Find ud af, hvordan du bruger Adobe Stock i Creative Cloud-apps og på anden vis. Du kan også se en liste over nyttige ressourcer, som giver oplysninger om Adobe Stock-funktioner, arbejdsforløb og abonnementsplaner.
Adobe Stock
stock-app-noshadow-48x48

Adobe Stock er en tjeneste, som giver designere og virksomheder adgang til millioner af udvalgte og afgiftsfri fotos, videoer, illustrationer, vektorgrafikelementer, 3D-aktiver og skabeloner af høj kvalitet til alle deres kreative projekter. Du kan købe Adobe Stock som et abonnement med flere aktiver. Du kan vælge mellem en række forskellige abonnementspakker.

Oversigt

Du kan bruge Adobe Stock på tre måder i dine kreative projekter:

Creative Cloud Libraries

Adobe Stock er dybt integreret med Creative Cloud Libraries. Du kan tilføje et vandmærket eksempel på et stockaktiv i ethvert af dine biblioteker via Adobe Stock-webstedet. Derefter kan du gå ind i Creative Cloud-apps, som understøtter Biblioteker – Photoshop, lllustrator, InDesign, Premiere Pro, Dreamweaver og After Effects – og trække det vandmærkede stockbillede fra panelet Biblioteker til dit kreative projekt. Stockaktivet føjes som et bibliotekssammenkædet aktiv til dit projekt.

Når du synes, at et stockbillede passer til dit projekt, kan du vælge at købe licens til det direkte fra panelet Libraries. Når du har købt licens til stockaktivet, bliver alle sammenkædede forekomster af aktivet i dine åbne dokumenter automatisk opdateret til det licenserede stockaktiv i høj opløsning uden vandmærket.

Bemærk:

Foruden panelet Libraries kan du købe licens til stockaktiver i understøttede Creative Cloud-computerapps fra flere app-specifikke brugergrænsefladesteder. I Photoshop kan du for eksempel licensere vandmærkede eksempler fra panelet Lag og panelet Egenskaber direkte fra lærredet. Du skal blot højreklikke på stockaktivet og derefter vælge Licens til billede. I Photoshop og Illustrator kan du endda kickstarte dine kreative projekter ved at hente skabeloner med mange aktiver fra Adobe Stock direkte fra dialogboksene Nyt dokument.

Download stockbilleder til din computer

Når du har fundet et interessant stockbillede på Adobe Stock-webstedet, kan du downloade enten den vandmærkede eksempelvisning eller den licenserede version i høj opløsning til din computer. Derefter kan du bruge stockbilledet i enhver app, som kan importere fotos, illustrationer, grafik eller videoaktiver.

Brug Adobe Stock i apps, der understøtter Creative Cloud Libraries

Du kan åbne aktiver i en skrivebordsapp, der understøtter Creative Cloud Libraries, direkte fra Adobe Stock-webstedet. Alternativt kan du – mens du arbejder i en sådan Creative Cloud-app – søge efter stockaktiver og licensere dem fra panelet Biblioteker i appen.

Søg efter og licensér aktiver i panelet Biblioteker

Ikoner af Creative Cloud-apps
Sådan bruger du Adobe Stock
  1. I panelet Biblioteker i computerappen skal du angive søgenøgleord i linjen Søg i Adobe Stock. Søgeresultaterne vises direkte i panelet Biblioteker.
  2. Når du har fundet det aktiv, som du vil bruge i dit projekt, kan du købe en licens med det samme og føje aktivet til et bibliotek. Du kan også føje en eksempelversion (med vandmærke) uden licens af aktivet til dit bibliotek her og nu og købe licens til det senere.
  • Hvis du vil købe et aktiv med det samme, skal du vælge aktivet og derefter klikke på ikonet Licensér og gem i <Biblioteksnavn>.
  • Hvis du vil føje en eksempelversion uden licens af aktivet til dit bibliotek, skal du vælge aktivet og derefter klikke på ikonet Gem eksempel i <Biblioteksnavn>.

Bemærk:

Du kan også vælge disse indstillinger fra genvejsmenuen i stockaktivet.

Køb det ønskede stockaktiv, eller brug en kopi med vandmærke her og nu.
Køb det ønskede stockaktiv, eller brug en vandmærket eksempelvisning for nu.

1. I computerappen kan du trække stockaktivet med vandmærke fra panelet Biblioteker og ind i dit projekt. Stockaktivet føjes som et bibliotekssammenkædet aktiv til dit projekt.
Føj stockbilledet til dit projekt
Føj stockbilledet til dit projekt.

1. Føj effekter til stockbilledet med vandmærke, hvis det er nødvendigt – du kan f.eks. anvende filteret Effekter > Vind i Photoshop for at fremhæve en hed sommerdag på savannen. Effekter, som du anvender på stockaktivet med vandmærke, bevares, når du senere køber licens til det.
Tilføj noget vind på savannen
Tilføj noget vind på savannen.

1. Hvis du indtil nu har brugt et eksempel med vandmærke af stockaktivet, skal du højreklikke på aktivet i panelet Biblioteker i computerappen og vælge Køb billede eller Køb video.
  • Hvis du allerede har et Adobe Stock-abonnement, får stockbilledet en licens med det samme. Antallet af resterende billeder i dit Adobe Stock-abonnement vises direkte i panelet Biblioteker.
  • Hvis du ikke har et Adobe Stock-abonnement, føres du til Adobe Stock-webstedet. Du kan vælge den ønskede købsmulighed. En række købsmuligheder er tilgængelige for enkeltpersoner, teams og virksomheder.

Når du køber licens til stockaktivet, bliver alle forekomster af aktivet med vandmærke i dine åbne dokumenter automatisk opdateret til det licenserede stockaktiv i høj opløsning.

Bemærk:

Du kan også gemme et licenseret aktiv direkte i et Creative Cloud-bibliotek fra Adobe Stock-webstedet. Hold musemarkøren over ikonet Licensér () for aktivet, og klik derefter på navnet på et bibliotek i dialogboksen. Du kan nu bruge det licenserede billede i dine projekter.

Download en skabelon for at kickstarte dit projekt

v2_logos_ps_ai_idpr

Skabeloner fra Adobe Stock findes også i dialogboksene Nyt dokument i Photoshop CC, Illustrator CC og InDesign CC. I stedet for at begynde med et tomt lærred, når du opretter et dokument i disse apps, kan du vælge mellem en lang række af disse skabeloner, herunder billeder, illustrationer og grafik. Når du åbner en skabelon, kan du arbejde med den som med ethvert andet Photoshop- eller Illustrator-dokument.

Premiere Pro-brugere kan få adgang til professionelt oprettede skabeloner til bevægelsesgrafik i Adobe Stock. Redaktører, der ønsker at arbejde med dynamisk, professionel grafik eller grafikpakker som titler, sidste tredjedele, kofangere og rulletekster, kan få adgang til skabeloner til bevægelsesgrafik fra Adobe Stock, der er skabt af talentfulde, professionelle brugere direkte i Premiere Pro.

Brug Adobe Stock i andre design-/oprettelsesapps

Brug Adobe Stock

Du kan bruge Adobe Stock med alle design-/oprettelsesapps, som kan importere fotos, illustrationer, grafik, videoaktiver o.a. Udforsk og licensér aktiver ved hjælp af Adobe Stock-webstedet, og importér derefter aktiverne til appen. Du kan finde ud af, hvordan du gør, under Udforsk og licensér aktiver ved hjælp af Adobe Stock-webstedet.

Adobe Stock til teams

Billede med licens

Med Adobe Stock til teams kan administratorer administrere Adobe Stock i samme Admin Console som deres Creative Cloud for teams-medlemskab. Der kræves kun én plan pr. team, men flere planer kan føjes til et team efter behov. Alle medlemmer af teamet vil kunne bruge gruppelicenserne, og hvert licenseret aktiv kan bruges af op til 10 teammedlemmer. Gruppelicensfunktionen og muligheden for at dele licenserede aktiver er ikke tilgængelig for individuelle Creative Cloud-brugere.

Få mere at vide om, hvordan du bruger Adobe Stock til teams som administrator, i Adobe Stock til teams.

Du kan få mere at vide om, hvordan du bruger Adobe Stock til teams i kreative arbejdsforløb, i Spor og del aktiver med Adobe Stock til teams.

Adobe Stock for enterprise

Adobe Stock for Enterprise

Med Adobe Stock for enterprise deler brugerne af en produktkonfiguration af Adobe Stock i Admin Console en samlet kvote af kreditter som bestemt af deres administrator.

Når en bruger licenserer et aktiv, kan enhver bruger af organisationen downloade aktivet, uden at det skal licenseres igen. Brugerne kan i deres Licenshistorik på Adobe Stock-webstedet se alle aktiver, der er licenseret af organisationen. Når de søger efter aktiver fra Creative Cloud-apps eller på Adobe Stock-webstedet, vises aktiver, der er licenseret af en bruger i deres organisation, med en Licenseret-mærkat.

Vigtige overvejelser

Brugerne skal vælge deres berettigelsesvisning på Adobe Stock-webstedet i følgende scenarier:

• Når de for første gang logger på Adobe Stock
  • Hvis de også har en personlig berettigelse eller teamberettigelse til Adobe Stock
  • Hvis de er tilknyttet flere produktkonfigurationer for Adobe Stock (inden for samme organisation eller i flere organisationer)
identity menu
Identitetsmenu fra Adobe Stock

Se disse ressourcer for flere oplysninger:

Se også