Met de Elements Organizer en Photoshop Elements kunt u snel en gemakkelijk creatieve projecten maken van uw foto's. U kunt uw foto's gebruiken om fotoboeken, wenskaarten, kalenders, collages, hoesjes voor cd's en dvd's en andere projecten te maken. U kunt bepaalde projecten helemaal uitvoeren in de Elements Organizer. Voor andere projecten selecteert u de gewenste foto's in de Elements Organizer en voltooit u het project in Photoshop Elements.

Klik op Maken om een lijst weer te geven met projecten die u door het proces begeleiden waarbij u uw eigen unieke projecten maakt op basis van professioneel ontworpen sjablonen. Als een project klaar is, kunt u het online delen of thuis afdrukken.

Uw projecten worden weergegeven in de Elements Organizer. Op uw lokale vaste schijf worden het projectbestand en de verwante submappen met de documenten of webpaginabestanden voor elk project gemaakt. Wanneer u de projectbestanden, submappen en paginabestanden met behulp van Verkenner (Windows) of de Finder (Mac) verplaatst, wordt de koppeling tussen deze projectbestanden verbroken. Gebruik in plaats daarvan de opdracht Verplaatsen in de Elements Organizer.

U kunt projecten op verschillende manieren delen. U kunt bijvoorbeeld een presentatie op cd branden.  

Opmerking:

Projecten die met vorige versies van Photoshop Elements zijn gemaakt, kunnen waarschijnlijk niet in de huidige versie worden geopend. U dient dergelijke projecten in een vorige versie te openen.