Stel een verbinding in tussen uw apparaten en de Dreamweaver-bureaubladapp om uw webpagina's voor te vertonen, te inspecteren en te testen en foutopsporing uit te voeren op verschillende apparaten.
Webpagina's voorvertonen en inspecteren

U kunt nu met Dreamweaver op meerdere apparaten tegelijk webpagina's testen die klaar zijn voor productie. U kunt zien hoe de webpagina in verschillende vormfactoren wordt herschikt. Daarnaast kunt u de interactieve functies op de pagina's testen. Dit kunt u allemaal doen zonder mobiele apps te installeren of apparaten fysiek aan te sluiten op uw computer. Scan de automatisch gegenereerde QR-code met uw apparaten en bekijk een voorvertoning van de webpagina's op de apparaten.

Wanneer live-inspectie word geactiveerd op uw computer, kunt u alle aangesloten apparaten en verschillende elementen inspecteren en het ontwerp waar nodig aanpassen.

Vereisten

Controleer of u een QR-codescanner hebt geïnstalleerd op uw apparaten.
Zorg ervoor dat uw apparaten en de computer zijn verbonden met internet en zich op hetzelfde netwerk bevinden.
Zorg ervoor dat u uw aanmeldgegevens van Adobe ID bij de hand hebt. U hebt de Adobe ID nodig die u gebruikt voor Dreamweaver op uw computer om u aan te melden bij de apparaten tijdens de voorvertoning.
Als u een zakelijke klant bent, moet u controleren of u de vereiste machtigingen hebt voor toegang tot de service Voorvertoning van apparaat.
Controleer of JavaScript en cookies zijn ingeschakeld in de browserinstellingen op de apparaten.

Ondersteunde apparaten

Alle Android- en iOS-apparaten

Voorvertoning van webpagina's op apparaten

1. Start Dreamweaver op uw computer en open de webpagina waarvan u een voorvertoning op apparaten wilt bekijken.

2. Klik op het pictogram Real-time voorvertoning op de documentwerkbalk.

Real-time voorvertoning op apparaat
    Real-time voorvertoning op apparaat

Het pop-upvenster Voorvertoning van apparaat wordt weergegeven met een QR-code en een korte URL.

3. Scan de QR-code met het mobiele apparaat waarop u de voorvertoning van het webdocument wilt bekijken. Voor het verbinden van meerdere apparaten scant u de QR-code met elk van deze apparaten.

4. Er wordt een aanmeldingsscherm weergegeven op de apparaten. Meld u aan met uw Adobe ID-referenties. Zorg ervoor dat u dezelfde Adobe ID als voor Dreamweaver/Creative Cloud gebruikt.

Het aanmeldingsscherm op apparaten
    Het aanmeldingsscherm op apparaten

5. Als u bent aangemeld, worden de namen van de verbonden apparaten weergegeven in het pop-upvenster Voorvertoning van apparaat. U ziet daarnaast een voorvertoning van uw webpagina op het verbonden apparaat.

Het pop-upvenster Voorvertoning van apparaat waarin aangesloten apparaten worden weergegeven
    Het pop-upvenster Voorvertoning van apparaat waarin aangesloten apparaten worden weergegeven

Opmerking:

Als u de apparaatnamen in het pop-upvenster aan het daadwerkelijk apparaat wilt toewijzen, plaatst u de muisaanwijzer op de apparaatnamen. Op het bijbehorende apparaat wordt een feedbackscherm weergegeven.

Webpagina's op apparaten controleren

Als u de webpagina op alle verbonden apparaten wilt controleren, klikt u op het controlepictogram op de Dreamweaver-werkbalk.

De Inspect-optie op de werkbalk
De Inspect-optie op de werkbalk

Als u de webpagina op een bepaald apparaat wilt controleren, klikt u op het controlepictogram dat overeenkomt met de apparaatnaam in het pop-upvenster Voorvertoning van apparaat. De viewport in Dreamweaver is zo ingesteld dat deze overeenkomt met de viewport van het bijbehorende apparaat en de controlemodus wordt geactiveerd op het specifieke apparaat en in Dreamweaver.

Klik opnieuw op het controlepictogram in Dreamweaver om de controlemodus te sluiten.

Alle wijzigingen die aanbrengt op uw webpagina op de computer, worden direct weergegeven op de apparaten nadat deze apparaten zijn toegewezen.

Probleemoplossing voor Voorvertoning van apparaat

Raadpleeg de informatie in het artikel Voorvertoning van apparaat - Problemen oplossen als u problemen ondervindt bij het verbinden van apparaten of het voorvertonen van uw webpagina's op apparaten.