Basisbeginselen

Wat is Adobe Document Cloud?

Adobe Document Cloud is ’s werelds toonaangevende gereedschappenoplossing voor PDF's en e-mailhandtekeningen die werkt op desktops, mobiele apparaten en webbrowsers. Het maakt volledige, betrouwbare en geautomatiseerde workflows voor digitale documenten en handtekeningen mogelijk, verhoogt de bedrijfsproductiviteit en biedt uitstekende klantervaringen. Het omvat apps en services voor Adobe Acrobat Pro DC, Adobe Sign en Document Cloud die zelfstandig kunnen werken of geïntegreerd kunnen worden met uw bestaande productiviteitsapps, processen en systemen.

Wat is inbegrepen in Adobe Document Cloud?

Adobe Document Cloud bevat:

Adobe Acrobat DC

Adobe Acrobat DC is de nieuwste PDF-software die beschikbaar is met een abonnement. Het is de volledige PDF-oplossing waarmee u overal kunt werken. De software werkt met Document Cloud-services en biedt u een consistent online profiel en een enkele locatie voor al uw persoonlijke documenten. Zo kunt u altijd en overal uw PDF-documenten maken, bewerken, (laten) ondertekenen, verzenden en bijhouden via uw desktop computer, uw mobiele apparaat of internet.

Adobe Sign

Adobe Sign is een cloudservice voor elektronische handtekeningen waarmee u handtekeningen op papier en met inkt vervangt door volledig geautomatiseerde elektronische workflows voor ondertekening. Met deze software kunt u snel en eenvoudig documenten ter ondertekening verzenden, laten ondertekenen en bijhouden. Het hele proces kan worden beheerd via een browser of een mobiel apparaat. Ook beschikt u over kant-en-klare opties voor integratie en over API's waarmee u de ondertekeningsworkflows in Microsoft 365 kunt opnemen in uw interne bedrijfsapps en gegevenssystemen.

Apps en services van Document Cloud

Met de mobiele Adobe Acrobat-apps, Adobe Acrobat Reader en Adobe Scan, kunt u meer doen waar u maar wilt. Met Adobe Document Cloud worden bestanden op uw account gesynchroniseerd, zodat u verbonden kunt blijven en activiteit in realtime op gedeelde documenten kunt uitvoeren, waar u ook bent.

Welke producten en services worden aangeboden in Adobe Document Cloud?

Bureaubladproducten:

Apps en services van Document Cloud

Hoe sluit Document Cloud aan op Adobe Creative Cloud en Adobe Experience Cloud?

Adobe is het enige bedrijf dat u alles biedt wat u nodig hebt om uitzonderlijke ervaringen te ontwerpen en te leveren. Met onze cloudoplossingen kunnen onze klanten de gehele contentworkflow uitvoeren, van de inspiratie tot de aanmaak en levering, tot het beheer en de meting.

Acrobat DC met Adobe Document Cloud

Hoe is Adobe Document Cloud zakenlieden van dienst?

Adobe Document Cloud helpt bedrijfsprofessionals bij het uitvoeren van belangrijke taken met minder fouten, een betere beveiliging en een grotere efficiëntie. Acrobat DC met Document Cloud-services zorgt ervoor dat iedereen in uw organisatie even productief is onderweg als op kantoor. Acrobat DC is ontworpen voor de wereld van vandaag met cloudverbindingen en meerdere apparaten, zodat gebruikers van overal toegang hebben tot bestanden en belangrijke PDF-gereedschappen op hun desktop, mobiel apparaat of webbrowser en direct aan het werk kunnen gaan.

Dit zijn een paar dingen die u als professional kunt doen met Acrobat DC en Document Cloud:

• Overal werken. Maak, bewerk, annoteer en onderteken met de nieuwe mobiele app van Acrobat Reader DC.
  • U kunt alles bewerken. Bewerk PDF's direct op desktops en mobiele apps en gescande documenten op desktops zoals u dat met andere bestanden doet dankzij de revolutionaire nieuwe beeldtechnologie.
  • Vervang handtekeningen in inkt. U kunt documenten met een ingebouwde e-handtekeningservice verzenden, bijhouden, beheren en opslaan.
  • Bescherm belangrijke documenten. Voorkom dat anderen gevoelige informatie in PDF's kopiëren of bewerken.
  • Geen overnight-enveloppen meer. Deel PDF's als koppelingen en volg en bevestig de levering van elektronische documenten.

Meer informatie vindt u in de Veelgestelde vragen over Acrobat DC.

Wat kan ik met Adobe Document Cloud-services doen als ik in Acrobat DC voor mobiel werk?

Adobe Document Cloud-services werken met Acrobat DC-apps op het bureaublad, het web en mobiele apparaten, zodat u overal in contact (en productief) kunt blijven.

Met een abonnement op Acrobat Standard DC of Adobe Acrobat Pro DC kunt u het volgende doen:

• U kunt documenten en afbeeldingen naar PDF-bestanden converteren.
  • U kunt meerdere bestanden tot één PDF combineren (alleen bureaublad en web).
  • Documentrevisies vereenvoudigen en versnellen met de nieuwe revisieservice van Document Cloud. Eén koppeling verzenden om de opmerkingen van iedereen online te verzamelen in één PDF-bestand en op de hoogte te blijven van wijzigingen.
  • U kunt PDF's in bewerkbare Microsoft Word-, Excel-, PowerPoint- of RTF-bestanden veranderen.
  • U kunt de camera van uw mobiele apparaat gebruiken om een foto van een papieren document te maken en deze naar een PDF te converteren.
  • U kunt documenten met een ingebouwde e-handtekeningservice verzenden, bijhouden, beheren en opslaan.
  • U kunt documenten elektronisch verzenden, bijhouden en de aflevering bevestigen in plaats van faxen of overnight-services te gebruiken (bijhouden niet beschikbaar op mobiele apparatuur).
  • U kunt PDF's bewerken op uw iPad (alleen Acrobat Pro DC).
  • U kunt pagina's van uw iOS of Android-apparaat organiseren (alleen Acrobat Pro DC).
  • Met 100 GB aan opslagruimte kunt u uw bestanden probleemloos online bekijken en opslaan.

Meer informatie vindt u in de Veelgestelde vragen over Acrobat DC.

Wat kan ik met Adobe Document Cloud-services doen wanneer ik werk in Acrobat Reader voor mobiel?

Met de mobiele app voor Acrobat Reader kunt u werken met gratis Document Cloud-services en worden Premium-services ontgrendeld wanneer u een abonnement aanschaft. Lees meer in de Veelgestelde vragen over de mobiele app voor Acrobat Reader.

Hoe helpt Adobe Document Cloud individuele gebruikers van een gratis versie van Acrobat Reader DC?

Acrobat Reader DC is gratis en blijft de betrouwbaarste ervaring in de branche voor het weergeven van en werken met PDF's. En als u zich nu aanmeldt voor de gratis Adobe Document Cloud-services, kunt u:

• Bestanden opslaan en openen in Adobe Document Cloud met 2 GB gratis opslagruimte.
  • Werken met het gereedschap Invullen en ondertekenen om formulieren sneller in te vullen met rechtstreekse toegang tot uw persoonlijke verzameling voor automatisch invullen op uw bureaublad-pc, in de webomgeving en op iPad-apparaten.
  • Eenvoudig grote bestanden verzenden en delen met andere gebruikers.

Lees meer in de Veelgestelde vragen over Acrobat Reader DC.

Moet ik met Adobe Document Cloud-services werken als ik Acrobat DC aanschaf?

Nee. Als u wilt, kunt u de Acrobat DC-bureaubladtoepassing ook zelfstandig gebruiken, zonder de extra voordelen van Adobe Document Cloud-services. Lees de Veelgestelde vragen over Acrobat DC voor meer informatie.

Adobe Sign

Hoe hebben bedrijven baat bij Adobe Sign?

Tachtig procent van de bedrijven worstelt nog steeds met processen op papier die langzaam, foutgevoelig en gefragmenteerd zijn. Medewerkers besteden talloze uren aan het verkrijgen van goedkeuring en geschreven handtekeningen. En vervolgens moeten ze documenten afdrukken, scannen, faxen of e-mailen om de klus af te ronden. Zowel zakelijke partners als medewerkers raken gefrustreerd door de daaruit voortvloeiende vertraging die uiteindelijk ook slecht is voor de reputatie van het het bedrijf.  Adobe Sign helpt bedrijven op papier gebaseerde processen te transformeren door volledig digitale workflows mogelijk te maken dankzij betrouwbare en rechtsgeldige elektronische handtekeningen. Met Adobe Sign kunnen uw medewerkers en organisaties:

• Handtekeningen verkrijgen binnen enkele minuten, niet dagen – Uw werknemers kunnen heel eenvoudig handtekeningen opvragen bij anderen, documenten ondertekenen en vervolgens het hele volg- en beheerproces elektronisch uitvoeren op hun webbrowser of mobiele app.
  • Overal en op elk apparaat werken – Ondertekenaars kunnen vanaf een willekeurige locatie, op elk gewenst moment en in een browser of op een mobiel apparaat op een koppeling klikken om documenten te ondertekenen. Ze hoeven zich niet aan te melden bij een account en niets te downloaden.
  • Adobe Sign toevoegen aan systemen en processen – Integreer Adobe Sign in de systemen en toepassingen die al worden gebruikt. Er verandert niets, behalve de snelheid van uw workflows en het gemak waarmee handtekeningen worden verkregen.
  • Voldoen aan juridische vereisten en vereisten op het gebied van beveiliging – Adobe Sign biedt de hoogste niveaus van beveiliging, beschikbaarheid en juridische compatibiliteit. We zijn de vertrouwde wereldleider op het gebied van veilige digitale documenten en uitzonderlijke digitale ervaringen.

Ga voor meer informatie naar de Veelgestelde vragen over Adobe Sign.

Biedt Adobe Sign ondersteuning aan mobiele werknemers?

Ja. De mobiele app van Adobe Sign is een gratis app voor apparaten met Android of iOS die fungeert als mobiele tegenhanger van de Adobe Sign-internettoepassing. Met de mobiele app van Adobe Sign kunt u volledige zakelijke transacties afronden, waar u ook bent. Hiermee kunt u ondertekende documenten vanaf uw iOS- of Android-apparaat verzenden, ondertekenen, bijhouden en beheren. Dit is ook het ideale gereedschap om de persoonlijke elektronische handtekeningen van een client of klant te verzamelen. Op iOS-apparaten kunt u documenten zelfs offline ondertekenen. De mobiele app van Adobe Sign synchroniseert de bestanden automatisch zodra u weer online bent.

Met welke bedrijfssystemen kan Adobe Sign worden geïntegreerd?

Adobe Sign kan naadloos worden geïntegreerd met een groot aantal verschillende zakelijke toepassingen en systemen.

• De kant-en-klare opties voor integratie zijn beschikbaar voor toonaangevende bedrijfssystemen, waaronder Microsoft SharePoint en Office 365, Salesforce, Workday, Nintex Apttus,iCertis, ServiceNow enzovoort.
  • Adobe Sign kan aan de bedrijfstoepassingen of websites van uw bedrijf worden toegevoegd met een uitgebreide reeks REST-API's. Ga naar het Developer Center.
  • Adobe Sign werkt met populaire zakelijke toepassingen waaronder Box, Dropbox, Google Drive, Adobe Connect en Adobe Experience Manager Forms.

Adobe Document Cloud-products en -services verkrijgen

Hoe koop ik Adobe Acrobat DC met Document Cloud-services?

U kunt Adobe Acrobat DC aanschaffen in de Adobe Store of bij erkende Adobe-leveranciers.

Hoe schaf ik Adobe Sign aan?

Adobe Sign kan op de volgende manieren worden aangeschaft:

Basisabonnementen op Adobe Sign:

• Individueel - Handtekeningen verkrijgen en antwoorden in real-time volgen.
  • Small Business - Voeg elektronische handtekeningen toe voor uw klein bedrijf.
  • Bedrijf - Bedrijfsprocessen aanpassen en optimaliseren.
  • Enterprise - Elektronische handtekeningen inbouwen in uw bedrijfssystemen.

Populaire abonnementen op Adobe:

Adobe Sign ondersteunt gereedschappen waarmee gebruikers elektronische handtekeningen van anderen kunnen vragen binnen deze toepassingen:

Adobe Document Cloud-abonnementen:

De volgende lidmaatschappen voor aanschaf in volume zijn rechtstreeks beschikbaar via Adobe. Hiermee kunt u gebruikers op naam beheren via Adobe Admin Console.

Neem contact op met het Adobe Enterprise-verkoopteam.

Hoe krijg ik Document Cloud voor gebruik met de gratis Acrobat Reader DC en mobiele apps?

Aanmelden voor gratis Adobe Document Cloud-services. Wanneer u zich met uw Adobe ID aanmeldt bij Acrobat Reader DC of Acrobat DC, verschijnt Document Cloud-services in uw app.

Kan ik Acrobat DC krijgen als ik een Creative Cloud-lid ben?

Ja. Acrobat Pro DC met Document Cloud-services is beschikbaar via Adobe Creative Cloud, waarmee u op basis van een abonnement toegang krijgt tot de meest recente versie van de Creative Cloud-toepassingen.

Welke versie van Acrobat DC is verkrijgbaar in het Alle apps-abonnement voor Adobe Creative Cloud?

Acrobat Pro DC met Document Cloud-services is opgenomen in de volgende lidmaatschappen voor individuen: Creative Cloud Alle apps voor individuen, Creative Cloud Alle apps voor teams en Creative Cloud Alle apps voor studenten en docenten.

Adobe Document Cloud voor Enterprise (dat Acrobat Pro DC met services bevat) vormt onderdeel van de volgende abonnementen voor organisaties: Creative Cloud Alle apps voor enterprises en Creative Cloud Alle apps voor onderwijsinstellingen. Creative Cloud Alle apps-lidmaatschappen bevatten geen Adobe Sign-product voor ondernemingen. Dit worden afzonderlijk verkocht.

Is er een proefversie van Acrobat DC?

U kunt een proefversie van Acrobat Pro DC downloaden voor Windows of Mac.

Is er een proefversie van Adobe Sign?

Ja, is er een evaluatieversie van Adobe Sign beschikbaar die werkt in uw webbrowser.

Wat gebeurt er als ik mijn lidmaatschap wil annuleren?

Lidmaatschappen die via de Adobe Store worden aangeschaft en binnen de eerste 14 dagen geannuleerd, worden volledig vergoed. Na 14 dagen geldt het annuleringsbeleid.

Als u een vooraf,maandelijksof jaarlijks betaald abonnement wilt annuleren, neemt u contact op met de Klantenondersteuning. Als u een abonnement op maandbasis wilt annuleren, gaat u naar de pagina Account beheren of neemt u contact op met de Klantenondersteuning.

Wat gebeurt er met mijn opslag als ik mijn abonnement op een Adobe Document Cloud-product of -service opzeg?

Wanneer uw abonnement afloopt, hebt u geen toegang meer tot betaalde bureaubladfuncties en betaalde onlineservices. Uw opslagquotum wordt verlaagd van 100 GB tot 2 GB. Documenten die u ter ondertekening hebt verzonden, blijven behouden en toegankelijk.

Beveiliging en naleving

Is Adobe Document Cloud veilig?

Ja. Bij Adobe is de beveiliging van uw digitale ervaringen onze prioriteit. Beveiligingspraktijken die voldoen aan industriële normen zijn diep geworteld in onze interne bedrijfscultuur, alsook in onze processen voor softwareontwikkeling en onze bedrijfsvoering voor services. Of het nu gaat om identiteitsbeheer, gegevensvertrouwelijkheid of documentintegriteit, Adobe Document implementeert beveiligingspraktijken die voldoen aan de industriële normen om uw documenten, gegevens en persoonlijke informatie te beschermen. Voor meer informatie over onze beveiligingpraktijken, de Adobe-levenscyclus van veilige producten (Adobe Secure Product Lifecycle), of de beveiliging van de Adobe Document Cloud-oplossing raadpleegt u www.adobe.com/nl/security.

Is elektronisch ondertekenen legaal?

Ja. Elektronische handtekeningen zijn rechtsgeldig en uitvoerbaar in vrijwel elk industrieland ter wereld en zelfs minder ontwikkelde landen beginnen wetgeving rond elektronische handtekeningen in te voeren. In 2000 werd de ESIGN Act van kracht in de Verenigde Staten waardoor elektronische handtekeningen rechtsgeldig werden voor vrijwel elke toepassing. In de Europese Unie werd de eIDAS (Verordening betreffende elektronische identificatie en vertrouwensdiensten) in juli 2016 van kracht. Voor andere landen gelden vergelijkbare wetten. Als u meer wilt weten, bezoek dan onze pagina over de rechtsgeldigheid van elektronische handtekeningen.