Lär dig hur du kan hämta alla dina synkroniserade Lightroom-foton och -videor till datorn.

Om Adobe Lightroom Downloader-appen

Adobe Lightroom Downloader-appen hjälper dig att hämta alla dina synkroniserade Lightroom-foton till ett mål på datorns hårddisk.

Obs!

• Appen hämtar alla Lightroom-foton och -videor från molnet som ursprungliga filer i en datumbaserad mapphierarki på platsen som du anger.
  • Ändringar i raw-bilderna skrivs i de underordnade xmp-filerna som medföljer hämtade raw-filer.
  • Appen hämtar endast DNG-förhandsvisningar för de foton som ursprungligen överfördes från Lightroom Classic CC-datorprogrammet och som bara har en smart förhandsvisning synkroniserad med molnet.

Kompatibla operativsystem

macOS v10.13 (High Sierra) och Windows 10

Steg för att installera appen och hämta Lightroom-foton

1. Hämta och installera programmet.

Gå till länken https://lightroom.adobe.com/lightroom-downloader.

Välj operativsystemet på Lightroom Downloader-webbplatsen som öppnas i webbläsaren för att börja hämta konfigurationsfilen.

(Windows)

Gör följande för att installera programmet om du använder en Windows-dator:

1. När du har hämtat LightroomDownloader.zip-filen, extraherar du innehåller med hjälp av standardverktyget för operativsystemet eller ett tredjepartsprogram som WinZip eller PKZIP.
    2. Dubbelklicka på Set-up.exe-filen för att starta installationen.

(Mac)

Om du använder en Mac, ska du dubbelklicka på filen LightroomDownloader.dmg för att montera/installera den.

2. Starta appen och börja.

När installationen är slutförd startar du Lightroom Downloader-programmet.

Klicka på Börja på hemskärmen.

Lightroom Downloader
    Börja hämta dina Lightroom-foton
  3. Logg in på ditt Lightroom-konto.

Logga in med ditt Adobe ID, Facebook- eller Google-konto.

Obs!

Enterprise ID stöds inte.

Logga in
    Logga in

Väntar på analys av biblioteket.

När du har loggat in börjar appen analysera biblioteket och söka efter foton.

Den blå indikatorn visar förloppet.

Analyserar bibliotek
    Analyserar bibliotek
  4. Välj en målmapp.

Klicka på knappen Välj en mapp.

Välj ett mål på hårddisken i dialogrutan som visas, där du vill spara fotona.

Kontrollera att du har tillräcklig med diskutrymme för att hämta innehållet i Lightroom-biblioteket.

Välj en målmapp
    Välj en målmapp
  5. Starta hämtning.

När du har valt ett mål med tillräckligt ledigt utrymme, klickar du på Starta hämtning.

Starta hämtning
    Starta hämtning

Vänta tills den är slutförd.

Programmet börjar nu att hämta dina foton.

Den blå stapeln visar förloppet i procent. Avsnittet Hämtningsförlopp visar namnet och tillägget för bildfiler och dess hur mycket som har hämtats.

Längst ned på skärmen kan du också välja att pausa och återuppta hämtningen.

6-downloading
  6. Visa utdatamappen.

När programmet har slutfört hämtningen av fotona, klickar du på Öppna mapp längst ned i vyn för att visa de hämtade filerna på datorn.

7-finished