Lightroom Classic ber om pålogging ved oppdatering

Problem

Ved oppdatering til den nyeste versjonen av Lightroom Classic blir sluttbrukerne bedt om å logge på for å bruke appen. Bedriftssluttbrukere kan oppleve at appen kjører i prøvemodus. De kan også bli bedt om å starte en prøveversjon eller kjøpe et abonnement hvis appen ble distribuert ved hjelp av bedriftsserienumre.

Løsning

Dette problemet kan oppstå hvis dine administratorer brukte bedriftsserienumre til å lisensiere og distribuere den tidligere installasjonen av Lightroom Classic (v7.x eller tidligere).

Lightroom Classic kjører alltid en oppdatering på stedet. Det vil si at den forrige installasjonen endres for å aktivere de nyeste funksjonene. Den nyeste versjonen av alle Creative Cloud-apper, inkludert Lightroom Classic, støtter ikke serienumre. Derfor ber den nyeste appen brukere om å logge på for å fortsette å bruke appen.

Sluttbrukere: Installer den tidligere versjonen av Lightroom Classic på nytt

Hvis du har oppdatert til den nyeste versjonen av Lightroom Classic, må du gå tilbake til den eldre versjonen for å fortsette å bruke programvaren.

Forsiktig!

Sørg for at du sikkerhetskopierer katalogen før du installerer appen på nytt. Hvis du vil ha mer informasjon, ser du Sikkerhetskopiere kataloger.

• Du kan spørre IT-administratoren om en lisensiert pakke for den forrige versjonen av appen.
  • Hvis du blir bedt om å logge på eller starte en prøveversjon når du starter programmet, klikker du på Lisensier denne programvaren og skriver inn bedriftsserienummeret.

IT-administratorer: Distribuer Lightroom Classic på nytt

Distribuere den nyeste Lightroom Classic-versjonen ved hjelp av moderne lisensieringsmetoder

Som IT-administrator kan du distribuere den nyeste versjonen av Lightroom Classic ved å bruke den lisensieringsmetoden som fungerer best for organisasjonen eller institusjonen. Ved hjelp av disse moderne lisensieringsmetodene kan sluttbrukerne også dra nytte av de kraftige funksjonene til skybaserte apper som Lightroom for få bedre arbeidsflyter.

Du kan for eksempel bruke navngitt brukerlisensiering for å opprette brukere i administrasjonskonsollen. Deretter kan brukere logge på for å bruke alle de nyeste Creative Cloud-appene. Hvis du vil ha mer informasjon, ser du Lisensieringsmetoder for bedrifter.

Distribuere Lightroom Classic på nytt (v7.x)

Du må kanskje distribuere Lightroom Classic (v7.x eller tidligere) på nytt ved å opprette en pakke som er lisensiert med et serienummer. Hvis du vil ha mer informasjon, ser du Opprette serienummerpakker eller Opprette en lisensfil. Du kan også deaktivere alternativet Hjelp > Oppdatering for disse pakkene. Hvis du imidlertid deaktiverer alternativet Hjelp> Oppdatering, gjelder dette for alle apper på datamaskinen.

Forsiktig!

Husk å sikkerhetskopiere katalogen før du installerer appen på nytt. Hvis du vil ha mer informasjon, ser du Sikkerhetskopiere kataloger.

Løsningstiltak

Hvis organisasjonen eller institusjonen bruker serienumre for å lisensiere Lightroom Classic, kan du iverksette et par tiltak for å sikre at sluttbrukerne ikke støter på denne situasjonen, før du har opprettet og distribuert alternative pakker.

• SEND en melding til sluttbrukerne og be dem om å ikke oppdatere Lightroom Classic ved å bruke menykommandoen Hjelp > Oppdater.
  • IKKE distribuer den nyeste versjonen av Lightroom Classic til sluttbrukerne ved hjelp av Remote Update Manager (RUM).
  • IKKE aktiver alternativet Adobe Update Manager i pakkene. Alternativene kan angis i innstillingene for Pakkekonfigurasjoner i appen Creative Cloud Packager.

Hvis du vil ha mer informasjon, kontakter du Adobe-kontoadministratoren eller Adobe Kundestøtte.