Find ud af, hvordan du bruger Adobe Stock-webstedet til at udforske og licensere stockaktiver.
st_app_RGB

Adobe Stock er en tjeneste, som giver designere og virksomheder adgang til millioner af udvalgte og afgiftsfri fotos, videoer, illustrationer, vektorgrafikelementer, 3D-aktiver og skabeloner af høj kvalitet til alle deres kreative projekter. Du kan købe Adobe Stock som et abonnement med flere aktiver. Du kan vælge mellem forskellige abonnementspakker.

Du kan udforske, få vist eksempelvisninger på og licensere aktiver ved hjælp af enten Adobe Stock-webstedet eller i Creative Cloud-apps, der er integreret med Adobe Stock.

Bemærk:

Adobe Stock er dybt integreret med adskillige Creative Cloud-apps, herunder Photoshop, Illustrator, InDesign, Premiere Pro, Dreamweaver og After Effects. Hvis du vil finde oplysninger om brug af Adobe Stock i disse apps, kan du se Sådan bruger du Adobe Stock i Creative Cloud-apps.

Udforsk og licensér stockaktiver

Adobe Stock_updated_w2_2x

Du kan udforske og licensere adskillige typer aktiver på Adobe Stock-webstedet. Benyt denne fremgangsmåde:

1. Log på Adobe Stock-webstedet med dit Adobe ID

2. (Valgfrit) Hvis du vil søge efter en bestemt type Adobe Stock-aktiv, skal du vælge en af følgende faner: Billeder, Videoer, Skabeloner, 3D, Premium og Redaktionelle.

Søg efter en bestemt type Adobe Stock-aktiv ved hjælp af fanerne øverst

3. Søg efter stockaktiver, som er relevante for dit projekt. På resultatsiden kan du skifte mellem søgeresultaterne Alle, Billeder, Videoer, Skabeloner og 3D som ønsket ved hjælp af rullemenuen til venstre i søgefeltet.

Using-Adobe-Stock-website_refine-search3
    Vælg den ønskede indstilling til at justere dine søgeresultater

4. Du kan også filtrere søgeresultaterne efter pris, underkategori, forekomsten af personer, billedretning, farve osv. – der findes forskellige filterparametre for forskellige aktivtyper. For eksempel kan du filtrere billeder ved at anvende æstetiske filtre såsom dybdeskarphed og levende farve. Søgeresultaterne vises, så snart du justerer filterparametrene.

Stock-filters
    Filtrer søgeresultater

5. Når du finder et interessant stockaktiv, skal du hente den licenserede version til din computer. Benyt følgende fremgangsmåde:

1. Hold musen hen over aktivet på resultatsiden. Ikoner, der gør det muligt at foretage hurtige handlinger i forbindelse med arbejdet med billedet, vises.
    2. Hold musen hen over ikonet Køb licens og gem i mit bibliotek ().
    3. I dialogboksen, der vises i området Gem på computer, skal du klikke på Download.
    License-an-asset
    Licens til Adobe Stock-aktiver

6. Vælg den ønskede købsmulighed. Forskellige købsmuligheder er tilgængelige for enkeltpersoner, teams og virksomheder.

7. Importér det hentede stockaktiv til din design- eller oprettelsesapp.

Noter:

• Du vil måske se eksempelvisninger på flere stockaktiver med vandmærker på Adobe Stock-webstedet, før du downloader den licenserede version af det aktiv, der passer bedst til dit projekt.
  • I stedet for at downloade den licenserede version af aktivet kan du vælge blot at downloade en eksempelvisning af det til din enhed. Dette gøres ved at klikke på ikonet Gem eksempelvisning i mit bibliotek () i trin 5 ovenfor.

Åbn aktiver i en understøttet app

Apps_supporting_open_in

Når du udforsker aktiver på Adobe Stock-webstedet, kan du åbne dem direkte i Creative Cloud-apps. Illustrator CC, InDesign CC, Photoshop CC, Premiere Pro CC og After Effects CC understøtter i øjeblikket denne funktion.

1. Log på Adobe Stock-webstedet med dit Adobe ID.

2. (Valgfrit) Hvis du vil søge efter en bestemt type Adobe Stock-aktiv, skal du vælge en af følgende faner: Billeder, Videoer, Skabeloner, 3D, Premium og Redaktionelle.

3. Søg efter stockaktiver, som er relevante for dit projekt. På resultatsiden kan du skifte mellem søgeresultaterne Alle, Billeder, Videoer, Skabeloner og 3D som ønsket ved hjælp af rullemenuen til venstre i søgefeltet.

4. Når du har fundet et interessant stockaktiv, kan du åbne det direkte i din valgte Creative Cloud-computerapp. Benyt denne fremgangsmåde:

• Hold musen hen over aktivet på resultatsiden. Ikoner, der gør det muligt at foretage hurtige handlinger i forbindelse med arbejdet med billedet, vises.
    • Hold musen hen over et af disse ikoner: Køb licens og gem i mit bibliotek () eller Gem eksempelvisning i mit bibliotek ().
    • I dialogboksen, der vises i området Åbn i, skal du klikke på ikonet for Creative Cloud-appen. Klik f.eks. på ikonet .

Adobe Stock åbner aktivet i den valgte Creative Cloud-computerapp. Inden aktivet åbnes, placerer Adobe Stock det i et bibliotek ved navn Downloads.

Using-Adobe-Stock-website
    Adobe Stock-webstedet: Åbn stockaktivet i en understøttet Creative Cloud-app

Using-Adobe-Stock-website_template
    Åbn en skabelon i den tilsvarende Creative Cloud-app (Illustrator, InDesign eller Photoshop)

5. Følg trin 2 og de efterfølgende trin i Søg efter og licensér aktiver i panelet Biblioteker.

Find lignende billeder efter indhold, farve, komposition eller alle attributter

Den visuelle søgefunktion på Adobe Stock-webstedet giver dig mulighed for hurtigt at finde stockbilleder, der ligner et andet billede. Følg disse trin på Adobe Stock-webstedet:

1. Klik på kameraikonet i søgefeltet.

Visuel søgning
    Start visuel søgning
  2. Træk et billede til dialogboksen Søg med et billede. Du kan også klikke på Gennemse og uploade et billede fra computeren. JPEG- og PNG-billeder understøttes i forbindelse med visuel søgning.

Search_within_an_image
    Dialogboksen Søg med et billede

Adobe Stock viser aktiver, der ligner det billede, du har overført.

Bemærk:

Du kan også trække et billede, du vil søge med, til søgefeltet. Adobe Stock viser aktiver, der ligner det billede.

3. Alternativt kan du på siden med søgeresultater skrive et nøgleord i søgefeltet for at afgrænse søgningen. Hvis du f.eks. søger med et billede af en kat, kan du skrive brun for kun at få vist billeder af brune katte.

Using-Adobe-Stock-website_refine-visual-search-keywords
    Afgræns visuel søgning ved hjælp af nøgleord

Bemærk:

Visuel søgning fungerer bedst med billeder på 1.000 px x 1.000 px og derover.

Find billeder, der ligner et andet stockbillede, efter Indhold, Farve eller Komposition

Mens du gennemser søgeresultaterne, kan du trække et stockbillede i miniaturevisning til søgefeltet. Adobe Stock finjusterer resultaterne og viser flere stockbilleder, der ligner det.

Alternativt kan du holde musen hen over det ønskede aktiv og klikke på ikonet Find lignende () og derefter vælge lighed efter Indhold, Farve eller Komposition (BETA).

Find lignende billeder efter indhold, farve eller komposition

Find lignende efter Indhold

Brug denne valgmulighed til at finde billeder, der ligner emnet i det valgte billede.

Find lignende billeder efter indhold
Lighed efter indhold

Find lignende efter Farve

Brug denne valgmulighed til at finde billeder, der matcher den dominerende farve i det valgte billede.

Find lignende billeder efter farve
Lighed efter farve

Find lignende efter Komposition

Brug denne valgmulighed til at finde billeder, der ligner emnet og har samme arrangement eller layout på et lærred i det valgte billede.

Find lignende billeder efter komposition
Lighed efter komposition

Find billeder med plads til tekst

Adobe Stock-webstedet kan du nemt filtrere søgeresultaterne for at få vist billeder med tom plads eller plads til tekst. Når du ser søgeresultaterne, skal du klikke på Vis filtre i øverste venstre hjørne af siden og derefter vælge filteret Billeder med plads til tekst.

Billeder med plads til tekst
Billeder med plads til tekst

Administrer Adobe Stock-aktiver, der er føjet til dine biblioteker

Du kan se og administrere Adobe Stock-aktiver, som du har føjet til dine biblioteker.

• Klik på Biblioteker, og vælg det ønskede bibliotek i rullemenuen. For at få vist alle dine biblioteker, skal du vælge Vis alle.
Libraries

Omdøb et bibliotek

1. Klik på , og vælg Omdøb bibliotek.

rename-library
  2. Skriv et navn i tekstboksen.

rename-a-library
    Indtast navnet på dit bibliotek

A. Omdøb, mens du får vist det ønskede bibliotek B. Omdøb, mens du får vist alle biblioteker
  3. Klik på OK eller .

Slet et bibliotek

1. Klik på ogvælg Slet bibliotek.

delete-a-library
  2. Klik på Slet i pop-up-boksen.

Opret et bibliotek

1. Klik på Biblioteker, og vælg Vis alle.

2. Skriv navnet på det nye bibliotek i det tomme felt.

create-a-library
    Skriv et navn for at oprette et bibliotek
  3. Klik på for atoprette biblioteket.

Administrer aktiver, der er føjet til dit bibliotek

Åbn dit bibliotek, og hold musen hen over et aktiv for at få vist de tilgængelige valgmuligheder. Du kan gøre følgende ved hjælp af Adobe Stock-webstedet:

• Licensér aktivet og gem det på din computer
  • Gem et eksempel på det ønskede aktiv
  • Find lignende Adobe Stock-aktiver
  • Slet aktivet
work-with-assets
Administrer aktiver, der er føjet til dit bibliotek

Send linket til et bibliotek

1. Klik på , og vælg Send Link.

2. Del biblioteket ved hjælp af processen Send Link. I Del biblioteker kan du finde flere oplysninger.

Se din licenshistorik

På siden Licenshistorik på Adobe Stock-webstedet kan du se en liste over de aktiver, du har licenseret, samt antallet af resterende billeder i dit abonnement.

Bemærk:

Hvis du har licenseret et billede, kan du downloade det igen uden at skulle licensere igen. Klik på fil-id'et i licenshistorikken, og gem aktivet på computeren.