Melissa_Arnold

Dit artikel is gebaseerd op de bijdrage van Melissa Arnold.

Melissa Arnold is fotograaf, onderwijsadviseur en technologietrainer. Ze heeft meer dan zeven jaar ervaring met digitale fotografie en is nog lang niet uitgeleerd. Ze gebruikt Adobe Photoshop, Lightroom en een aantal andere toepassingen en leert anderen deze toepassingen te gebruiken.

Een voorinstelling is een vooraf ingestelde configuratie van schuifregelaarposities waarmee u snel een bepaalde uitstraling aan uw foto's kunt geven.

Als u voorinstellingen wilt gebruiken op uw mobiele apparaat, moet u deze importeren in de Lightroom Desktop-app. Na het importeren worden ze automatisch gesynchroniseerd met de cloud en vervolgens met de Lightroom mobile-app.

1. Klik in de Lightroom Desktop-app op Bestand > Profielen en Voorinstellingen importeren.

Een voorinstelling importeren in Lightroom voor desktop
  2. Navigeer naar de map met de voorinstellingen die u wilt importeren, selecteer deze en klik op Importeren.

Een voorinstelling selecteren in uw computermap
  3. Zodra de voorinstelling is geïmporteerd, kunt u deze bekijken door op de knop Voorinstellingen te klikken in de modus Bewerken. Lightroom heeft een map gemaakt met de naam Gebruikersvoorinstellingen waar de geïmporteerde voorinstelling is terechtgekomen.

De geïmporteerde voorinstelling weergeven
  4. Zorg er nu voor dat u met dezelfde Adobe ID bent aangemeld bij zowel de Lightroom Desktop-app als de Lightroom mobile-app, zodat Lightroom de geïmporteerde voorinstelling kan synchroniseren met de cloud en uw apparaten.

Open Lightroom op uw mobiele apparaat en selecteer de foto die u wilt bewerken. Tik onderaan op Voorinstellingen.

Voorinstellingen weergeven in Lightroom voor mobiele apparaten
  5. Tik op de pijlpunt omlaag om meer categorieën voorinstellingen te bekijken en Gebruikersvoorinstellingen te selecteren.

Gebruikersvoorinstellingen
    Aangepaste voorinstellingen weergeven in de map Gebruikersvoorinstellingen
  6. Hier ziet u de voorinstelling die is geïmporteerd in de Lightroom Desktop-app. Deze kan nu ook worden gebruikt in de Lightroom mobile-app.

Uw gesynchroniseerde voorinstelling weergeven in Lightroom voor mobiele apparaten