Basisbeginselen

Wat is Adobe Document Cloud?

Adobe Document Cloud is een volledig portfolio met beveiligde oplossingen voor digitale documenten. Met Adobe Document Cloud worden handmatige, op papier gebaseerde processen 100% digitaal, zodat u taken sneller kunt afronden en uw klanten een betere klantervaring beleven. Document Cloud bevat naast Adobe Acrobat DC en Adobe Sign ook webapps en mobiele apps die zelfstandig werken of die kunnen worden geïntegreerd in uw bestaande documentprocessen, productiviteitsapps en bedrijfssystemen. Bekijk de video.

Wat is inbegrepen in Adobe Document Cloud?

Adobe Document Cloud bevat:

Adobe Acrobat DC

Adobe Acrobat DC is de nieuwste versie van PDF-software na Acrobat XI. Het is de volledige PDF-oplossing waarmee u overal kunt werken. De software werkt met Document Cloud-services en biedt u een consistent online profiel en een enkele locatie voor al uw persoonlijke documenten. Zo kunt u altijd en overal uw PDF-documenten maken, bewerken, (laten) ondertekenen, verzenden en bijhouden via uw desktop computer, uw mobiele apparaat of internet.

Adobe Sign

Adobe Sign is een cloudservice voor elektronische handtekeningen waarmee u handtekeningen op papier en met inkt vervangt door volledig geautomatiseerde elektronische workflows voor ondertekening. Met deze software kunt u snel en eenvoudig documenten ter ondertekening verzenden, laten ondertekenen en bijhouden. Het hele proces kan worden beheerd via een browser of een mobiel apparaat. Ook beschikt u over kant-en-klare opties voor integratie en over API's waarmee u de ondertekeningsworkflows kunt opnemen in uw interne bedrijfsapps en gegevenssystemen.

Mobiele apps en web-apps

Neem uw gereedschappen mee terwijl u verhuist van uw bureaublad-pc naar internet of uw mobiele apparaten (of omgekeerd), en pak dat formulier of document weer op waar u was gebleven. De online services van Document Cloud werken op de achtergrond en garanderen u directe toegang tot alle tools die u nodig hebt, waar u ook bent. Met de mobiele app voor Adobe Acrobat Reader kunt u PDF's maken, bewerken, ondertekenen of annoteren, direct met uw mobiele telefoon of tablet. En met de webapps van Adobe Document Cloud kunt u met PDF's werken en het elektronische-ondertekeningsproces op elke computer beheren via een browser.

Welk probleem lost Adobe Document Cloud op?

Tachtig procent van de bedrijven worstelt nog steeds met processen op papier die langzaam, foutgevoelig en gefragmenteerd zijn.  Die trage werkwijzen zijn niet alleen van invloed op kritieke interne bedrijfsprocessen, maar in een digitale wereld waarin mobiliteit op de eerste plaats staat, ondermijnen ze bovendien de klantbetrokkenheid en de concurrerende slagvaardigheid van organisaties. Met Adobe Document Cloud kunnen personen en organisaties sneller zakendoen door werk van papier naar digitaal om te zetten en documentprocessen te verbeteren waardoor de omzet sneller verloopt, er minder fouten en risico's zijn en de productiviteit wordt verbeterd. Lees de IDC-white paper: Addressing the Document Disconnect.

Welke producten en services worden aangeboden in Adobe Document Cloud?

Bureaubladproducten:

Mobiele apps:

Web-apps:

In welke opzichten verschilt Adobe Sign van Adobe EchoSign of Adobe Document Cloud eSign-services?

Adobe Sign is de nieuwe naam van zowel Adobe EchoSign als haar opvolger Adobe Document Cloud eSign-services. Voor bestaande klanten is alleen de naam veranderd. U kunt uw net als altijd aanmelden, handtekeningen verwerken en uw implementatie op precies dezelfde manier beheren. Als u het ondertekeningsproces met uw eigen merk hebt aangepast, verandert er ook niets.

Hoe sluit Document Cloud aan op Adobe Creative Cloud en Adobe Marketing Cloud?

Het marktleiderschap van Adobe is gebaseerd op de digitale omzetting van inhoud, van het optimaliseren van activa met Adobe Marketing Cloud tot aan het opnieuw uitvinden van creativiteit met Adobe Creative Cloud. Adobe breidt dit marktleiderschap uit naar documenten en corrigeert het verbrokkelde proces voor het werken met documenten.

Acrobat DC met Adobe Document Cloud

Hoe is Adobe Document Cloud zakenlieden van dienst?

Adobe Document Cloud helpt professionals belangrijke documenttaken sneller, nauwkeuriger, veiliger en efficiënter uit te voeren. Dankzij de mogelijkheid om overal aan belangrijke documenten te werken biedt Acrobat DC met Document Cloud-services een verbazingwekkend eenvoudige en consistente gebruikservaring op uw bureaublad-pc, mobiele apparaten en in een webomgeving, inclusief apparaten met aanraakfunctie.

Dit zijn een paar dingen die u als professional kunt doen met Acrobat DC en Document Cloud:

• Overal werken. Maak, bewerk, annoteer en onderteken met de nieuwe mobiele app van Acrobat Reader DC.
  • U kunt alles bewerken. Bewerk PDF's en gescande documenten rechtstreeks en net zo vanzelfsprekend als andere bestanden dankzij de revolutionaire nieuwe beeldtechnologie.
  • Vervang handtekeningen in inkt. U kunt documenten met een ingebouwde e-handtekeningservice verzenden, bijhouden, beheren en opslaan.
  • Bescherm belangrijke documenten. Voorkom dat anderen gevoelige informatie in PDF's kopiëren of bewerken.
  • Geen overnight-enveloppen meer. U kunt elektronisch documenten verzenden, bijhouden en de levering ervan bevestigen.

Meer informatie vindt u in de Veelgestelde vragen over Acrobat DC.

Wat kan ik met Adobe Document Cloud-services doen als ik in Acrobat DC voor mobiel werk?

Adobe Document Cloud-services werken met Acrobat DC-apps op het bureaublad, het web en mobiele apparaten, zodat u overal in contact (en productief) kunt blijven.

Met een onbeperkte licentie voor Acrobat DC kunt u zich aanmelden voor gratis Adobe Document Cloud-services en:

• Bestanden opslaan en openen in Adobe Document Cloud met 2 GB gratis opslagruimte.
  • Formulieren sneller invullen met directe toegang tot uw persoonlijke verzameling voor automatisch invullen op uw desktopcomputer, in de webomgeving en op iOS-apparaten.
  • Eenvoudig grote bestanden verzenden en delen met andere gebruikers.

Met een abonnement op Acrobat Standard DC of Adobe Acrobat Pro DC krijgt u de zojuist vermelde gratis services, plus het volgende:

• U kunt documenten en afbeeldingen naar PDF-bestanden converteren.
  • U kunt meerdere bestanden tot één PDF combineren (alleen bureaublad en web).
  • U kunt PDF's in bewerkbare Microsoft Word-, Excel-, PowerPoint- of RTF-bestanden veranderen.
  • U kunt de camera van uw mobiele apparaat gebruiken om een foto van een papieren document te maken en deze naar een PDF te converteren.
  • U kunt documenten met een ingebouwde e-handtekeningservice verzenden, bijhouden, beheren en opslaan.
  • U kunt documenten elektronisch verzenden, bijhouden en de aflevering bevestigen in plaats van faxen of overnight-services te gebruiken (bijhouden niet beschikbaar op mobiele apparatuur).
  • U kunt PDF's bewerken op uw iPad (alleen Acrobat Pro DC).
  • U kunt pagina's van uw iOS of Android-apparaat organiseren (alleen Acrobat Pro DC).
  • Met 100 GB aan opslagruimte kunt u uw bestanden probleemloos online bekijken en opslaan.

Meer informatie vindt u in de Veelgestelde vragen over Acrobat DC.

Wat kan ik met Adobe Document Cloud-services doen wanneer ik werk in Acrobat Reader voor mobiel?

Met de mobiele app voor Acrobat Reader kunt u werken met gratis Document Cloud-services en worden Premium-services ontgrendeld wanneer u een abonnement aanschaft. Lees meer in de Veelgestelde vragen over de mobiele app voor Acrobat Reader.

Hoe helpt Adobe Document Cloud individuele gebruikers van een gratis versie van Acrobat Reader DC?

Acrobat Reader DC is gratis en blijft de betrouwbaarste ervaring in de branche voor het weergeven van en werken met PDF's. En als u zich nu aanmeldt voor de gratis Adobe Document Cloud-services, kunt u:

• Bestanden opslaan en openen in Adobe Document Cloud met 2 GB gratis opslagruimte.
  • Werken met het gereedschap Invullen en ondertekenen om formulieren sneller in te vullen met rechtstreekse toegang tot uw persoonlijke verzameling voor automatisch invullen op uw bureaublad-pc, in de webomgeving en op iPad-apparaten.
  • Eenvoudig grote bestanden verzenden en delen met andere gebruikers.

Lees meer in de Veelgestelde vragen over Acrobat Reader DC.

Moet ik met Adobe Document Cloud-services werken als ik Acrobat DC aanschaf?

Nee. Als u wilt, kunt u de Acrobat DC-bureaubladtoepassing ook zelfstandig gebruiken, zonder de extra voordelen van Adobe Document Cloud-services. Lees de Veelgestelde vragen over Acrobat DC voor meer informatie.

Adobe Sign

Hoe hebben bedrijven baat bij Adobe Sign?

Tachtig procent van de bedrijven worstelt nog steeds met processen op papier die langzaam, foutgevoelig en gefragmenteerd zijn. Medewerkers besteden talloze uren aan het verkrijgen van goedkeuring en geschreven handtekeningen. En vervolgens moeten ze documenten afdrukken, scannen, faxen of e-mailen om de klus af te ronden. Zowel zakelijke partners als medewerkers raken gefrustreerd door de daaruit voortvloeiende vertraging die uiteindelijk ook slecht is voor de reputatie van het het bedrijf.   Adobe Sign helpt bedrijven op papier gebaseerde processen te transformeren door volledig digitale workflows mogelijk te maken dankzij betrouwbare en rechtsgeldige elektronische handtekeningen. Met Adobe Sign kunnen uw medewerkers en organisaties:

• Handtekeningen verkrijgen binnen enkele minuten, niet dagen – Uw werknemers kunnen heel eenvoudig handtekeningen opvragen bij anderen, documenten ondertekenen en vervolgens het hele volg- en beheerproces elektronisch uitvoeren op hun webbrowser of mobiele app.
  • Overal en op elk apparaat werken – Ondertekenaars kunnen vanaf een willekeurige locatie, op elk gewenst moment en in een browser of op een mobiel apparaat op een koppeling klikken om documenten te ondertekenen. Ze hoeven zich niet aan te melden bij een account en niets te downloaden.
  • Adobe Sign toevoegen aan systemen en processen – Integreer Adobe Sign in de systemen en toepassingen die al worden gebruikt. Er verandert niets, behalve de snelheid van uw workflows en het gemak waarmee handtekeningen worden verkregen.
  • Voldoen aan juridische vereisten en vereisten op het gebied van beveiliging – Adobe Sign biedt de hoogste niveaus van beveiliging, beschikbaarheid en juridische compatibiliteit. We zijn de vertrouwde wereldleider op het gebied van veilige digitale documenten en uitzonderlijke digitale ervaringen.

Ga voor meer informatie naar de Veelgestelde vragen over Adobe Sign.

Biedt Adobe Sign ondersteuning aan mobiele werknemers?

Ja. De mobiele app van Adobe Sign is een gratis app voor apparaten met Android of iOS die fungeert als mobiele tegenhanger van de Adobe Sign-internettoepassing. Met de mobiele app van Adobe Sign kunt u volledige zakelijke transacties afronden, waar u ook bent. Hiermee kunt u ondertekende documenten vanaf uw iOS- of Android-apparaat verzenden, ondertekenen, bijhouden en beheren. Dit is ook het ideale gereedschap om de persoonlijke elektronische handtekeningen van een client of klant te verzamelen. Op iOS-apparaten kunt u documenten zelfs offline ondertekenen. De mobiele app van Adobe Sign synchroniseert de bestanden automatisch zodra u weer online bent.

Met welke bedrijfssystemen kan Adobe Sign worden geïntegreerd?

Adobe Sign kan naadloos worden geïntegreerd met een groot aantal verschillende zakelijke toepassingen en systemen.

• Kant-en-klare integraties zijn beschikbaar voor de belangrijkste bedrijfssystemen, waaronder Salesforce, Apttus, Ariba, Workforce, Microsoft SharePoint en nog veel meer.
  • Adobe Sign kan aan de bedrijfstoepassingen of websites van uw bedrijf worden toegevoegd met een uitgebreide reeks REST- of SOAP-gebaseerde API's. Ga naar het Developer Center.
  • Adobe Sign werkt met populaire zakelijke toepassingen waaronder Box, Dropbox, Google Drive, Adobe Connect en Adobe Experience Manager Forms.

Adobe Document Cloud-products en -services verkrijgen

Hoe koop ik Adobe Acrobat DC met Document Cloud-services?

U kunt Adobe Acrobat DC aanschaffen in de Adobe Store of bij erkende Adobe-leveranciers.

Hoe schaf ik Adobe Sign aan?

Adobe Sign kan op de volgende manieren worden aangeschaft:

Basisabonnementen op Adobe Sign:

• Individueel - Handtekeningen verkrijgen en antwoorden in real-time volgen.
  • Bedrijf - Bedrijfsprocessen aanpassen en optimaliseren.
  • Enterprise - Elektronische handtekeningen inbouwen in uw bedrijfssystemen.

Populaire abonnementen op Adobe:

Het individuele abonnement van Adobe Sign is opgenomen in de volgende toepassingen. Zoek naar het gereedschap 'Verzenden ter ondertekening' om Adobe Sign-functionaliteit te gebruiken in deze toepassingen.

Adobe Document Cloud-abonnementen:

De volgende lidmaatschappen voor aanschaf in volume zijn rechtstreeks beschikbaar via Adobe. Hiermee kunt u gebruikers op naam beheren via Adobe Admin Console.

Neem contact op met het Adobe Enterprise-verkoopteam.

Hoe krijg ik Document Cloud voor gebruik met de gratis Acrobat Reader DC en mobiele apps?

Aanmelden voor gratis Adobe Document Cloud-services. Wanneer u zich met uw Adobe ID aanmeldt bij Acrobat Reader DC of Acrobat DC, verschijnt Document Cloud-services in uw app.

Kan ik Acrobat DC krijgen als ik een Creative Cloud-lid ben?

Ja. Acrobat Pro DC met Document Cloud-services is beschikbaar via Adobe Creative Cloud, waarmee u op basis van een abonnement toegang krijgt tot de meest recente versie van de Creative Cloud-toepassingen.

Welke versie van Acrobat DC is verkrijgbaar in het Alle apps-abonnement voor Adobe Creative Cloud?

Acrobat Pro DC met Document Cloud-services is opgenomen in de volgende lidmaatschappen voor individuen: Creative Cloud Alle apps voor individuen, Creative Cloud Alle apps voor teams en Creative Cloud Alle apps voor studenten en docenten.

Adobe Document Cloud voor Enterprise (dat Acrobat Pro DC met services bevat) vormt onderdeel van de volgende abonnementen voor organisaties: Creative Cloud Alle apps voor enterprises en Creative Cloud Alle apps voor onderwijsinstellingen. Creative Cloud Alle apps-lidmaatschappen bevatten geen Adobe Sign-product voor ondernemingen. Dit worden afzonderlijk verkocht.

Is er een proefversie van Acrobat DC?

U kunt een proefversie van Acrobat Pro DC downloaden voor Windows of Mac.

Is er een proefversie van Adobe Sign?

Ja, is er een evaluatieversie van Adobe Sign beschikbaar die werkt in uw webbrowser.

Wat gebeurt er als ik mijn lidmaatschap wil annuleren?

Lidmaatschappen die via de Adobe Store worden aangeschaft en binnen de eerste 14 dagen geannuleerd, worden volledig vergoed. Na 14 dagen geldt het annuleringsbeleid.

Als u een vooraf,maandelijksof jaarlijks betaald abonnement wilt annuleren, neemt u contact op met de Klantenondersteuning. Als u een abonnement op maandbasis wilt annuleren, gaat u naar de pagina Account beheren of neemt u contact op met de Klantenondersteuning.

Wat gebeurt er met mijn opslag als ik mijn abonnement op een Adobe Document Cloud-product of -service opzeg?

Wanneer uw abonnement afloopt, hebt u geen toegang meer tot betaalde bureaubladfuncties en betaalde onlineservices. Uw opslagquotum wordt verlaagd van 100 GB tot 2 GB. Documenten die u ter ondertekening hebt verzonden, blijven behouden en toegankelijk.

Beveiliging en naleving

Is Adobe Document Cloud veilig?

Ja. Bij Adobe is de beveiliging van uw digitale ervaringen onze prioriteit. Beveiligingspraktijken die voldoen aan industriële normen zijn diep geworteld in onze interne bedrijfscultuur, alsook in onze processen voor softwareontwikkeling en onze bedrijfsvoering voor services. Of het nu gaat om identiteitsbeheer, gegevensvertrouwelijkheid of documentintegriteit, Adobe Document implementeert beveiligingspraktijken die voldoen aan de industriële normen om uw documenten, gegevens en persoonlijke informatie te beschermen. Voor meer informatie over onze beveiligingpraktijken, de Adobe-levenscyclus van veilige producten (Adobe Secure Product Lifecycle), of de beveiliging van de Adobe Document Cloud-oplossing raadpleegt u www.adobe.com/nl/security.

Is elektronisch ondertekenen legaal?

Ja. Elektronische handtekeningen zijn wettelijk bindend in vrijwel elk geïndustrialiseerd land, en ook economisch minder ontwikkelde landen zijn begonnen met het toepassen van een juridisch kader voor elektronische handtekening. In 2000 werd de ESIGN Act van kracht in de Verenigde Staten waardoor elektronische handtekeningen rechtsgeldig werden voor vrijwel elke toepassing. In 1999 stelde de Europese Unie een richtlijn op voor elektronische handtekeningen dat door lidstaten wordt gebruikt als grondslag voor landspecifieke wetten. Bovendien wordt de wetgeving van de Europese Unie voor services op het gebied van elektronische identificatie en vertrouwen (eIDAS) vanaf juli 2016 van kracht, waarmee een enkele, gestandaardiseerde wetgeving wordt ingeluid voor alle 28 lidstaten. Voor andere landen gelden vergelijkbare wetten. Lees de Engelstalige Global Guide to Electronic Signature Law (Algemene gids voor wetgeving met betrekking tot elektronische handtekeningen) voor meer informatie.