Brukerveiledning Avbryt

Kjente problemer i Lightroom Classic

1. Brukerhåndbok for Lightroom
  2. Introduksjon til Lightroom Classic
    1. Hva er nytt i Lightroom Classic
    2. Systemkrav for Lightroom Classic
    3. Lightroom Classic | Vanlige spørsmål
    4. Nøkkelkonsepter for Lightroom Classic
    5. Veiledninger for Lightroom Classic
    6. Funksjonssammendrag | Lightroom CC 2015.x / Lightroom 6.x-versjoner
  3. Lightroom- og Adobe-tjenester
    1. Creative Cloud Libraries
    2. Bruke Adobe Stock i Creative Cloud-apper
  4. Lightroom for mobil, TV og nett
    1. Vanlige spørsmål om Adobe Photoshop Lightroom for mobil og Apple TV
    2. Synkroniser Lightroom Classic med Lightroom-økosystemet
    3. Photoshop-serien med mobilapper
  5. Importer bilder
    1. Hente bilder fra et digitalt kamera eller en kortleser
    2. Importer bilder fra en mappe på en harddisk
    3. Importer bilder automatisk
    4. Importer bilder fra Photoshop Elements
    5. Importer bilder fra et direktekoblet kamera
    6. Angi importalternativer
    7. Angi importinnstillinger
    8. Redigeringsprogrammer for filnavnmaler og tekstmaler
  6. Arbeidsflyter
    1. Bruk maskering i bilder
    2. Eksporter og lagre bildene som JPEG-er
    3. Eksporter og vannmerk bildene dine
    4. Importer bildene dine
    5. Justeringspensel: det grunnleggende
    6. Justeringer med tonekurven
    7. Avanserte lysbildefremvisninger i videoformat
    8. Kontroller hvitbalanse
    9. Opprette en kontaktkopi
    10. Forbedre arbeidsflyten din med Lightroom Classic
    11. Justeringer med Objektivuskarphet
    12. Rediger og eksporter i HDR
  7. Arbeidsområde
    1. Grunnleggende om arbeidsområder
    2. Angi innstillinger for å jobbe i Lightroom Classic
    3. Vis biblioteket på en annen skjerm
    4. Tilpass identitetsskilt og modulknapper
    5. Vannmerk bildene dine i Lightroom Classic
    6. Fargehåndtering
  8. Vise bilder
    1. Vise bilder
    2. Bla gjennom og sammenlign bilder
    3. Angi visningsalternativer for biblioteker
    4. Del bilder for kommentarer og tilbakemeldinger
    5. Smarte forhåndsvisninger
  9. Administrere kataloger og filer
    1. Lightroom Classic-katalog – vanlige spørsmål
    2. Slik fungerer Lightroom Classic-kataloger
    3. Opprette og behandle kataloger
    4. Sikkerhetskopiere en katalog
    5. Finne manglende bilder
    6. Opprette og behandle mapper
    7. Administrere bilder i mapper
  10. Kart
    1. Arbeide med kartmodulen
  11. Organisere bilder i Lightroom Classic
    1. Ansiktsgjenkjenning
    2. Arbeid med bildesamlinger
    3. Gruppere bilder i stabler
    4. Flagge, merke og vurdere bilder
    5. Bruk av nøkkelord
    6. Grunnleggende om metadata og tiltak
    7. Finne bilder i katalogen
    8. Arbeide med video i Lightroom Classic
    9. Avanserte metadatahandlinger
    10. Bruk av Hurtigfremkalling-panelet
  12. Behandle og utvikle bilder
    1. Grunnleggende om fremkallingsmodul
    2. Opprette panoramabilder og HDR-panoramabilder
    3. Flatfeltkorreksjon
    4. Korrigere forvrengt perspektiv i bilder ved hjelp av Stående
    5. Forbedre bildekvaliteten ved hjelp av Forbedre
    6. Arbeide med bildetone og -farge
    7. Maskering
    8. Bruke lokale justeringer
    9. Slå sammen HDR-bilde
    10. Valg for fremkallingsmodul
    11. Retusjer fotografier
    12. Korrigere røde øyne og øyeeffekter hos kjæledyr
    13. Bruke verktøyet for sirkulært filter
    14. Bruke det forbedrede flekkfjerningsverktøyet
  13. Eksportere bilder
    1. Eksportere filer til disk eller CD
    2. Eksportere bilder fra Lightroom Classic
    3. Publisere bilder på nett
    4. Eksportere til harddisk ved hjelp av publiseringstjenester
    5. Forhåndsinnstillinger for eksport og andre innstillinger
  14. Arbeide med eksterne redaktører
    1. Eksterne redigeringspreferanser
    2. Åpne og redigere Lightroom Classic-bilder i Photoshop eller Photoshop Elements
  15. Lysbildefremvisninger
    1. Lage lysbildefremvisninger
    2. Paneler og verktøy for bildefremvisningsmoduler
    3. Angi lysbildeoppsettet
    4. Legg til overlegg i lysbilder
    5. Spill av og eksporter lysbildefremvisninger
  16. Skrive ut bilder
    1. Grunnleggende om utskriftsmodul
    2. Oppsett og maler for utskriftsmodul
    3. Jobbe med alternativer og innstillinger for utskriftsjobber
  17. Fotobøker
    1. Lage fotobøker
  18. Nettgallerier
    1. Opprette nettgallerier
    2. Bruke panelene og verktøyene for webmoduler
    3. Arbeide med nettgallerioppsett
    4. Arbeide med nettgallerimaler og innstillinger
    5. Forhåndsvise, eksportere og laste opp nettfotogallerier
  19. Hurtigtaster
    1. Hurtigtaster
  20. Feilsøking
    1. Løste problemer
    2. Kjente problemer

Finn kjente problemer og begrensninger i den nyeste utgaven av Lightroom Classic.

macOS-kompatibilitet

Problemer med macOS 14.2.0 (Sonoma)

Apple lanserte macOS 14.2 11. desember 2023. Denne oppdateringen påvirker enhetsrelaterte arbeidsflyter i Adobe Lightroom Classic. Problemene inkluderer import fra mobilenheter, kameraer, SD-kort og kamera-tethering. Se problemer med macOS 14.2.0 (Sonoma) for en løsning.

Tips:

Oppdater til macOS Sonoma 14.2.1 for å løse problemer fra 14.2.0.

Vanlige problemer med Lightroom Classic 13.x

Problem

Omgåelse

«Noe gikk galt»-feil ved bruk av verktøy drevet av kunstig intelligens, for eksempel Objektivuskarphet i Lightroom Classic, Lightroom og Adobe Camera Raw.

For å løse dette problemet kan du gjøre følgende:

• Oppdater enheten til den nyeste GPU-driveren.
  • Hvis problemet fortsatt ikke løses, kan du prøve disse feilsøkingstrinnene

Bruk av Objektivuskarphet og masker fører til at artefakter eller forskjeller dukker opp i gjengivelsen. I områder som er berørt av en maske, kan bildet være lysere/mørkere enn det burde være. Zooming inn/ut kan føre til at forskjellene vises

Vi er klar over problemet og jobber med å komme med en løsning i fremtidige versjoner.

Vanlige problemer med Lightroom Classic 12.x

Problem

Løsning

Velg personer-maske krasjet på macOS 12 når VRAM er < 2 GB.

For å løse dette problemet:

• Oppgrader systemet ditt til 2 GB VRAM.
  • Du kan skjule Velg personer-kontrollprogrammet i maskeringspanelet når du behandler portrettbilder. For å minimere risikoen for krasj bør kontrollprogrammet bare utvides når du blir bedt om det når Velg personer-alternativet kreves. For mer informasjon kan du se Krasj ved bruk av Velg personer-masken.

Nikon-kameraet oppdager ikke at tether-linjen er åpen uten å koble til kameraet.

For å løse dette problemet:

1. Koble til kameraet.
  2. Start tethering.

Lightroom Classic 12.5 viser en lapp på reparerte områder fra Lightroom på nett.

Løsning:

Slett det reparerte området, og bruk det på nytt i Lightroom Classic.

macOS Sonoma, Lightroom Classic 12.5 eller eldre versjoner viser ikke skyggevannmerket i riktig retning.

Vi er klar over problemet og jobber med en løsning i fremtidige versjoner.

Kjente problemer på Apple M1-maskiner

Problem

Omgåelse

GPS-koordinater fra videoer viser feil plassering.

Vi er klar over problemet og jobber med en løsning i fremtidige versjoner.

Innebygde metadata i enkelte RAW-filer blir ikke lest riktig.

Vi er klar over problemet og jobber med en løsning i fremtidige versjoner.

Andre problemer

Problem

Omgåelse

(Bare macOS) Tregt grensesnitt i visningen for publiseringstjenester når egendefinert skjermprofil blir brukt.

Vi er klar over problemet og jobber med en løsning i fremtidige versjoner.

Når du prøver å konvertere en GPR-fil til DNG, får du opp følgende melding:

Filer som ikke er i RAW-format ble ikke konvertert til DNG.

GPR-filer er i praksis det samme som DNG-filer, og kan derfor ikke konverteres til DNG.

(Bare bedriftskontoer) Etter å ha oppdatert til den nyeste versjonen av Lightroom Classic blir sluttbrukerne bedt om å logge på for å bruke appen. Sluttbrukere i bedrifter kan oppleve at applikasjonen deres kjører i prøvemodus og kan bli bedt om å starte en prøveversjon eller kjøpe et abonnement hvis applikasjonen ble distribuert med bedriftsserienumre.

Dette problemet kan oppstå hvis dine administratorer brukte bedriftsserienumre til å lisensiere og distribuere den tidligere installasjonen av Lightroom Classic CC (v7.x eller tidligere). Se Lightroom Classic ber om pålogging under oppdatering for å finne en løsning og trinn for å avbøte problemet.

(Bare Mac) Hvis du bruker Creative Cloud for Teams i Kina, vises det en feilmelding hver gang du starter Lightroom Classic. Feilen vises selv om du har installert appen på datamaskinen din på språket som er angitt i meldingen.

For å løse dette problemet må du angi forenklet kinesisk som operativsystemets primærspråk, og deretter starte Lightroom Classic.

Se Feil under oppstart av CC-apper for Teams-brukere i Kina for relatert og nyttig informasjon.

Ny bruker?

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
Kreativitetskonferansen

14.–16. oktober, Miami Beach og på nettet

Adobe MAX

Kreativitetskonferansen

14.–16. oktober, Miami Beach og på nettet

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
Kreativitetskonferansen

14.–16. oktober, Miami Beach og på nettet

Adobe MAX

Kreativitetskonferansen

14.–16. oktober, Miami Beach og på nettet