Lightroom downloaden en installeren

Lr_cc_appicon_noshadow_2017

Klik op Downloaden hieronder om de download van Lightroom te starten. Volg de aanwijzingen op het scherm om u aan te melden en het programma te installeren. (Maak u geen zorgen als u op de pagina voor de gratis proefversie start. De lidmaatschapsversie wordt gedownload zodra u zich aanmeldt.)

Problemen bij het starten?

Uw Adobe ID of wachtwoord vergeten?

Uw Adobe ID is het e-mailadres dat u hebt gebruikt toen u een proefversie hebt geprobeerd of een Adobe-app of lidmaatschap hebt gekocht. Vind oplossingen voor algemene problemen met Adobe ID en aanmelden.

Waarom moet ik me aanmelden om Lightroom te gebruiken?

U moet zich periodiek aanmelden om de licentie te valideren: elke 30 dagen voor maandelijkse leden en elke 99 dagen voor jaarlijkse leden. Aanmelden is ook vereist wanneer u Lightroom downloadt of bijwerkt. Zie voor meer informatie Adobe Creative Cloud-apps activeren en deactiveren.

Kan ik Lightroom op een andere computer installeren?

U kunt in Lightroom en andere Creative Cloud-toepassingen op maximaal twee computers installeren. Als u de software op een derde computer wilt installeren, moet u deze eerst op een van de vorige computers uitschakelen. Kom meer te weten over het activeren en deactiveren van Creative Cloud-apps.

Hoe krijg ik mijn factuur?

U kunt vanaf uw account op Adobe.com een factuur afdrukken. Zie Een betaalbewijs of factuur afdrukken.

Kan ik mijn foto's van Lightroom Classic migreren naar Lightroom?

Als u Lightroom Classic eerder hebt gebruikt, kunt u uw catalogi migreren van Lightroom Classic naar Lightroom. Wanneer u dit doet, importeert Lightroom al uw foto's in de catalogus en worden deze met volledige resolutie naar de cloud geüpload voor toegang op meerdere apparaten en computers. Later kunt u overwegen om deze foto's uit de lokale opslag van uw apparaat te verwijderen om ruimte te besparen.

Zie Foto's van Lightroom Classic naar Lightroom migreren voor meer informatie.

Treden er problemen op tijdens het migreren van uw foto's, raadpleeg dan Mogelijke fouten | Foto's naar Lightroom migreren om deze op te lossen.