Je telefoonnummer toevoegen en gebruiken om je Adobe ID-wachtwoord opnieuw in te stellen

Wanneer je je aanmeldt bij je Adobe-account, herinnert Adobe je er af en toe aan dat je je mobiele telefoonnummer kunt toevoegen om je account te herstellen. Nadat je het mobiele telefoonnummer hebt toegevoegd, kun je je wachtwoord opnieuw instellen met behulp van een code die naar je mobiele telefoon is verzonden.

Wil je je telefoonnummer niet gebruiken om je wachtwoord opnieuw in te stellen?

Het is niet verplicht om je telefoonnummer op te geven. Je kunt je wachtwoord opnieuw instellen met behulp van het e-mailadres dat is gekoppeld aan je Adobe-account. Als je een telefoonnummer toevoegt, kun je echter heel gemakkelijk je mobiele telefoon gebruiken om je wachtwoord opnieuw in te stellen.

Als je je telefoonnummer nu niet wilt toevoegen, klik je op Overslaan.

Klik op OVERSLAAN

Een telefoonnummer toevoegen om je account te herstellen

1. Klik op het vlagpictogram en selecteer je land, bijvoorbeeld Nederland.

Land opgeven

Het landnummer van het geselecteerde land wordt automatisch weergegeven.

Landnummer wordt automatisch toegevoegd
  2. Voer je mobiele telefoonnummer in achter het landnummer.

Telefoonnummer invoeren

Opmerking:

Je hoeft geen streepjes of spaties toe te voegen in je mobiele nummer. Het systeem voegt automatisch streepjes of spaties toe in overeenstemming met de vereiste notatie voor je land.

3. Klik op Sms ontvangen.

Klik op Sms ontvangen

Een verificatiecode van zes cijfers wordt naar je mobiele nummer verzonden.

4. Controleer je mobiele telefoon en voer de zescijferige verificatiecode in. Klik op Controleren.

Verificatiecode invoeren

Je mobiele telefoonnummer wordt toegevoegd aan je Adobe-account. Je kunt nu je wachtwoord opnieuw instellen met je telefoon.

Telefoonnummer opgeslagen

Neem contact met ons op als je je telefoonnummer niet kunt toevoegen.

Telefoonnummer bijwerken

Zie Je accountprofiel bijwerken als je het telefoonnummer wilt wijzigen dat aan je Adobe-account is gekoppeld.

Wachtwoord opnieuw instellen met je telefoon

1. Ga naar je Adobe-account, voer je e-mailadres in en klik op Doorgaan.

2. Klik in het venster Wachtwoord invoeren op Wachtwoord opnieuw instellen.

Wachtwoord opnieuw instellen
  3. Kies je mobiele nummer in het scherm Verifieer je identiteit.

Het scherm Verifieer je identiteit

Als je je telefoonnummer niet aan je account hebt toegevoegd of als je ervoor kiest het wachtwoord opnieuw in te stellen via je e-mailadres, stuurt Adobe een e-mail met instructies om je wachtwoord opnieuw in te stellen naar het ingevoerde adres.

4. Voer in het venster Wachtwoord opnieuw instellen de 6-cijferige verificatiecode in die naar je telefoonnummer is verzonden.

Verificatiecode invoeren
  5. Voer in het venster Wachtwoord opnieuw instellen tweemaal je nieuwe wachtwoord in en klik op Wachtwoord resetten.

Nieuw wachtwoord invoeren

Je wachtwoord wordt opnieuw ingesteld.