Opmerking: Ga naar de Help- en ondersteuningspagina van Adobe Reader voor informatie over de bovenstaande problemen.

Overzicht

Adobe raadt u aan om het verwijderingsprogramma van Adobe Reader 8.0 in Programma's toevoegen/verwijderen in Windows te gebruiken om Adobe Reader 8.0 van de computer te verwijderen. Het komt echter soms voor dat het verwijderingsprogramma van Adobe Reader 8.0 niet goed werkt door beschadigde bestanden of een gedeeltelijke installatie. Het verwijderingsprogramma laat soms ook bestanden of lege toepassingsmappen op het systeem achter wanneer het verwijderen is voltooid. Adobe Reader 8.0 ontbreekt in de lijst onder Programma's toevoegen/verwijderen, of het installatieprogramma alleen de opties Herstellen en Verwijderen weer wanneer u Adobe Reader 8.0 probeert te installeren.

Het handmatig verwijderen van Adobe Reader 8.0 zorgt ervoor dat alle bestanden en mappen worden verwijderd. Deze instructies zijn van toepassing op het verwijderen van Adobe Reader 8.0. Als u nog andere/vorige versies van Adobe-toepassingen hebt geïnstalleerd, zorg er dan voor dat u alleen de bestanden verwijdert die van toepassing zijn op Adobe Reader 8.0. Deze stappen kunnen ook extra inhoud (bijvoorbeeld extra's of functionele inhoud) verwijderen die u samen met Adobe Reader hebt geïnstalleerd. Als u Adobe Reader 8.0 opnieuw installeert, moet u deze extra inhoud ook opnieuw installeren.

Opmerking: Het is mogelijk dat uw systeem niet alle bestanden en mappen bevat die in dit document aan bod komen. Als u een bepaald bestand of bepaalde map niet vindt op uw systeem, gaat u verder naar het volgende bestand of de volgende map in de lijst.

Voordat u begint

Sommige van deze procedures vereisen dat u verborgen bestanden en verborgen mappen opzoekt. Enkele procedures vereisen dat u bestanden opzoekt aan de hand van hun volledige naam, inclusief de extensie (bijvoorbeeld voorbeeld_bestand.ini). Standaard worden verborgen bestanden, verborgen mappen en herkende bestandsnaamextensies niet weergegeven in Windows Verkenner.

Om verborgen bestanden, verborgen mappen en alle bestandsnaamextensies te tonen in Windows:

1. Kies Extra > Mapopties in Windows Verkenner.
  2. Klik op het tabblad Weergave in het dialoogvenster Mapopties.
  3. Selecteer Verborgen bestanden en mappen weergeven bij Geavanceerde instellingen.
  4. Hef de selectie Extensie voor bekende bestandstypen verbergen op.
  5. Klik op OK.

Bekijk een Adobe Captivate-demo van deze procedure.

Verwijder Adobe Reader 8.0 met behulp van het deïnstallatieprogramma

Het verwijderingsprogramma is ontworpen om alles te verwijderen dat Adobe Reader 8.0 heeft geïnstalleerd. Wanneer u Adobe Reader 8.0 voor de eerste keer start of de voorkeuren wijzigt, kunnen er nieuwe mappen en bestanden worden gemaakt. Nadat u het verwijderingsprogramma hebt gebruikt, gaat u naar Overblijvende mappen en bestanden van Adobe Reader 8.0 verwijderen. Deze instructies zorgen ervoor dat alle extra mappen en bestanden volledig worden verwijderd.

Ga als volgt te werk om het verwijderingsprogramma te gebruiken:

1. Kies Starten > Configuratiescherm.
  2. Dubbelklik op Programma's en onderdelen.

3. Ga op een van de volgende manieren te werk:

• Als u Adobe Reader 8.0 hebt geïnstalleerd vanaf de Adobe Reader 8.0 CD/DVD, dan selecteert u Adobe Reader 8.0 en klikt u op Verwijderen. Volg de instructies op het scherm om Adobe Reader 8.0 te verwijderen.
    • Als u Adobe Reader 8.0 hebt geïnstalleerd vanaf de Creative Suite CD/DVD's, dan selecteert u Creative Suite en klikt u op Verwijderen. Volg de instructies op het scherm om de Adobe Reader 8.0-component te verwijderen.

Opmerking: Wanneer u het verwijderingsprogramma uitvoert, wordt er gevraagd of u de activering wilt verwijderen, behouden of overzetten. Als u van plan bent om Adobe Reader 8.0 opnieuw op dezelfde computer te installeren, is het raadzaam uw activering te behouden. Wanneer u de handmatige verwijdering hebt voltooid, moet u Adobe Reader 8.0 mogelijk opnieuw activeren. Als u van plan bent Adobe Reader 8.0 op een andere computer wilt installeren, moet u uw activering overdragen.

Bekijk een Adobe Captivate-demo van deze procedure.

De computer voorbereiden om Adobe Reader 8.0 te verwijderen

Alvorens verder te gaan met de volgende stappen raden we sterk aan om deze instructies af te drukken. Na het opnieuw opstarten in Diagnostische of Veilige modus is er dikwijls geen toegang meer tot internet.

1. Verwijder Adobe Reader Speed Launcher.lnk uit Documents and Settings\All users\Menu Start\Programma's\Opstarten.

2. Schakel de diagnostische of veilige modus voor Windows in.

Schakel de diagnostische modus voor Windows XP in

1. Sluit alle toepassingen af.
  2. Kies Start > Uitvoeren, typ msconfig in het tekstvak Openen en klik op OK.
  3. Klik op het tabblad Opstarten en het tabblad Services. Noteer alle niet-geselecteerde onderdelen.

4. Klik op het tabblad Algemeen en kies Diagnostisch opstarten.
  5. Klik op OK en start Windows opnieuw op.

Opmerking: Na het opnieuw starten krijgt u bericht dat het Hulpprogramma voor systeemconfiguratie wijzigingen heeft aangebracht aan de manier waarop Windows opstart. Klik op OK en klik vervolgens op Annuleren wanneer het Hulpprogramma voor systeemconfiguratie wordt weergegeven.

6. Klik met de rechtermuisknop op pictogrammen in het systeemvak (in lagere versies van Windows het systeemvak genoemd) voor het afsluiten of uitschakelen van alle opstartonderdelen die nog actief zijn.

Bekijk een Adobe Captivate-demo van deze procedure.

Opstartonderdelen en services voor Windows XP opnieuw inschakelen

Na het voltooien van alle stappen in dit document schakelt u de opstartonderdelen voor Windows XP opnieuw in.

1. Selecteer Start > Uitvoeren.

2. Typ msconfig in het dialoogvenster Uitvoeren en klik op OK.
  3. Klik op de tab Algemeen en kies Normaal opstarten.
  4. Hef de selectie op van de onderdelen die u in stap 3 van de vorige sectie hebt genoteerd.
  5. Klik op Toepassen en start Windows opnieuw op zodat de wijzigingen van kracht worden.

De veilige modus van Windows 2000 inschakelen

Opmerking:Windows 2000 beschikt niet over het hulpprogramma MSConfig voor het uitschakelen van opstartonderdelen. U kunt handmatig de onderdelen uitschakelen of het hulpprogramma MSConfig voor Windows XP gebruiken.

1. Klik op Start en vervolgens op Uitschakelen.
  2. Klik op Opnieuw opstarten en vervolgens op OK.
  3. Wanneer u het bericht Selecteer het besturingssysteem ziet, drukt u op F8.
  4. Gebruik de pijltjestoetsen om de optie Veilige modus aan te duiden en druk vervolgens op Enter.
  5. Gebruik de pijltjestoetsen om een besturingssysteem te kiezen en druk vervolgens op Enter.

Opmerking:
    Raadpleeg de Microsoft-website voor meer informatie over dit proces.

De opstartonderdelen voor Windows 2000 opnieuw inschakelen

Na het voltooien van alle stappen in dit document schakelt u de opstartonderdelen voor Windows 2000 opnieuw in.

1. Start de computer opnieuw op.

Verwijder de geregistreerde bestanden van Adobe Reader 8.0 met behulp van de opdrachtprompt

1. Adobe Reader registreert een aantal bestanden bij het besturingssysteem gedurende de installatie. Deze bestanden moeten verwijderd worden om de toepassing succesvol te verwijderen. Geregistreerde bestanden kunnen uit het besturingssysteem verwijderd worden wanneer de shell niet wordt uitgevoerd.
  2. Druk op Ctrl-Alt-Delete en kies Taakbeheer.
  3. Klik op het tabblad Processen op explorer.exe en kies Proces beëindigen (hierdoor verdwijnen er items op uw bureaublad).

Belangrijk: Taakbeheer dient geopend te blijven tijdens dit proces
    .

4. Klik op Ja in het vak Waarschuwing.
  5. Kies Bestand > Nieuwe taak (Uitvoeren...).
  6. Typ cmd in het vak Openen en klik op OK.
  7. Minimaliseer Taakbeheer.
  8. Typ cd "C:\Program Files\Common Files\Adobe\Acrobat\ActiveX" en druk op Enter.
  9. Typ del AcroIEHelper.dll en druk op Enter.
  10. Typ del AcroPDF.dll en druk op Enter.
  11. Typ del pdfshell.dll en druk op Enter.
  12. Typ exit en druk op Enter.
  13. Maximaliseer Taakbeheer.
  14. Kies Bestand > Nieuwe taak (Uitvoeren...) in Taakbeheer.
  15. Typ explorer.exe en klik op OK. (Uw bureaublad verschijnt opnieuw.)

16. Sluit Taakbeheer.

Bekijk een Adobe Captivate-demo van deze procedure.

Verwijder overblijvende mappen en bestanden van Adobe Reader 8.0

Maak een back-up van uw persoonlijke bestanden uit de volgende mappen die u wilt bewaren en verwijder de mappen en bestanden:

Program Files\Adobe\

• Acrobat 8.0

Program Files\Common Files\Adobe\

• Acrobat

Documents and Settings\[Gebruikersnaam]\Application Data\Adobe\

• Acrobat

Documents and Settings\All Users\Application Data\Adobe\

• Acrobat

Documents and Settings\All Users\Desktop\

• Adobe Reader 8.lnk

Documents and Settings\All Users\Start Menu\Programma's\

• Adobe Reader 8.lnk

Program Files\Internet Explorer\PLUGINS\

• nppdf32.dll

Program Files\Netscape\Netscape Browser\plugins\

• nppdf32.dll

Verwijder overblijvende registersleutels van Adobe Reader 8.0

Verwijder de registersleutels van de toepassing als ze aanwezig zijn.

Opmerking: U moet op de computer aangemeld zijn als Administrator om uw register te wijzigen.

Let op: Bij deze procedure moet u het register van Windows bewerken. Adobe biedt geen ondersteuning voor het bewerken van het register, dat belangrijke systeem- en toepassingsinformatie bevat. Zie de Windows-documentatie voor informatie over de Windows Register-editor of neem contact op met de technische ondersteuning van Microsoft. Het is mogelijk dat u niet over al deze bestanden beschikt.

Belangrijk: Maak een back-up van het register voordat u het bewerkt.

1. Kies Start > Uitvoeren, typ regedit in het tekstvak Openen en klik op OK.
  2. Navigeer naar een van de onderstaande registersleutels en selecteer deze in het linkerdeelvenster. De sleutel wordt als map in de Register-editor weergegeven..

3. Kies Bewerken > Verwijderen. Klik op Ja in het dialoogvenster Sleutel verwijderen bevestigen.
  4. Herhaal de stappen 1-3 voor de overige registersleutels indien nodig.

Verwijder de volgende registersleutels

HKEY_CURRENT_USER\Software\Adobe\Adobe Reader

HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Adobe\Adobe Reader

HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Adobe\Repair\Adobe Reader

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Installer\UserData\

S-1-5-18\Products\68AB67CA7DA73301B7448A0000000020

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\

{AC76BA86-7AD7-1033-7B44-A80000000002}

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Adobe\Acrobat Reader

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\Installer\Products\

68AB67CA7DA73301B7448A0000000020

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\Installer\Features\

68AB67CA7DA73301B7448A0000000020

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Low Rights\ElevationPolicy\

{358E6F10-DE8A-4602-8424-179CA217F8EE}

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Low Rights\ElevationPolicy\

{9C6A861C-B233-4994-AFB1-C158EE4FC578}

Voltooi het verwijderen

Maak de Prullenbak leeg en start de computer opnieuw op.