I stedet for en fysisk skriver kan du velge Adobe PDF i nesten alle Windows- eller Mac OS-programmer. Skriv ut til PDF oppretter en elektronisk kopi av filen som du kan lagre til disken.

Merk: Utskrift av en fil til PDF ved hjelp av Adobe PDF-skriveren, slår sammen filen.

Merk:

Pass på at Acrobat er installert på datamaskinen. Hvis ikke, vil ikke alternativet Adobe PDF-skriver eller Lagre som Adobe PDF vises.

Opplæringsvideo: Skrive ut til PDF

Se denne opplæringsvideoen om å bruke Adobe PDF-skriveren til å lage PDF-filer fra nesten alle programmer.

Video (03:34) | Bidragsytere: lynda.com, Claudia McCue

Skriv ut til PDF (Windows)

1. Åpne en fil i et Windows-program.

2. Velg Fil > Skriv ut.

3. Velg Adobe PDF som skriver i dialogboksen Skriv ut.

Hvis du vil tilpasse innstillingen Adobe PDF-skriver, klikker du på Egenskaper-knappen (eller Innstillinger). (I enkelte programmer må du kanskje velge Oppsett i dialogboksen Skriv ut for å åpne skriverlisten, og deretter klikke Egenskaper eller Innstillinger.)

4. Velg Skriv ut. Skriv inn et navn på filen, og velg Lagre.

Hvis du vil vite mer om innstillingene for Adobe PDF-skriver, kan du se Bruke Adobe PDF-skriveren.

Skriv ut til PDF (Mac OS)

Adobe PDF-skriveren er ikke tilgjengelig på Mac. Du kan imidlertid bruke alternativet Lagre som Adobe PDF for å skrive ut en fil til PDF på Mac.

Merk:

I macOS Mojave (v10.14), når du prøver å skrive ut et dokument til PDF med systemetsutskriftsdialogboks > Lagre som Adobe PDF, vises følgende feilmelding: "Denne arbeidsflyten inneholder handlingen Lagre som Adobe PDF, som leveres av en tredjepart. Handlinger fra tredjepart må aktiveres eksplisitt."

Du kan løse dette problemet ved å lese Feil ved lagring som Adobe PDF | macOS Mojave 10.14.

1. Åpne en fil i et Mac OS-program.

2. Klikk PDF-knappen, og velg Arkiver som Adobe PDF.

3. Velg Adobe PDF-innstillinger, og klikk Fortsett.

4. Skriv inn et navn på filen, og velg Lagre.