Merk: Gå til Hjelp- og støtteside for Adobe Reader for hjelp med problemer.

Oversikt

Adobe anbefaler deg å bruke avinstallasjonsprogrammet for Adobe Reader 8.0 når du vil fjerne Adobe Reader 8.0. Dette finner du under Legg til / fjern programmer i Windows. Det kan hende av avinstallasjonsprogrammet ikke fungerer som det skal dersom noen av filene er skadet eller programmet bare er delvis installert. Dette kan også føre til at avinstallasjonsprogrammet legger igjen filer eller tomme programmapper på systemet etter at fjerningen er utført. Det kan også hende at Adobe Reader 8.0 ikke står oppført på listen Legg til / fjern programmer. Det kan være at installasjonsprogrammet kun viser alternativene Reparer og Fjern når du forsøker å installere Adobe Reader 8.0.

Manuell fjerning av Adobe reader 8.0 sikrer at alle filer og mapper fjernes. Disse instruksjonene gjelder fjerning av Adobe Reader 8.0. Hvis du har en annen versjon av Adobe-programmer installert, må du sørge for å kun fjerne de filene som angår Adobe Reader 8.0. Denne fremgangsmåten fjerner også ekstrainnhold (som bonusmateriell og funksjoner) som ble installert sammen med Adobe Reader 8.0. Hvis du installerer Adobe Reader 8.0 på nytt, må du installere dette ekstrainnholdet på nytt også.

Merk:Det er mulig at systemet ditt ikke inneholder alle filene og mappene som er oppført i dette dokumentet. Hvis du ikke finner en oppført fil eller mappe på systemet, fortsetter du til neste fil eller mappe på listen.

Før du begynner

Noen av disse prosedyrene krever at du finner skjulte filer og mapper. Enkelte prosedyrer krever at du finner filer etter deres fullstendige filnavn, som inkluderer filendelsen (f.eks. eksempelfil.ini). Som standard viser ikke Windows Utforsker skjulte filer, skjulte mapper og filendelser som den gjenkjenner.

Slik viser du skjulte filer, skjulte mapper og alle filendelser i Windows Utforsker:

1. I Windows Explorer, velg Verktøy > Mappevalg.
  2. Klikk på Visnings-kategorien i Mappevalg-dialogboksen.
  3. Velg Vis skjulte filer og mapper i Avanserte Innstillinger.
  4. Fravelg Skjul filforlengelser for kjente filtyper.
  5. Klikk OK.

Vis en Adobe Captivate demo av denne prosedyren.

Fjerne Adobe Reader 8.0 med avinstallasjonsverktøyet

Avinstallasjonsverktøyet er laget for å fjerne alt som ble installert sammen med Adobe Reader 8.0. Det kan hende det opprettes nye mapper og filer første gang du starter Adobe Reader 8.0, og når du endrer innstillingene. Etter at du har brukt avinstallasjonsverktøyet, kan du se Fjerne gjenværende mapper og filer for Adobe Reader 8.0. Disse instruksjonene sikrer at alle ekstramapper og -filer fjernes fullstendig.

Slik bruker du avinstallasjonsprogrammet:

1. Velg Start > Kontrollpanel.
  2. Dobbeltklikk på Legg til / fjern programmer.

3. Gjør ett av følgende:

• Hvis du installerte Adobe Reader 8.0 fra Adobe reader 8.0 CD/DVD, velger du Adobe Reader 8.0 og klikker Fjern. Følg instruksjonene på skjermen for å fjerne Adobe Reader 8.0.
    • Hvis du installerte Adobe Reader 8.0 fra Creative Suite-CD-/DVD-ene, velger du Creative Suite og klikker på Fjern. Følg instruksjonene på skjermen for å fjerne Adobe Reader 8.0-komponenten.

Merk: Når du kjører avinstallasjonsprogrammet, blir du spurt om du vil fjerne, beholde eller overføre aktiveringen. Dersom du har tenkt å installere Adobe Reader 8.0 på nytt på samme maskin, bør du velge å beholde aktiveringen. Etter at du har fullført den manuelle fjerningen, kan det imidlertid hende du må aktivere Adobe Reader 8.0 på nytt. Hvis du har tenkt å installere Adobe Reader 8.0 på en annen maskin, bør du velge å overføre aktiveringen.

Vis en Adobe Captivate demo av denne prosedyren.

Klargjøre datamaskinen for fjerning av Adobe Reader 8.0

Før du går videre med denne fremgangsmåten, anbefaler Adobe at du skriver den ut. Internett-tilkoblingen blir gjerne deaktivert når du starter på nytt i diagnosemodus eller sikker modus.

1. Slett Adobe Reader Speed Launcher.lnk fra Documents and Settings/All Users/Start Menu/Programs/Startup.

2. Aktiver diagnostikk- eller sikkerhetsmodus for Windows.

Aktiver diagnostikkmodus for Windows XP

1. Avslutt alle applikasjoner.
  2. Velg Start > Kjør, skriv msconfig i Åpne-tekstboksen, og klikk OK.
  3. Klikk på Oppstart-kategorien og Tjenester-kategorien. Noter deg alle elementer som ikke er valgt.

4. Klikk på kategorien Generelt og velg Diagnostikk-oppstart.
  5. Klikk OK og omstart Windows.

Merk: Etter oppstart vil du bli informert om at Systemkonfigurasjon har foretatt endringer i måten Windows starter opp på. Klikk på OK, og når Systemkonfigurasjon vises klikker du på Avbryt.

6. Høyreklikk ikoner i meldingsområdet (det såkalte Systemstatusfeltet i tidligere versjoner av Windows) for å lukke eller deaktivere alle oppstartelementer som fremdeles er aktive.

Vis en Adobe Captivate demo av denne prosedyren.

Aktivere oppstartselementer og -tjenester på nytt i Windows XP

Etter at du har fullført alle trinnene i dette dokumentet, aktiverer du oppstartselementene i Windows XP igjen.

1. Velg Start > Kjør.

2. Skriv msconfig i Kjør-dialogboksen og klikk OK.
  3. Klikk på kategorien Generelt og velg Normal oppstart.
  4. Fravelg elementer som du skrev ned i trinn 3 i den forrige delen.
  5. Klikk på Bruk og start Windows på nytt for at endringene skal tre i kraft.

Aktivere sikkermodus for Windows 2000

Merk:Windows 2000 har ikke MSConfig-verktøyet for å deaktivere startelementer. Du kan deaktivere elementene manuelt eller hente MSConfig-verktøyet for Windows XP.

1. Klikk Start, og deretter Slå av.
  2. Klikk Start på nytt og deretter OK.
  3. Når du ser meldingen Velg operativsystem, trykker du F8.
  4. Bruk piltastene får å utheve riktig sikkerhetsmodusvalg, og trykk deretter Enter.
  5. Bruk piltastene for å utheve et operativsystem, og trykk deretter Enter.

Merk:
    Se Microsofts webområde for mer informasjon om denne prosessen.

Aktivere oppstartselementer på nytt i Windows 2000

Etter at du har fullført alle trinnene i dette dokumentet, aktiverer du oppstartselementene i Windows 2000 igjen.

1. Start datamaskinen på nytt.

Fjerne Adobe Reader 8.0-registrerte filer med ledetekst

1. Acrobat registerer utallige filer med operativsystemet i løpet av installasjonen. Disse filene må fjernes for å at programmet skal kunne fjernes. Registrerte filer kan fjernes fra operativsystemet uten at skallet kjører.
  2. Trykk Control-Alt-Delete og velg Oppgavebehandler.
  3. I kategorien Prosesser velger du explorer.exe og deretter Avslutt prosess (elementene på skrivebordet forsvinner).

Viktig: Oppgavebehandleren skal forbli åpen under denne prosessen

4. Klikk Ja i advarselboksen.
  5. Velg Fil > Ny oppgave.
  6. Under Åpne, skriv cmd og klikk OK.
  7. Minimer Oppgavebehandleren.
  8. Skriv cd "C:\Program Files\Common Files\Adobe\Acrobat\ActiveX" og trykk Enter.
  9. Skriv del AcroIEHelper.dll og trykk Enter.
  10. Skriv del AcroPDF.dll og trykk Enter.
  11. Skriv del pdfshell.dll og trykk Enter.
  12. Skriv exit og trykk Enter.
  13. Maksimer Oppgavebehandleren.
  14. I Oppgavebehandler velger du Fil > Ny oppgave.
  15. Skriv explorer.exe og klikk OK. (Skrivebordet vises igjen.)

16. Avslutt Oppgavebehandling.

Vis en Adobe Captivate demo av denne prosedyren.

Fjerne gjenværende mapper og filer for Adobe Reader 8.0

Sikkerhetskopier alle filer som du vil lagre fra følgende registre, og fjern deretter alle listede mapper og filer:

Program Files\Adobe\

• Acrobat 8.0

Programfiler\Fellesfiler\Adobe\

• Acrobat

Documents and Settings/[brukernavn]/Programdata/Adobe\

• Acrobat

Documents and Settings\All Users\Programdata\Adobe\

• Acrobat

Documents and Settings\Alle brukere\Skrivebord\

• Adobe Reader 8.lnk

Documents and Settings\Alle brukere\Startmeny\Programmer\

• Adobe Reader 8.lnk

Program Files\Internet Explorer\PLUGINS\

• nppdf32.dll

Program Files\Netscape\Netscape Browser\plugins\

• nppdf32.dll

Fjerne gjenværende registeroppføringer for Adobe Reader 8.0

Fjern programregisternøklene fra registeret, hvis de er tilgjengelige.

Merk: Du må logge på datamaskinen som administrator for å kunne redigere registeret.

Fraskrivelse: Denne prosedyren involverer redigering av Windows registry. Adobe gir ikke støtte redigering av registeret, som inneholder kritisk system- og programinformasjon. For informasjon om Windows Registerredigerer, kan du se dokumentasjonen for Windows eller kontakte Microsoft Teknisk Støtte. Det kan hende du ikke har alle disse filene.

Viktig: Ta en sikkerhetskopi av registeret før du redigerer det.

1. Velg Start > Kjør, skriv regedit i Åpne-tekstboksen, og klikk OK.
  2. Bla deg fram til en av registernøklene nedenfor og velg den i panelet til venstre. Den vises som en mappe i registerredigeringsvinduet.

3. Velg Rediger > Slett. Klikk Ja i dialogboksen B
  4. Gjenta trinn 1-3 etter behov for gjenværende registeroppføringer.

Fjern følgende registeroppføringer

HKEY_CURRENT_USER\Software\Adobe\Adobe Reader

HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Adobe\Adobe Reader

HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Adobe\Repair\Adobe Reader

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Installer\UserData\

S-1-5-18\Products\68AB67CA7DA73301B7448A0000000020

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\

{AC76BA86-7AD7-1033-7B44-A80000000002}

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Adobe\Acrobat Reader

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\Installer\Products\

68AB67CA7DA73301B7448A0000000020

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\Installer\Features\

68AB67CA7DA73301B7448A0000000020

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Low Rights\ElevationPolicy\

{358E6F10-DE8A-4602-8424-179CA217F8EE}

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Low Rights\ElevationPolicy\

{9C6A861C-B233-4994-AFB1-C158EE4FC578}

Fullfør fjerningen

Tøm papirkurven og start datamaskinen på nytt.