמה, לחיצה על numpad 0 יכולה להתחיל תצוגה מקדימה של הקומפוזיציה הגלויה במציג Composition נעול במקום הקומפוזיציה המשויכת ללוח Timeline הפעיל.

התנהגות זו מאפשרת הגדרת עבודה שלעיתים מכונה עריכה-כאן-צפייה-שם (ETLAT). התרחיש הנפוץ ביותר שבו התנהגות זו שימושית הוא התרחיש שבו אתם מבצעים שינוי בלוח ציר הזמן עבור קומפוזיציה מקוננת (מעלה זרם) ורוצים להציג תצוגה מקדימה של תוצאת השינוי בקומפוזיציה המכילה (מורד זרם).

פתק

התנהגות ETLAT פועלת עבור קיצורי דרך במקלדת לזום, התאמה, תצוגה מקדימה, צילום וצפייה בצילומי מסך, הצגת ערוצים, הצגה והסתרה של רשת קולאז' ומדריכים, והצגת הפריים הנוכחי במכשיר Video Preview (תצוגה מקדימה לווידאו).

כדי למנוע התנהגות זו, פתחו את מציג הקומפוזיציה או הציגו את מציג הקומפוזיציה עבור הקומפוזיציה שאתם רוצים לצפות בה או להציג את התצוגה המקדימה שלה.