Einde levensduur | Adobe Flash en Shockwave Player

Op 9 april 2019 heeft Shockwave Player het einde van de levensduur bereikt. Na 31 december 2020 wordt Flash Player niet meer door Adobe bijgewerkt en gedistribueerd.

Informatie over einde levensduur van Flash Player

Na 31 december 2020 wordt Flash Player niet meer door Adobe bijgewerkt en gedistribueerd. (datum einde levensduur).

Alle grote browserleveranciers blokkeren Flash Player waardoor het moeilijk is om Flash-inhoud te bekijken. Ze bieden hoogstens de optie 'allow once' (één keer toestaan) om Flash toe te staan. Chrome en Firefox hebben al aangeven wanneer zij naar verwachting de ondersteuning voor Flash stop zullen zetten. Raadpleeg voor meer informatie:

Open standaarden zoals HTML5, WebGL en WebAssembly kunnen bruikbare alternatieven zijn voor Flash-content. De meeste websites zijn al lang op HTML5 overgestapt, wat een efficiëntere en veiligere coderingsoptie is. De grote browserleveranciers werken eraan de open standaarden in hun browsers te integreren en schaffen andere plug-ins, zoals Flash Player, af.

Na 2020 is de langdurige distributiepartner van Adobe, Harman, de officiële zakelijke distributeur voor Flash Player. Harman zal ondersteuning en beveiligingsupdates bieden aan klanten die commerciële ondersteuningsopties vereisen na de datum van einde levensduur.

Harman kan Enterprise-klanten helpen oplossingen voor hun content te vinden. Wij raden u aan contact met hen op te nemen, ook voor hulp bij de overgang.

Hier zijn een aantal nuttige links:

Informatie over einde levensduur Shockwave Player

Adobe heeft Shockwave Player op 9 april 2019 stopgezet. U kunt de Shockwave Player voor Windows niet langer downloaden van de Adobe-website.

Hier zijn een aantal nuttige links:

Ondersteuning voor de applicatie Adobe Runtimes is alleen beschikbaar op forums: