בחרו File > Import > File או השתמשו באפשרות Import בלוח Project.
\n
למדו כיצד לייבא קובצי מודל תלת-ממדי ב-After Effects ולהשתמש בהם בקומפוזיציה שלכם.
ב-After Effects 24.1 ובגרסאות מאוחרות יותר, אפשר לייבא את המודלים התלת-ממדיים שלכם ישירות אל הפרויקט ולהוסיף אותם לקומפוזיט לצד שכבות דו-ממדיות ותלת-ממדיות אחרות.
עבודה עם מודלים תלת-ממדיים ב-After Effects
איך לייבא מודל תלת-ממדי, לשלב את כל הנכסים בקומפוזיט ולהפוך אותו לסרטון תנועה תלת-ממדי סופי ב-After Effects.
- אפשר להשתמש ב-Adobe Substance 3D Painter כדי להכין מודלים תלת-ממדיים לפני שמייבאים אותם אל After Effects.
- אפשר גם ליצור רשתות פרמטריות וגם להחיל Substance 3D Materials עליהן.
בחרו במכשיר את הפורמטים GLB, GLTF, OBJ או FBX לייבוא ובחרו Open.
בפרויקט נוצרת תיקייה חדשה עם שם המודל עבור קובץ המודל התלת-ממדי.אם לקובץ המודל התלת-ממדי יש קבצים תלויים (קובצי תמונת מרקם ו-BIN עבור GLTF), גם הם ממוקמים בתוך התיקייה הזו.
אפשר לייבא קובצי תלת-ממד ללא קבצים תלויים נוספים בלוח Project. קבלו מידע נוסף על ייבוא מסודר של מודלים תלת-ממדיים.
\n
אם אתם רוצים לאסוף ידנית את הקבצים התלויים, בחרו File > Dependencies > Collect Files.
\n
- GLTF ו-GLB: GLTF (Graphics Language Transmission Format) הוא מפרט חדש יותר וללא תמלוגים להעברה וטעינה יעילות של סצנות תלת-ממד, שמפותח ומתוחזק כתקן פתוח על ידי Khronos Group. ל-GLTF ולפורמט החבילה הבינארית שלו GLB (Graphics Language Transmission Format Binary) יש מגוון רחב יותר של תכונות, כולל מצלמות ותאורה של סצנה, דחיסת נתונים והנפשת מודלים.קובצי GLB ו-GLTF תומכים בחומרים מבוססי-פיזיקה למראה מציאותי יותר.
- OBJ (Wavefront Object): OBJ הוא אחד מהפורמטים הנפוצים ביותר של קובצי מודלים תלת-ממדיים, ואפשר לייבא אותו לקומפוזיציה שלכם ולהתייחס אליו באותו תהליך עבודה של הנפשה כמו לקובצי GLTF ו-GLB.
\n
- FBX (Filmbox): FBX הוא פורמט הקובץ שמוגדר כברירת מחדל למודלים מונפשים, פלטפורמה מקוונת פופולרית ליצירה ולהורדה של הנפשות דמויות. אפשר להשתמש בקובצי FBX כדי לשלב הנפשות מוטמעות בקומפוזיציות התלת-ממדיות שלכם.
GLB הוא פורמט הקובץ המועדף לרוב השימושים ב-After Effects, כי זו חבילה בקובץ יחיד שכוללת את כל המשאבים התלויים ונתוני המרקם. GLTF מסתמך על קבצים נוספים, ולכן ייתכן שיידרש מעקב נוסף אחר קבצים בפרויקט.
הוספת מודל תלת-ממד שיובא לקומפוזיציה
בחרו קובץ > ייבוא > קובץ, או השתמשו באפשרות ייבוא בלוח פרויקט.
בחרו מהמכשיר פורמטים של קבצים מסוג GLB, GLTF, OBJ או FBX לייבוא.
אחרי שתייבאו את מודל התלת-ממד ללוח פרויקט ותבחרו את המודל הזה, תופיע תמונה ממוזערת.
הוסיפו את קובץ התלת-ממד שיובא לקומפוזיציה על ידי גרירתו ללוח ציר זמן.
ציינו את ההגדרות הרצויות בתיבת הדו-שיח הגדרות מודל. כברירת מחדל, האפשרות תצוגה מקדימה מופעלת, ובלוח קומפוזיציה תקבלו תצוגה מקדימה של מראה המודל כשההגדרות משתנות.
ייבאו קובצי מודל תלת-ממד בפורמטים GLTF, GLB או OBJ והוסיפו אותם לקומפוזיציה.
קנה מידה של אובייקט
שנו את קנה המידה של האובייקט.
התאמה לגודל הקומפוזיציה
התאימו את המודל שיובא לגודל הקומפוזיציה.
מיקום האובייקט בזמן שינוי קנה המידה
בחרו אם לאפשר שינויים במיקום של מודל התלת-ממד בזמן שינוי קנה המידה.
יחידות מודל
שנו את יחידות המודל בקנה המידה של האובייקט.
ציר עליון
שנו את הציר של מודל התלת-ממד ל-ציר Y או ל-ציר Z.
היפוך ציר ה‑Z
הפכו את מודלי התלת-ממד סביב ציר ה-Z שלהם.
חלצו את כל החומרים
חלצו את החומרים ממודל התלת-ממד שיובא. החומרים שחולצו נשמרים בתיקייה Materials בלוח Project.
תוכלו לגשת לתיבת הדו-שיח Model Settings בכל שלב על ידי בחירת המודל בלוחות Project, Timeline או Composition, ולאחר מכן בחירה באפשרות Layer > Model Settings.
- כשמגדירים את ההגדרות של מודל ה-3D שיובא בתיבת הדו-שיח Model Settings , הוא ייחשב בקנה מידה 100 בקומפוזיציה שלכם.
- כשמוסיפים מודל 3D לקומפוזיציה, ה-3D Renderer שלכם ישתנה ל-Advanced 3D החדש, ותוכלו להפעיל את Draft 3D כדי להשתמש במישור הקרקע או במציג המורחב.
בחרו באפשרות OK כדי להשלים את הוספת המודל לקומפוזיציה שלכם.
תוכלו גם לייבא מודלים של GLTF ו-GLB 3D מ-Creative Cloud Libraries שלכם.
בגרסה העדכנית, מודלים מיובאים של 3D ממוקמים ברמת השורש בלוח Project במקום בתיקייה נפרדת משלהם. קבצים תלויים וקבצים קשורים, כמו .mtl, .mdl, .scene, .bin ותיקיות מרקמים, לא יוצגו עוד בלוח Project.
מצב ברירת המחדל שמציג את כל הקבצים התלויים והקשורים של קובץ 3D מיובא בלוח Project.
ייבוא מסודר של מודל 3D מבטיח שכל הקבצים התלויים והקשורים של קובץ 3D מיובא לא יוצגו עוד בלוח Project.
הנה כמה דברים שכדאי להביא בחשבון:
- האפשרות Collect files עדיין מוסיפה את קובצי התלות של המודל לקבוצת הקבצים שנאספו.
- After Effects לא יציג עוד קבצים תלויים בלוח Project בעת פתיחת פרויקט ישן יותר.
- בעת שמירת פרויקטים עם קובצי 3D כגרסאות ישנות יותר, After Effects יוצר תיקייה עבור מודלים כדי להבטיח שלגרסאות האלה יהיה מקום ייעודי לקבצים תלויים בעת פתיחת הפרויקט.
עוד כמו זה
יצירת אנימציות תלת-ממד מדהימות ב-After Effects
הנפש דמויות ואיורים, הוספת תנועה לטקסט ועוד.