Bekijk en deel automatisch gecreëerde fotocollages, diavoorstellingen en meer

Ontdek hoe u automatisch gegenereerde creaties, met de naam Automatische creaties, in Elements opent, bewerkt, opslaat en deelt. Deze automatische creaties variëren van foto- en videocollages tot diavoorstellingen, Candid Moments en foto-effecten.

Telkens wanneer u Adobe Photoshop Elements of Premiere Elements opent, biedt het beginscherm u verschillende automatisch gegenereerde creaties of automatische creaties. Geniet van automatische creaties van foto-effecten zoals Zwart-wit selectiePatroonpenseelSchilderachtig en Scherptediepte. U hebt ook toegang tot diavoorstellingen en foto- en videocollages met al uw gedenkwaardige momenten.

U kunt de automatische creaties bewerken en opslaan in Adobe Photoshop Elements of in Premiere Elements. U kunt de automatische creaties ook direct delen op social media.

Opmerking:

In de versie van Adobe Photoshop Elements uit de Windows App Store worden videocollages en Candid Moments niet ondersteund, omdat Video-editor (Adobe Premiere Elements) niet beschikbaar is.

Automatische creaties bekijken

Wanneer u Adobe Photoshop Elements of Premiere Elements start, kunt u het beginscherm bekijken. Op dit scherm kunt u onder Automatische creaties automatisch gemaakte foto-effecten bekijken zoals Schilderachtig en Zwart-wit selectie, en tevens foto- en videocollages, diavoorstellingen en Candid Moments.

U kunt ook met de numerieke pictogrammen onder de miniatuurweergaven van de automatische creaties door de eerste vijf creaties bladeren. Klik op Alles weergeven om de volledige lijst met automatische creaties in Elements te openen. Als u een automatische creatie uit de lijst wilt verwijderen, klikt u op in de linkerbenedenhoek van de miniatuurweergave van de automatische creatie.

Elements gebruikt uw geïmporteerde foto's en video's om gepersonaliseerde creaties aan te bieden op basis van uw tags, trefwoorden, albumnamen, gebeurtenissen, plaatsen, personen en locatiegegevens.

Automatische creaties bekijken in Elements

Opmerking:

• U kunt de automatische creaties bekijken op basis van de toepassing die u hebt. Als u bijvoorbeeld alleen Photoshop Elements hebt, kunt u foto-effecten, diavoorstellingen en fotocollages bekijken. Als u alleen Adobe Premiere Elements hebt, kunt u videocollages, Candid Moments en diavoorstellingen bekijken. En als u zowel Adobe Photoshop Elements als Premiere Elements hebt, kunt u alle eerder genoemde automatische creaties bekijken.
  • Wanneer u Adobe Photoshop Elements of Premiere Elements via een sneltoets start, kunt u het beginscherm niet bekijken.
  • Op het beginscherm worden de voorvertoningen van de automatische creaties weergegeven. Als u de gewenste automatische creatie wilt bekijken, moet u deze openen.
  • Als u een nieuwe gebruiker bent, moet u ervoor zorgen dat u foto's en video's in Elements Organizer importeert en de toepassing opnieuw start. Hoe meer media u importeert, hoe meer automatische creaties u kunt openen op het beginscherm.
  • Oudere automatische creaties worden na verloop van tijd verwijderd wanneer u deze niet bewerkt of opslaat.
  • In de versie van Adobe Photoshop Elements uit de Windows App Store worden videobestanden en -creaties, zoals videocollages en Candid Moments, niet ondersteund.
  • Vanaf Elements 2020 kunt u automatische creaties bekijken, zoals Zwart-wit selectie, Patroonpenseel, Schilderachtig en Scherptediepte.
Toegang tot fotobewerkingen, zoals Schilderachtig in Automatische creaties
Toegang tot automatisch gemaakte foto-effecten, zoals Zwart-wit selectie in Automatische creaties

Een automatische creatie openen

Open een automatische creatie om deze te bewerken, op te slaan en te delen. U vindt de automatische creaties op het beginscherm in het gedeelte Automatische creaties. Klik bij de gewenste automatische creatie op Openen om deze creatie in de bijbehorende Elements-app te openen.

Afhankelijk van het type automatische creatie kunt u deze bewerken in Photoshop Elements, Elements Organizer of Adobe Premiere Elements. Een fotocollage of foto-effecten worden in Photoshop Elements geopend, terwijl een videocollage of Candid Moment in Adobe Premiere Elements wordt geopend. Diavoorstellingen worden geopend in Elements Organizer.

Een automatische creatie bewerken

Nadat u een automatische creatie hebt geopend, kunt u deze bewerken. Afhankelijk van het type automatische creatie kunt u deze bewerken in Photoshop Elements, Elements Organizer of Adobe Premiere Elements.

Raadpleeg de volgende bronnen voor meer informatie:

Foto-effecten zoals Zwart-wit selectie, Patroonpenseel, Schilderachtig of Scherptediepte worden geopend in de laatst gebruikte werkruimte van Photoshop Elements: de modus Snel of de modus Expert. Gebruik het deelvenster en de werkbalk Lagen in de werkruimte Expert om het foto-effect te verbeteren of te verfijnen.

Als u bijvoorbeeld het effect Schilderachtig wilt bewerken, selecteert u de tool Penseel op de werkbalk en kiest u Penseel > Artistieke penselen in het onderste deelvenster. In het deelvenster Lagen kunt u:

• Het masker bewerken. Klik in de laag met de maskerminiatuur (de eerste laag in de onderstaande schermafbeelding) op het vergrendelingspictogram en vervolgens op de miniatuur van het laagmasker om het masker te bewerken.
  • Een laag verbergen. (Klik op  van die laag om deze te verbergen.)
  • Pas de dekking van het penseel aan. De schuifregelaar Dekking gebruiken.
Selecteer een penseel in het onderste deelvenster en gebruik het deelvenster Lagen voor meer controle.
Selecteer een penseel in het onderste deelvenster en gebruik het deelvenster Lagen rechts voor meer controle.

Een automatische creatie opslaan

Een automatische creatie die u hebt geopend en bewerkt, kunt u vervolgens opslaan. Ga als volgt te werk om een automatische creatie op te slaan:

• Als u een foto-effect of fotocollage in Photoshop Elements wilt opslaan, klikt u op Opslaan in de taakbalk. U kunt ook Bestand > Opslaan als selecteren. De automatische creaties worden standaard opgeslagen in de map Mijn afbeeldingen. Zie Afbeeldingen opslaan voor meer informatie over het opslaan van een automatische creatie in Photoshop Elements.
  • Zie Een videoproject opslaan om een videocollage of Candid Moment in Adobe Premiere Elements op te slaan.
  • Klik op Opslaan in de rechterbovenhoek van het venster Presentatie om een presentatie in Elements Organizer op te slaan.
Opmerking:

Automatische creaties worden na verloop van tijd verwijderd als u deze niet opslaat. Open de gewenste automatische creaties en sla deze op, zodat u ze niet verliest.

Snel uw automatische creaties delen

Nadat u uw automatische creatie in Photoshop Elements hebt geopend en bewerkt, kunt u deze delen op uw sociale mediasites.

Als u een automatische creatie in Photoshop Elements wilt delen, selecteert u Delen in de rechterbovenhoek van de Editor-werkruimte. Selecteer de gewenste deeloptie in de weergegeven keuzelijst. Ga voor meer informatie naar Foto's delen.

Wanneer u uw automatische creatie in Adobe Premiere Elements hebt bewerkt, kunt u deze delen op uw sociale mediasites. Zie Video's delen om te weten hoe u een video-ontwerp in Adobe Premiere Elements kunt delen.

Nadat u uw automatische creatie in Elements Organizer hebt bewerkt, kunt u deze delen op Flickr, YouTube en meer. Als u een automatische creatie in Elements Organizer wilt delen, klikt u op Delen op de taakbalk en selecteert u de gewenste optie in de keuzelijst.

Veelgestelde vragen

Als u automatische creaties wilt bekijken, wordt het aanbevolen om uw systeem inactief te laten totdat de analyse is voltooid nadat u Elements hebt gesloten. Start Elements na enige tijd opnieuw en zoek naar automatische creaties in het gedeelte Automatische creaties op het beginscherm.

Als u een nieuwe gebruiker bent, moet u ervoor zorgen dat u foto's en video's in Elements Organizer importeert en de toepassing opnieuw start. Hoe meer media u importeert, des te meer automatische creaties u kunt openen op het beginscherm.

Als u meer accurate automatische creaties van uw gebeurtenissen wilt krijgen, moet u relevante map- en albumnamen, trefwoorden en tags in uw foto's en video's gebruiken.

Opmerking:

Als de beschikbare ruimte op de schijf minder dan 500 MB is, worden er geen automatische creaties gemaakt.

Oudere automatische creaties worden na verloop van tijd in Elements verwijderd als u deze niet hebt geopend of opgeslagen.

Als u ervoor wilt zorgen dat u uw gewenste automatische creaties niet verliest, moet u deze openen en opslaan.

Ja, u kunt automatische creaties uitschakelen in het beginscherm. Eventuele eerder gemaakte automatische creaties worden nog wel weergegeven in het beginscherm totdat u ze verwijdert.

Als u Automatisch creaties wilt uitschakelen, opent u de Elements Organizer en selecteert u (macOS) Elements Organizer > Voorkeuren > Media-Analyse/(Windows) Bewerken > Voorkeuren > Media-Analyse. Schakel in het dialoogvenster Voorkeuren Automatische creaties genereren uit en klik vervolgens op OK. De functie Automatische creaties wordt vervolgens uitgeschakeld.

Dialoogvenster Voorkeuren
Dialoogvenster Voorkeuren op macOS