Je bestanden synchroniseren met cloudopslag

Lees hoe je Creative Cloud-bestanden synchroniseert, zodat je projecten toegankelijk zijn vanaf verschillende apparaten en computers.

Wat is bestandssynchronisatie?

Met cloudopslag worden je bestanden, mappen, Creative Cloud Libraries en middelen op verbonden apparaten gesynchroniseerd via je Creative Cloud-account. Bestanden beschikbaar in je Creative Cloud bestandsmap worden automatisch gesynchroniseerd met de Creative Cloud-website. Op dezelfde manier wordt een bestand geüpload naar de Creative Cloud-website of synchroniseert een mobiele app deze met de Creative Cloud bestandsmap op je desktop.

Gesynchroniseerde bestanden kunnen direct in de eigen bestandsindelingen van Adobe worden weergegeven zonder dat je ze hoeft te downloaden of weer te geven in de Creative Cloud-apps zelf.

Bestanden opslaan in de cloud

Synchroniseer je bestanden automatisch door ze rechtstreeks in de Creative Cloud bestandsmap op te slaan.

1. Start je Creative Cloud-app.

2. Maak een bestand aan of open een bestaand bestand.

3. Kies ofwel Bestand > Opslaan voor een nieuw bestand of Bestand > Opslaan als voor een bestaand bestand.

Speciale tekens

Bestanden waarvan de namen speciale tekens als |, ", ?, <, >, /, * of : bevatten, worden niet gesynchroniseerd. Dit geldt ook voor bestanden met gereserveerde namen, zoals AUX of Com1. Als er een fout optreedt, moet je de bestandsnaam van het middel wijzigen om het te synchroniseren met Creative Cloud. Zie Fout: 'Kan geen middelen synchroniseren' voor meer informatie.

4. Ga naar de Creative Cloud bestandsmap en sla je bestand daar op. Je bestanden worden automatisch gesynchroniseerd met je Creative Cloud-account.

Creative Cloud bestandsmap
    Creative Cloud bestandsmap

Met Creative Cloud-apps zoals Adobe Aero, Adobe Fresco, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator en Adobe XD kun je je bestanden opslaan als clouddocumenten. Met clouddocumenten worden je bewerkingen in realtime opgeslagen in de cloud. Meer informatie over clouddocumenten.

Bestaande bestanden naar de cloud verplaatsen

Houd al je middelen bij elkaar. Je kunt je cloudopslag gebruiken voor alle soorten bestanden, niet alleen bestanden die je hebt gemaakt met Creative Cloud-apps.

1. Selecteer op het tabblad Gesynchroniseerde bestanden het pictogram Bestanden selecteren  in de rechterbovenhoek.

Middelen naar de Creative Cloud-website uploaden

2. Selecteer de bestanden op je computer die je wilt uploaden en selecteer Openen.

De geüploade bestanden worden automatisch gesynchroniseerd met het tabblad Gesynchroniseerde bestanden van de Creative Cloud-website.

De synchronisatiestatus van je bestanden controleren

Gebruik de Creative Cloud desktop-app om de status van je gesynchroniseerde bestanden te controleren.

1. Open de Creative Cloud desktop-app. (Selecteer het pictogram  op de Windows-taakbalk of de macOS-menubalk.)

2. Selecteer het pictogram Cloudactiviteit  rechtsboven.

In het contextmenu wordt de synchronisatiestatus van je Creative Cloud-bestanden weergegeven.

De synchronisatiestatus van je Creative Cloud-bestanden controleren

Je bestanden vinden en beheren

Je kunt je bestanden op de Creative Cloud-website openen en beheren.

1. Ga naar het tabblad met je bestand:

• Gesynchroniseerde bestanden: Bestanden die je hebt opgeslagen in de Creative Cloud-bestandsmap.
    • Clouddocumenten: Bestanden gemaakt in Adobe Aero, Adobe Fresco, XD, Illustrator en Photoshop (als je bestanden hebt opgeslagen als clouddocumenten).
    • Mobiele creaties: Bestanden gemaakt met Creative Cloud mobiele apps.
  2. Selecteer een bestand en selecteer daarna het pictogram Meer acties  om te kijken wat je ermee kunt doen. Je kunt bestanden delen, verplaatsen, kopiëren, downloaden of verwijderen of de naam ervan wijzigen. (Je kunt zelfs de nieuwe versie uploaden.)

Selecteer het pictogram Meer acties

Vanuit de Creative Cloud desktop-app ga je naar de map met Creative Cloud-bestanden door naar het tabblad Jouw werk te gaan en daarna het pictogram Je werkkoppelingen  in de linkerzijbalk te selecteren. Selecteer daarna Synchronisatiemap openen. Zodra de map is geopend, kun je je bestanden rechtstreeks uploaden om ze te synchroniseren naar je Creative Cloud-account. (Als je een eerdere versie van de Creative Cloud desktop-app gebruikt, selecteer je Bestanden > Map openen.)