Ved oppdatering til den nyeste versjonen av Lightroom Classic CC blir sluttbrukerne bedt om å logge på for å bruke appen. Bedriftssluttbrukere kan oppleve at appen kjører i prøvemodus. De kan også bli bedt om å starte en prøveversjon eller kjøpe etabonnementhvis appen ble distribuert ved hjelp av bedriftsserienumre.

Løsning

Dette problemet kan oppstå hvis dine administratorer brukte bedriftsserienumre til å lisensiere og distribuere den tidligere installasjonen av Lightroom Classic CC (v7.x eller tidligere).

Lightroom Classic CC kjører alltid en oppdatering på stedet. Det vil si at den forrige installasjonen endres for å aktivere de nyeste funksjonene. Den nyeste versjonen av alle Creative Cloud-apper, inkludert Lightroom Classic CC, støtter ikke serienumre. Derfor ber den nyeste appen brukere om å logge på for å fortsette å bruke appen.

Sluttbrukere: Installer den tidligere versjonen av Lightroom Classic CC på nytt

Hvis du har oppdatert til den nyeste versjonen av Lightroom Classic CC, må du gå tilbake til den eldre versjonen for å fortsette å bruke programvaren.

Forsiktig!

Sørg for at du sikkerhetskopierer katalogen før du installerer appen på nytt. Hvis du vil ha mer informasjon, ser du Sikkerhetskopiere kataloger.

• Du kan spørre IT-administratoren om en lisensiert pakke for den forrige versjonen av appen.
  • Last ned og installer Lightroom Classic CC v7 for macOS eller Windows. Hvis du blir bedt om å logge på eller starte en prøveversjon når du starter programmet, klikker du på Lisensier denne programvaren og skriver inn bedriftsserienummeret.

IT-administratorer: Distribuer Lightroom Classic CC på nytt

Distribuere den nyeste Lightroom Classic CC-versjonen ved hjelp av moderne lisensieringsmetoder

Som IT-administrator kan du distribuere den nyeste versjonen av Lightroom Classic CC ved å bruke den lisensieringsmetoden som fungerer best for organisasjonen eller institusjonen din. Ved hjelp av disse moderne lisensieringsmetodene kan sluttbrukerne også dra nytte av de kraftige funksjonene til skybaserte apper som Lightroom CC for få bedre arbeidsflyter.

Du kan for eksempel bruke navngitt brukerlisensiering for å opprette brukere i administrasjonskonsollen. Deretter kan brukere logge på for å bruke alle de nyeste Creative Cloud-appene. Hvis du vil ha mer informasjon, ser du Lisensieringsmetoder for bedrifter.

Distribuere Lightroom Classic CC på nytt (v7.x)

Du må kanskje distribuere Lightroom Classic CC (v7.x eller tidligere) på nytt ved å opprette en pakke som er lisensiert med et serienummer. Hvis du vil ha mer informasjon, ser du Opprette serienummerpakker eller Opprette en lisensfil. Du kan også deaktivere alternativet Hjelp > Oppdatering for disse pakkene. Hvis du imidlertid deaktiverer alternativet Hjelp> Oppdatering, gjelder dette for alle apper på datamaskinen.

Forsiktig!

Husk å sikkerhetskopiere katalogen før du installerer appen på nytt. Hvis du vil ha mer informasjon, ser du Sikkerhetskopiere kataloger.

Løsningstiltak

Hvis organisasjonen eller institusjonen bruker serienumre for å lisensiere Lightroom Classic CC, er kan du iverksette et par tiltak for å sikre at sluttbrukerne ikke støter på denne situasjonen, før du har opprettet og distribuert alternative pakker.

• SEND en melding til sluttbrukerne og be dem om å ikke oppdatere Lightroom Classic CC ved å bruke menykommandoen Hjelp > Oppdater.
  • IKKE distribuer den nyeste versjonen av Lightroom Classic CC til sluttbrukerne ved hjelp av Remote Update Manager (RUM).
  • IKKE aktiver alternativet Adobe Update Manager i pakkene. Alternativene kan angis i innstillingene for Pakkekonfigurasjoner i appen Creative Cloud Packager.

Hvis du vil ha mer informasjon, kontakter du Adobe-kontoadministratoren eller Adobe Kundestøtte.