Fout: Lightroom-catalogus kan niet worden geopend

Probleem

Als u Lightroom-Classic start, ziet u de fout 'De Lightroom-catalogus kan niet worden geopend omdat deze al in een andere toepassing geopend is.'

Oplossing

1. Sluit Lightroom Classic af.

2. Ga naar de map waar uw catalogusbestand [uwcatalogusnaam].lrcat is opgeslagen. Standaard slaat Lightroom Classic catalogi in de volgende mappen op:

• Windows: \Users\[gebruikersnaam]\Pictures\Lightroom
    • Mac OS: /Users/[gebruikersnaam]/Pictures/Lightroom

waar [gebruikersnaam] de gebruikersnaam is waarmee u bent ingelogd.

3. Verplaats het bestand [uwcatalogusnaam].lrcat.lock naar de Prullenmand (macOS) of Prullenbak (Windows), als het in deze map staat.

Let op:

Let op: verwijder of verplaats het hoofdbestand [uwcatalogusnaam].lrcat niet.

4. Start Lightroom Classic opnieuw.

5. Als uw catalogus wordt geopend, kunt u de Prullenmand (macOS) of Prullenbak (Windows) leegmaken.

Meer informatie

Wanneer Lightroom Classic wordt uitgevoerd met een geopende catalogus, wordt het bestand [uwcatalogusnaam].lrcat.lock gemaakt naast het bestand [uwcatalogusnaam].lrcat. Dit bestand zorgt ervoor dat de gebruikte catalogus niet door iemand anders kan worden geopend. Wanneer u Lightroom Classic afsluit, wordt het vergrendelingsbestand automatisch verwijderd.

Als Lightroom Classic echter niet correct wordt afgesloten, blijft het .lrcat.lock-bestand in dezelfde map staan als het .lrcat-bestand, waardoor Lightroom Classic niet kan worden geopend.

Adobe

Krijg sneller en gemakkelijker hulp

Nieuwe gebruiker?

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX

De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX

De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online