Een overeenkomst naar meerdere ondertekenaars verzenden

Het ophalen van meerdere handtekeningen voor één document is een van de belangrijkste workflows in Adobe Sign. Hiermee kunt u handtekeningen in een bepaalde volgorde verzamelen (of gelijktijdig voor Pro-accounts en hoger).

Snelle stappen

1. Ga naar de pagina Verzenden.
  2. Typ de e-mailadressen van de ondertekenaars in de volgorde waarin ze moeten ondertekenen.
  3. Voeg een document toe via de knop Bestanden toevoegen of sleep een bestand.
  4. Selecteer Voorvertoning en handtekeningvelden toevoegen.
  5. Klik op Volgende.
  6. Sleep velden voor de eerste ondertekenaar (standaard gekozen).
  7. Kies de volgende ondertekenaar in het pop-upmenu Deelnemer selecteren in de rechterbovenhoek van de pagina.
  8. Plaats velden voor de volgende ondertekenaar.
  9. Klik op Verzenden.

Stap voor stap

1. Geef de e-mailadressen van uw ondertekenaars op in het veld Ontvanger van e-mail invoeren. Standaard is de volgorde waarin de e-mailadressen worden ingevoerd ook de volgorde waarin aan de ondertekenaars wordt gevraagd om te ondertekenen.

Voer e-mailadressen in

Opmerking:

Bij het serviceniveau Pro en hoger kan de afzender kiezen om alle ondertekenaars toe te staan zich parallel of opeenvolgend aan te melden.

2. Voeg een document bij, selecteer Voorvertoning en handtekeningvelden toevoegen om velden voor al uw ondertekenaars te plaatsen en klik op Volgende.

Klik op Volgende
  3. U gaat naar de Slepen-en-neerzetten-omgeving. Standaard is het eerste e-mailadres geselecteerd in het pop-upmenu Deelnemer selecteren in de rechterbovenhoek van de pagina.

Deelnemers selecteren
  4. Sleep de velden voor die ondertekenaar vanuit het rechterdeelvenster naar het document.

Voeg uw handtekening toe
  5. Selecteer de volgende ondertekenaar in het snelmenu Deelnemers selecteren.

Selecteer de volgende ondertekenaar
  6. Sleep ook hier velden van het bovenste deelvenster naar het document voor de geselecteerde ondertekenaar.

Opmerking:

U kunt ook aanpassen aan wie een veld wordt toegewezen door te dubbelklikken op het veld en de gewenste ondertekenaar te kiezen uit het snelmenu Functie.

Selecteer functie
  7. Voer stap 5 en 6 uit voor elke ondertekenaar. Als u alle vereiste velden voor elke ondertekenaar hebt geplaatst, klikt u op Verzenden.

Klik op Verzenden