Du kan bruke Extension Manager til å administrere tilleggsmoduler som er utviklet for Dreamweaver, Flash Professional, Photoshop, InDesign, InCopy, Illustrator, Adobe Premiere Pro og Prelude. Pass på at Extension Manager-versjonen samsvarer med versjonen for produktene du utvider. Du bruker for eksempel Extension Manager CC til å administrere tilleggsmoduler i Photoshop CC. Hvis du vil administrere tilleggsmoduler i tidligere versjoner av produktene, bruker du Extension Manager-versjonen som ble installert med disse produktene.

Starte Extension Manager

1. Start Extension Manager fra Start-menyen i Windows eller Programmer-mappen i Mac OS.

Du kan også starte Extension Manager fra Dreamweaver, Flash eller InDesign osv. ved å velge Hjelp > Administrere tilleggsmoduler.

Administrere installerte tilleggsmoduler

I Extension Manager kan du gjøre følgende:

• Sortere installerte tilleggsmoduler ved å klikke på en kolonneoverskrift, for eksempel Navn, Versjon eller Forfatter.

• Aktivere eller deaktivere en tilleggsmodul ved å merke av for Aktivert ved siden av tilleggsmodulen.

Merk: Hvis du har installert mange tilleggsmoduler, kan du aktivere og deaktivere hver enkelt av dem for å styre ytelsen til programmet.

• Fjerne en tilleggsmodul ved å velge et program fra Produkter-listen og deretter merke tilleggsmodulen og klikke på Fjern-knappen. Når du fjerner en tilleggsmodul, avinstalleres den i programmet.

Merk: Ikke fjern deaktiverte tilleggsmoduler manuelt fra Disabled-mappen. Hvis du gjør det, blir ikke nødvendige endringer i konfigurasjonsfilene implementert.

Administrere tilleggsmodulsett (bare CS6)

Du kan bruke tilleggsmodulsett til å administrere tilleggsmoduler som en samling i stedet for enkeltvis. Ulike tilleggsmoduler kan aktiveres eller deaktiveres i et sett, og samme tilleggsmodul kan tilhøre flere sett. Du kan raskt aktivere og deaktivere flere tilleggsmoduler ved å bytte sett.

• Du konfigurerer tilleggsmodulsett ved å velge Verktøy > Administrer sett og deretter opprette, gi nytt navn til eller slette et tilleggsmodulsett.
  • Hvis du vil bytte tilleggsmodulsett, velger du et annet sett på hurtigmenyen øverst til høyre.

Du kan også eksportere et tilleggsmodulsett som en XML-fil og deretter importere det på en annen datamaskin.

• Hvis du vil eksportere et sett, klikker du på Eksporter-knappen og velger ett eller flere sett du vil eksportere.
  • Hvis du vil importere et sett, klikker du på Importer-knappen og velger XML-filen.

Hente informasjon om en tilleggsmodul

1. Velg en installert tilleggsmodul som er oppgitt i Extension Manager, og les gjennom informasjonen nederst i arbeidsområdet. Informasjonen vises på disse fanene.

Beskrivelse

Beskriver tilleggsmodulen og hvor du finner den i produktet. Utviklere angir denne informasjonen når de lager tilleggsmodulen.

Avansert

Inkluderer signatur og avhengighetsinformasjon hvis det finnes.

Innstillinger

Innstillinger inkluderer innstillinger som varsler deg om tilleggsmoduler, og konfigurerer om Extension Manager har tilgang til Internett. Gå til Innstillinger ved å velge Verktøy > Innstillinger.

Advarsler

Inneholder et alternativ for å vise en advarsel hvis du installerer en usignert ZXP-tilleggsmodul. En signert tilleggsmodul har informasjon om utgiveren av tilleggsmodulen. Hvis Extension Manager finner utgiveren av tilleggsmodulen, installeres tilleggsmodulen i bakgrunnen, og du kan vise signaturinformasjonen på fanen Avansert. Hvis ikke vises en advarsel, og du kan velge om du vil fortsette med installasjonen eller avbryte den.

Tilgangskontroll

Angi om Extension Manager har tilgang til Internett. Dette valget er satt til sann som standard. Hvis det ikke er merket av for dette valget, kan ikke Extension Manager bruke Adobe Exchange til å sende tilleggsmoduler, gå til elektronisk hjelp og forum, osv.

Hvis du vil ha mer informasjon om signerte tilleggsmoduler, kan du se Om signerte tilleggsmoduler.