Skrive ut plakater og bannere med Acrobat

Du kan skrive ut et dokument i stort format, for eksempel en plakat eller et banner, ved å dele sidene opp i flere ark (kalles side ved side). Alternativet for side ved side beregner hvor mange ark som trengs. Du kan justere størrelsen på originalen til papiret, og angi hvor mye hver flis overlapper. Du kan deretter sette sammen flisene.

1. Velg Fil > Skriv ut.

2. Fra popup-menyen Sideskalering velger du ett av følgende:

• Vis store sider side om side  Bruk kun alternativet Side ved side på sider som er større enn arket.
    • Vis alle sider side om side Bruk alternativet Side ved side på alle sidene i PDF-filen.
    Merk:

Dersom sidealternativene ikke finnes på menyen, må du kontrollere at følgende alternativer ikke er valgt i dialogboksen Avansert skriveroppsett: Skriv ut som bilde eller (gjelder kun Acrobat) Separasjoner eller In-RIP-separasjoner. Sjekk hvilken Reader-versjon du har. Reader 9 støtter ikke alternativet Side ved side.

3. Angi følgende alternativer ved behov:

• Skala for side ved side  Skalerer sidene etter dine spesifikasjoner.
    • Overlapp  Avgjør hvor mye hver side skal overlappe omkringliggende sider.
    • Skjær merker  Setter inn hjelpelinjer som viser hvor du bør beskjære overlapping.
    • Etiketter  Legger inn filnavn og sidetall på hver "flis".

4. Velg OK eller Skriv ut.