Adobe PDF Printer er ikke tilgjengelig eller kan ikke brukes fra Mac OS X Snow Leopard (v10.6) til Mac OS X Mountain Lion (v10.8).

Løsning

Legg til og bruk Lagre som Adobe PDF-kommandoen.

1. Hvis du bruker Acrobat 9 Pro, oppdaterer du til Acrobat 9.1 Pro. Oppdateringsprogrammet fjerner Adobe PDF Printer fra skriverlisten, og legger til Lagre som Abobe PDF-kommandoen til PDF-menyen.
  2. I PDF-menyen, velg Lagre som Adobe PDF, og følg instruksjonene på skjermen.
Velg Lagre som Adobe PDF

Fjern Adobe PDF Printer manuelt.

Hvis du oppgraderte fra Mac OS X Leopard (v10.5), Snow Leopard (v10.6), Lion (v10.7) eller Mountain Lion (v10.8), er ikke Adobe PDF Printer fjernet.

1. Velg Apple > Systemvalg.
  2. Åpne Utskrift og faks i Systemvalg.
  3. Velg Utskriftkategorien for å se skriverlisten.
  4. Velg Adobe PDF 9.0.
  5. Klikk på minusknappen (-).

Lagre som Adobe PDF-kommandoen kommer til syne i PDF-menyen.

Tilleggsinformasjon

Sikkerhetsfunksjoner i Snow Leopard og senere utgaver som deaktiverer Adobe PDF Printer. Adobe Acrobat 9.1 Pro og senere utgaver frem til Acrobat 11.0.x Pro fjerner Adobe PDF Printer. Legg inn, de legger til en Lagre som Adobe PDF-kommando. Kunder som bruker tidligere versjoner av Adobe Acrobat i Snow Leopard kan ikke bruke Adobe PDF Printer.

Tekniske endringer i Mac OS X Snow Leopard v(10.6) og de senere utgavene hindrer Adobe fra å levere en PostScript-basert printermodul. Den nye arbeidsflyten utnytter imidlertid PDF-basert utskriftsarkitektur som allerede eksisterer i Mac OS X. ved å velge Lagre som Adobe PDF fra PDF-menyen, konverteres Apple-baserte PDFer til PDFer av Adobe-kvalitet ved å bruke JobOption-innstillingene.

Fordelene ved en PDF til PDF-utskriftsarbeidsflyt inkluderer følgende:

• Bedre ytelse
  • PDFer av høyere kvalitet
  • Muligheten til å lage PDFer som er kompatible med standarder, f.eks. PDF/X og PDF/A
  • Potensialet for å legge til funksjonalitet til PDFer, som f.eks. bokmerker, hyperlenker og vannmerker

Brukere av PostScript-baserte publiseringsprogrammer som ikke er tilknyttet Adobe, kan ikke skrive ut direkte til Adobe PDF, og må bruke en annen PDF-opprettelsesmetode.

Noen versjoner av enkelte Adobe-produkter, f.eks. InDesign og Illustrator CS4 eller CS5, støtter ikke PDF-menyen i Mac OS X-utskriftsdialogboksen. Ved slike tilfeller, bruker du enten lagre som (Illustrator), eller eksporter (InDesign) til en PDF-fil. Eller, skriv ut til PostScript®-fil og åpne den filen med Distiller, Acrobat Professional, eller Apples Preview-program. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Feil | Lagre som PDF-alternativer støttes ikke |Opprett PDF | InDesign, Illustrator | Mac OS 10.6 eller nyere