Hva er skysignaturer?

Skybaserte digitale signaturer, eller eksterne signaturer, er en ny generasjon av digitale signaturer som fungerer både på stasjonære PC-er, mobiltelefoner og Internett. De oppfyller de høyeste krav til samsvar og sikrer autentisering av signataren. Hver signatar utstedes en sertifikatbasert digital ID av en klarert tjenesteleverandør (TSP: Trust Service Provider). Når du signerer et dokument, brukes ID-en med en personlig PIN-kode og andre verifiseringstrinn for å bevise identiteten til den som signerer. Les løsningssammendraget.

Logg på online med en skybasert digital ID

Følg disse trinnene for å få din skybaserte digitale ID.

1. Velg en tjenesteleverandør av tillit nedenfor.
  2. Registrer deg etter leverandørens instruksjoner for å få din ID.
  3. Start signeringsprosessen på nytt og velg din nye innloggingsinformasjon til å signere dokumentet.

Ikke klar for å kjøpe ennå? Få en gratis digital ID for testing >

Tjenesteleverandører av tillit

Adobe er den første globale leverandøren som leverer løsninger basert på en åpen standard utvikletmedbransjeledende i Cloud Signature Consortium (CSC). Tjenesteleverandørene av tillit oppført nedenfor tilbyr digitale ID-er og andre løsninger som virker i samsvar med de nyestandard,eller vil levere samsvarende løsninger snart. De er sikkerhetseksperter og oppfyller de strengeste krav for forhåndssjekking og sikring av identiteter, som kvalifiserte elektroniske signaturer i den europeiske eIDAS-forskriften. Adobe Sign gir deg muligheten til å velge, slik at du kan velge leverandøren som passer til å oppfylle dine egne, unike samsvarskrav.

Tilgjengelig i dag

BankID - Norge

BankID er den mest allsidige elektroniske identifikasjonsløsningen i Norge, med over 3,9 millioner aktive brukere. Enten du signerer en kjøpekontrakt, legger inn et bud på et hus eller signerer dokumenter – med BankID kan du alltid bekrefte hvem du er ved å bruke et sikkerhetstoken eller en BankID på en mobilenhet.

Få en digital ID

BankID - Sverige

BankID er den ledende elektroniske identifikasjonsløsningen i Sverige, med over 7,5 millioner aktive brukere. Adobe Sign-kunder kan enkelt få juridisk bindende avanserte elektroniske signaturer fra svenske statsborgere ved hjelp av BankID-identiteten som utstedes av bankene deres.

Få en digital ID

DTrust

Berlin-baserte D-TRUST GmbH er et selskap av Bundesdruckerei-Gruppen. D‑TRUST er en av pionerene innen sikre digitale identiteter. Selskapet er oppført med det tyske føderale nettverkbyrået som en kvalifisert tillitstjenesteleverandør i samsvar med den europeiske eIDAS-forordningen siden 2016. Selskapet utsteder kvalifiserte digitale sertifikater for elektroniske signaturer, merker og kvalifiserte fjernunderskrifter. Den tilbyr også andre PKI-produkter og tjenester, for eksempel AusweisIDent-tjenesten.

Få en digital ID

DigiCert

QuoVadis er en ledende TSP i EU og Sveits, som spesialiserer seg på kvalifiserte digitale sertifikater og relaterte tjenester for Europa. QuoVadis er en del av DigiCert, verdens ledende leverandør av TLS/SSL, IoT og andre PKI-løsninger, og har virksomheter i Sveits, Tyskland, Nederland, Belgia, Storbritannia og Bermuda.

Finnish Trust Network

Finance Finland (FFI) representerer banker, forsikringsselskaper, finanshus, verdipapirforhandlere, fondskonsulenter og finansielle arbeidsgivere. Vårt medlemskap omfatter også leverandører av lovbestemte forsikringsløsninger, som står for mye av finsk folketrygd.

Få en digital ID

GlobalSign

GlobalSign er en ledende sertifiseringsinstans som driver forretninger verden rundt og er en av de første medlemmene i Adobes og Microsofts systemer for klarert rotsertifisering. De tilbyr en svært skalerbar, skybasert ditital signeringstjeneste (DSS) som leverer fullstendig kompatible og offentlig klarerte digitale signaturer uten maskinvarekrav.

Få en digital ID

iDin

iDIN er en tjeneste som tilbys av banker i Nederland og som lar forbrukere bruke bankens sikre og pålitelige påloggingsmetoder for å bruke en juridisk bindende avansert elektronisk signatur i Adobe Sign.

Få en digital ID

InfoCert

InfoCert er den største sertifiseringsmyndigheten i Europa og en ledende leverandør av tillitstjenester, og hjelper organisasjoner i deres digitale interaksjoner med kunder/borgere i samsvar med eIDAS-forskriften på høyeste tillitsnivå.

Få en digital ID

Intesi

Intesi Group er en italiensk klareringstjeneste- og teknologileverandør som tilbyr digitale ID-er for forbrukere og foretak i samsvar med CSC- og eIDAS-standarder. Siden 2009 har mer enn 10 millioner brukere logget på med denne skytjenesten.

Få en digital ID

Itsme

itsme gir belgiske statsborgere en unik, sikker mobilidentitet. Itsme-appen gir alle som har en belgisk eID, muligheten til å bruke kvalifiserte elektroniske signaturer på nettet og unngå papirarbeid ved å erstatte den gammeldagse håndskrevne signaturen.

Få en digital ID

NemID

NemID er en vanlig sikker pålogging på Internett, enten du bruker nettbank, leter etter informasjon fra offentlige myndigheter eller engasjerer deg i en av de mange virksomhetene som bruker NemID.

Få en digital ID

Seiko

Seiko Solutions er et japansk selskap med dokumentert renommé innen eksterne, skybaserte signaturløsninger og sertifiserte tidsstempler. Seikos klareringstjenester brukes av selskaper innen finanssektoren, distribusjonstjenester og andre typer virksomheter.

Få en digital ID

Asseco

SimplySign by Asseco, en polsk løsning for mobil- og skrivebordsenheter, samsvarer med CSC- og eIDAS-standarder og er tilgjengelig over hele Europa, i Midtøsten og Afrika.

Få en digital ID

Smart-ID

Smart-ID er en mobil enhetsbasert digital identitetsløsning med mer enn 2,7 millioner brukere. Det tilbyr sikker pålogging i e-tjenester og oppfyller kravene til Kvalifisert elektronisk signatur. eIDAS-kompatibel Smart-ID er levert av SK ID Solutions og er kostnadsfri for sluttbrukere.

Få en digital ID

Trans Sped

Trans Sped er en rumensk tjenesteleverandør som utsteder sertifikater til de europeiske og amerikanske markedene. Trans Sped har vært en pioner innen skybaserte sertifikater siden 2008, og tilbyr CSC-samsvarende løsninger som er eIDAS-kvalifisert og kryssertifisert medSAFE BioPharma® Bridge og amerikanske Federal PKI Bridge.

Få en digital ID

Worldline

Worldline, et Atos-selskap, tilbyr eIDAS-sertifiserte klareringstjenester for digital identitet, digital signatur og digital bevaring. Worldline er Europas ledende leverandør av skybaserte betalings- og transaksjonstjenester med vekt på finans, offentlig sektor, forretningsenheter, telekommunikasjon og verktøy.

Merk:Adobes nettjenester er bare tilgjengelig for brukere som er 13 år eller eldre, og krever godtakelse av tilleggsvilkår og Adobes personvernpolicy. Nettbaserte tjenester er ikke tilgjengelig i alle land eller på alle språk, kan kreve brukerregistrering og kan endres eller avvikles uten varsel. Ekstra avgifter eller abonnementsgebyr kan påløpe.