Voordat u kunt beginnen met het maken van dynamische webpagina's, moeten er enkele voorbereidingen worden getroffen, zoals het instellen van een webtoepassingsserver en het maken van een verbinding met een database voor ColdFusion-, ASP- en PHP-toepassingen. In Adobe Dreamweaver worden databaseverbindingen verschillend behandeld, afhankelijk van uw servertechnologie.

Opmerking:

De gebruikersinterface van Dreamweaver CC en hoger is vereenvoudigd. Daarom zijn sommige opties die in dit artikel worden beschreven, niet beschikbaar in Dreamweaver CC en hoger. Zie dit artikel voor meer informatie.