Ser du riktig artikkel?

Denne artikkelen refererer til Digital Publishing Suite. For artikkelen om Digital Publishing Solution (DPS 2015), kan du se Androids publiseringsguide for DPS 2015.

Oversikt

Med DPS-verktøy kan du lage en .apk-fil av en visningsapplikasjon som kan sendes til Google Play (tidligere kalt Android Market).

Du kan bygge to forskjellige typer applikasjoner for Android-enheter: Eldre AIR-baserte Android-apper (skal avvikles i desember 2014), eller nye innebygde Android-apper. Hvis du vil ha instruksjoner for hvordan du bygger den eldre AIR-baserte Android-appen, kan du se Opprette eldre DPS-apper for Android-enheter. Hvis du vil ha instruksjoner om bygging av en innebygd Android-app, kan du se Bygge DPS-innebygde Android-apper.

Hvis du vil vise et funksjonssammenligningskart, kan du se Liste over DPS-støttede funksjoner.

Følg fremgangsmåten nedenfor for å opprette filene som kreves for et tilpasset visningsverktøy.Den nyeste versjonen av DPS-appbygger er v3.2 (utgitt i september 2014).

Sjekkliste for filer som kreves

☐    Applikasjonsikoner (hvilken som helst størrelse for innebygd app 36x36, 48x48 og 72x72 PNG for legacy-app)

☐    Splash-bilder (1280x800 og 800x1280 eller større 8-bit PNG) kun for legacy-app

☐    Gyldig sertifikat

Om forbrukerinnhold for Google Play

• Du kan bare opprette visningsapplikasjoner for flere folioer for Google Play. Applikasjoner for én folio er ennå ikke tilgjengelige.
  • DPS støtter ennå ikke abonnementer i Google Play.
  • Du kan bruke Googles prosess for kjøp fra applikasjonen til å selge utgivelser.

Hvis du vil ha informasjon om prissetting av applikasjoner, kan du se Selge dine programmer i hjelpen for Google Play.

Android – systemkrav for DPS-visere

• Innebygde DPS-visningsprogrammer støtter Android-telefoner og -nettbrett som kjører Android 4.0.3 eller senere.
  • Eldre DPS-visningsprogrammer støtter nettbrett med Android 2.3.3 API-nivå 10 eller nyere, 512 MB RAM eller høyere, 7 tommers skjerm eller større, skjermoppløsning på 1024 x 600 eller høyere. Eldre DPS-visningsprogrammer støtter ikke telefoner. Kun v29 og senere eldre visningsprogrammer støtter Android 4.4 (KitKat).

Oversikt over arbeidsflyten

Forberedelser til bygging av applikasjonen

• Registrer deg som utvikler på Google Play. Det koster USD 25 å registrere seg på Google Play (tidligere kalt Android Market). Fullfør registreringsprosessen for å kunne sende applikasjoner til Google Play Store.
  • Opprett et privat nøkkelsertifikat. Filer av typen .keystore er også støttet registrering av innebygde Android-apper.
  • Lag programikoner og startskjermer.

Bygge og teste applikasjonen

• Hvis det gjelder innebygde Android-visningsapplikasjoner, logger du på det webbaserte DPS App Builder for å bygge appen. Se Bygge DPS-innebygde apper for Android.
  • Hvis det gjelder eldre Android-visningsapplikasjoner, logger du på det skrivebordsversjonen av DPS App Builder for å lage appen. Se Opprette DPS-apper for Android-enheter.
  • Last .apk-filen på den mobile enheten.
  • Lag og last opp folioer, og last dem ned til de mobile enhetene.

Sende applikasjonen til Google Play

Ved bruk av innebygde Android-apper må du signere .apk-filen. Deretter sender du .apk-filen til Google Play Store. Hvis programmet ditt inkluderer, må du sørge for at du spesifiserer den delte hemmeligheten (lisensnøkkel) i DPS-kontoens administrasjonsportal, og sørge for at du sender inn en APK-betafil i utviklerportalen til Google Play. Se det tilknyttede avsnittet senere i denne artikkelen.

Opprette filer som kreves

Slik bruker du Viewer Builder til å lage et tilpasset visningsverktøy, programikoner, startskjermer og et omslag.

Programikoner

Ved bruk av innebygde Android-apper må du opprette et kvadratisk PNG-bilde i hvilken som helst størrelse, men 96 x 96 eller større anbefales. Web App Builder skalerer bildet.

Hvis det er snakk om eldre Android-apper, lager du ikoner som måler 36 x 36, 48 x 48 og 72 x 72 piksler, i PNG-format.

Når du sender den ferdige applikasjonen til nettbutikken, må du inkludere ekstra applikasjonsbilder.

Startskjermer

Med innebygde Android-apper er ikke startskjermen nødvendig. Appen lastes umiddelbart.

Ved bruk av eldre Android-apper, må du opprette et par oppstartsskjermer for alle Android-enheter. Når visningsapplikasjonen startes, vises en startskjerm i cirka 3 sekunder. Inkluder to startskjermer som består av 8-biters PNG-bilder med en oppløsning på 72 ppi, i en hvilken som helst av disse størrelsene: 1280x800/800x1280, 1920x1200/1200x1920, 2048x1536/1536x2048, or 2560x1600/1600x2560.

Alle enheter bruker den samme startskjermen i vannrett eller loddrett retning som du spesifiserer. Viseren skalerer bildene opp eller ned. Og, hvis enheten og bildene har forskjellige høyde-/breddeforhold, beskjærer visningsprogrammet kantene på bildet for å fylle skjermen.

Opprett en sertifikatfil

Systemene hos Android krever at alle applikasjoner som skal installeres, er digitalt signert med et p12-sertifikat, og at applikasjonens utvikler har den private nøkkelen til den. Sørg for at alle applikasjonene er signert. Systemet kan ikke installere en applikasjon som ikke er signert. Du kan bruke selvsignerte sertifikater til å signere applikasjonene. Det er ikke noe krav til bruk av sertifikatutsteder.

Sertifikatet du oppretter, må ha en utløpsdato som er senere enn 22. oktober 2033.

Det finnes flere metoder for å lage sertifikater, blant annet ved hjelp av Adobe Flash Professional og Adobe Flash Builder. Hvis du ikke har installert noen av disse utviklerverktøyene, kan du bruke Keytool-verktøyet til å lage et sertifikat. Keytool er et Java SDK-verktøy som allerede er tilgjengelig på datamaskiner med Mac OS. Hvis du bruker Windows, må du installere og konfigurere Java SDK (også kalt JDK).

Instruksjonene nedenfor beskriver hvordan du bruker Keytool til å lage et sertifikat. Du finner detaljert informasjon underSigning Your Application på området for Android-utviklere.

(Mac OS) Opprette en sertifikatfil ved hjelp av Keytool

1. Åpne Terminal, som du finner under Programmer > Verktøy-mappen.
  2. Kopier og lim inn følgende linje (erstatt "myname.key.p12" og "alias_name" med dine opplysninger):

keytool -genkey -v -keystore mittnavn.key.p12 -alias alias_name -keyalg RSA -keysize 2048 -storetype pkcs12 -validity 10000

Når "10000" settes inn til slutt, som her, angis en utløpsdato som er senere enn 22. oktober 2033.

3. Skriv inn et passord, og gjenta det. Du spesifiserer dette passordet senere i DPS App bygger.

4. Følg instruksjonene på skjermen for å angi sertifikatopplysningene.

Sertifikatinformasjon
  5. Svar Ja når du blir bedt om å bekrefte valg, og trykk returtasten for å bruke det samme passordet.

Det opprettes et sertifikat som lagres i mappen som står i ledeteksten, for eksempel i mappen med ditt brukernavn. Kopier dette sertifikatet til et sted der du lett kan finne det igjen. Husk også å skrive ned passordet.

(Windows) Opprette en sertifikatfil ved hjelp av Keytool

1. Last ned og installer Java SDK (JDK). Merk deg hvilken mappe det installeres til.
  2. (Valgfritt) Oppgi en permanent bane for å gjøre det enklere å kjøre kommandoer i Java SDK. Når du oppgir en permanent bane, kan du skrive kommandoer i JDK, for eksempel "keytool", fra en hvilken som helst bane. Dermed slipper du å oppgi hele banen til katalogen der Java SDK er installert. Du finner opplysninger om hvordan du angir banen permanent i trinn 4 på området for JDK.
  3. Åpne et vindu med ledetekst. Du kan gjøre dette blant annet ved å skrive "command" i Kjør-feltet eller i søkefeltet.
  4. Hvis du ikke har angitt en permanent bane i trinn 2, går du til katalogen der JDK-kommandoene er plassert. Du kan for eksempel skrive cd \ og deretter skrive cd programfiler\Java\jdk1.6.0_24\bin (bruk riktig versjonsnummer for din installasjon).
  5. Skriv (eller lim inn) følgende linje (erstatt “myname.key.p12” og "alias_name" med dine opplysninger):

keytool -genkey -v -keystore mittnavn.key.p12 -alias alias_name -keyalg RSA -storetype pkcs12 -keysize 2048 -validity 10000

Når "10000" settes inn til slutt, som her, angis en utløpsdato som er senere enn 22. oktober 2033.

6. Skriv inn et passord, og gjenta det. Du må spesifisere dette passordet i DPS App bygger.

7. Følg instruksjonene på skjermen for å angi sertifikatopplysningene.

Sertifikatinformasjon

Det opprettes et sertifikat som lagres i mappen som står i ledeteksten, for eksempel i mappen med ditt brukernavn. Kopier dette sertifikatet til et sted der du lett kan finne det igjen. Husk også å skrive ned passordet.

Merk: Hvis du ikke har opprettet en sertifikatfil, må du erstatte "-keystore mittnavn.keystore" med banen til en målmappe (for eksempel -keystore c:\users\jon\joncert.keystore) du har skrivetilgang til.

Bygg appen

Bruk riktig metode for å bygge din Android-app (.apk)-fil.

Når det gjelder innebygde Android-apper, kan du se Bygge innebygde DPS Android-apper.

Ved bruk av eldre Android-apper, kan du se Opprette eldre DPS-apper for Android-enheter.

Konfigurere kjøp fra applikasjonen (Google Play)

Du kan bruke Googles tjeneste for kjøp fra applikasjonen til å selge enkelte folioer direkte fra visningsapplikasjonen. DPS støtter ennå ikke abonnementer i Google Play.

Kontroller at du har satt opp fakturering før du gjør innhold tilgjengelig for kunder.

(Kun eldre Android-apper) Selv om du tilbyr utgaver til forbrukere via en abonnementstjeneste, bør du angi kjøp fra applikasjonen for hver forbrukerfolio. Ellers vil kundene få en feilmelding når de klikker på Kjøp.

1. Bruk utviklerområdet for Google Play til å lage en programforespørsel og laste opp det tilpassede visningsverktøyet (.apk).

• Hvis appen inkluderer fakturering i appen, krever Google Play nå at du laster opp appen (.apk-fil) med betatestkategorien i APK-delen.
    • Når du sender det endelige programmet, kan du klikke på Save i stedet for Publish hvis du vil vente med å vise applikasjonen i markedet til du har satt opp kjøp fra applikasjonen.
  2. Følg trinnene i hjelpeemnet Administering In-app Billing. Vær oppmerksom på følgende når du går gjennom disse trinnene:

• Når du setter opp kjøp fra applikasjonen, må du angi nøyaktig den samme ID-en i In-app Product ID som du bruker til å publisere folioen ved hjelp av Adobes verktøy. Denne produkt-ID-en knytter folioen til elementet du setter opp for kjøp fra applikasjonen.
    • Under Purchase Type må du velge "Managed per user account", ikke "Unmanaged". Hvis du ikke gjør dette, vil ikke kundene kunne gjenopprette sine kjøp.
    • Adobe støtter ennå ikke tilbakebetalingsordningen Android Refund.
    • Husk informasjonen du angir for din fellesnøkkel. Adobe trenger denne informasjonen for å aktivere kjøp fra applikasjonen.
  3. Kopier fellesnøkkelen til Android-feltet i Shared Secrets som beskrevet i DPS online hjelpeemner kontoadministreringsverktøy. Deretter logger du deg på Folio Producer Organizer.

Du finner verdien for fellesnøkkelen ved å logge deg på https://play.google.com/apps/publish. Klikk på koblingen Edit Profile og kopier teksten i feltet Public Key. Du må også angi denne verdien for fellesnøkkelen i verktøyet Adobe Account Administrator, som er tilgjengelig fra DPS-kontrollpanelet. Legg til denne verdien for fellesnøkkel i delen "Shared Secret" for kontoen som er knyttet til applikasjonen.

4. Du gjør endringene gjeldende ved å logge deg på DPS-kontrollpanelet og klikke på Folio Producer for å åpne Folio Producer Organizer.

Laste .apk-filen på Android-enheten

Ved bruk av innebygde apper, krever Android-nettbrettet eller -telefonen Android 4.0.3 eller nyere. Ved bruk av eldre Android-apper, krever Android-nettbrettet Android 2.3 eller nyere.

1. Tillat at applikasjoner som ikke er fra markedet, kan installeres på enheten. Hvis vi bruker Samsung Galaxy som eksempel, gjør du dette ved å gå til Innstillinger > Sikkerhet og velge Ukjente kilder. Når du har installert det du vil, kan du slå av dette valget igjen.
  2. Koble enheten til datamaskinen. Monter om nødvendig enheten, slik at du kan åpne mappen og vise filene. Hvis du bruker Mac og enheten ikke vises på datamaskinen, kan du prøve verktøyet Android File Transfer.
  3. Åpne en filbehandler (for eksempel "My files") og tapp på filen viewer.apk for å installere den

Teste Android-visningsapplikasjonen

I motsetning til Apple, krever ikke Google en godkjenningsprosess for applikasjoner som sendes til Google Play. Det er likevel en god idé å teste det tilpassede visningsverktøyet (.apk-filen) før du sender det til Google.

1. Last det tilpassede visningsverktøyet (.apk-filen) på enheten, som beskrevet i delen over.
  2. Publiser din portefølje til distribusjonstjenesten (oppfyllingsserver) som Offentlig. Med Produkt-ID anbefaler Adobe at du bruker “com.publisher.publication.monthyear”-formatet for ditt folionavn. Ved bruk av forhandlerfolioer må du sørge for at denne Produkt-ID-en samsvarer med Produkt-ID-en for in-app-fakturering som du konfigurerer.

3. Åpne det tilpassede visningsverktøyet, og kontroller at du kan laste ned de offentlige folioene til visningsapplikasjonen. Test folioene.

Hvis appen din inkluderer in-app-fakturering, kan du se det forrige avsnittet om konfigurering av in-app-fakturering. Hvis du vil teste in-app-fakturering i din app, kan du se Konfigurere test-kontoer and Teste In-App-fakturering.

Begrensninger i visningsapplikasjonen for Android

Hvis du vil se komplett liste over funksjoner som er støttet i iOs-visningsprogrammer, men ikke i Android-visningsprogrammer, kan du se DPS-støttede funksjonerliste og Forskjeller mellom iOS- og Android-visningsprogrammer.

Sende applikasjonen til Google Play

Her finner du detaljerte opplysninger om publisering av applikasjoner i Google Play:

http://developer.android.com/guide/publishing/publishing.html

1. Hvis du ikke allerede har gjort det, må du registrere deg som en Google Play-utvikler på http://play.google.com/apps/publish.

2. Fyll ut informasjonen for din app.

3. Hvis appen din inkluderer fakturering i appen, gjør du følgende:

• Bruk delen Produkter i appen for å spesifisere produkt-ID-en for kjøp i appen. Når du publiserer folioer, bruker du nøyaktig samme produkt-ID som er spesifisert i denne delen for å knytte kjøpet til den publiserte folioen.
    • Skaff lisensnøkkelen (også referert til som "produktnøkkel" eller "delt hemmelighet") og kopier den til feltet "Androids delte hemmelighet" i DPS Account Administration-portalen.
    • I APK-delen laster du opp en app (.apk-fil) med betatestkategorien.
  4. Etter at du laster opp APK-filen, klikker du Lagre for å lagre informasjonen uten å publisere. Klikk på Publish når du er klar til å sende visningsapplikasjonen til Google Play.

Du oppnår best resultater ved ikke å slette en applikasjon hvis du publiserer den ved en feil. Gjør om publiseringen av det i stedet.

Hvis Android-applikasjonen har forbrukerinnhold av noe slag, må du huske å angi fellesnøkkelen din (delt hemmelighet) ved hjelp av Kontoadministreringsverktøy

Hvis du vil ha informasjon om prissetting av applikasjoner, kan du se Selge dine programmer i hjelpen for Google Play.