Als je Adobe Fresco wilt uitvoeren en gebruiken, moet je apparaat voldoen aan de hieronder beschreven technische specificaties.

Van toepassing op:

Versie van november 2019 (versie 1.1)

Fresco is een teken- en schilderapp die speciaal is gemaakt voor apparaten met een touchscreen en een stylus, zoals de Apple iPad met Pencil, de Wacom Mobile Studio Pro en bepaalde Microsoft Surface-modellen.

iOS

Wil je weten welk iPad-model je hebt? Lees deze Apple-ondersteuningspagina om je iPad-model te achterhalen. Je vindt het modelnummer ook op de achterkant van het apparaat of in het scherm Instellingen > Algemeen > Info op je iPad.

Minimale vereisten
Apparaten
Een van de volgende apparaten:
  • iPad Pro (alle modellen)
  • iPad Air (3e generatie)
  • iPad (5e en 6e generatie)
  • iPad mini (5e generatie)
Besturingssysteem  iOS versie 12.4 of hoger.
Processor Multicore Intel-processor met 64-bits ondersteuning (aanbevolen: Intel Core i5 of i7 of gelijkwaardig)
RAM 4 GB
Ruimte op de vaste schijf 8 GB beschikbare ruimte op de vaste schijf voor de installatie.
Internet Internetverbinding en registratie zijn vereist voor activering van software, validatie van lidmaatschappen en toegang tot onlineservices.
Stylus  Apple Pencil, Apple Pencil (2e generatie).

Windows

Minimale vereisten
Apparaten
Een van de volgende apparaten:
  • Surface Pro 4
  • Surface Pro 5
  • Surface Pro 6
  • Surface Pro 7
  • Surface Book 1
  • Surface Book 2
  • Surface Studio 1
  • Surface Studio 2
  • Surface Go
  • Wacom Mobile Studio Pro 13"
  • Wacom Mobile Studio Pro 16"

Opmerking: Fresco is nog niet beschikbaar op Microsoft Surface Pro X-apparaten.

Besturingssysteem Windows 10 versie 1809 of hoger
Grafische processor GPU van Intel of NVIDIA met Direct X-functieniveau 12.1
Grafisch stuurprogramma Het nieuwste grafische stuurprogramma is vereist in Windows 10
RAM 4 GB
Ruimte op de vaste schijf 5 GB beschikbare ruimte op de vaste schijf voor de installatie.
Internet Internetverbinding en registratie zijn vereist voor activering van software, validatie van lidmaatschappen en toegang tot onlineservices.
Stylus Surface Pen, Wacom Pro Pen.

Het nieuwste grafische stuurprogramma installeren

Als je livepenselen wilt gebruiken in Fresco voor Windows, moet het nieuwste grafische stuurprogramma op je apparaat staan. Fresco detecteert de compatibiliteit van het grafische stuurprogramma van je apparaat en waarschuwt als je de nieuwste versie van het stuurprogramma moet installeren.

1. Download het grafische stuurprogramma voor Windows 10 via het Downloadcentrum.
  2. Dubbelklik op <bestandsnaam_stuurprogramma>.exe om het stuurprogramma te installeren. Volg de instructies op het scherm en start het apparaat opnieuw op nadat de installatie is voltooid.

De installatie controleren:

1. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram Start van Windows en klik op Apparaatbeheer.
  2. Klik in het gedeelde Beeldschermadapters met de rechtermuisknop op de naam van de adapter en klik op het tabblad Stuurprogramma.

Controleer of de versie en datum van het stuurprogramma hetzelfde zijn als wordt weergegeven in het Downloadcentrum.

Beschikbare taalversies voor Fresco

Fresco is beschikbaar in de volgende talen:

• Engels
  • Frans
  • Duits
  • Japans
  • Brazilië
  • Portugees
  • Deens
  • Nederlands
  • Fins
  • Italiaans
  • Noors
  • Spaans
  • Zweeds
  • Koreaans
  • Vereenvoudigd Chinees
  • Traditioneel Chinees
  • Tsjechisch
  • Pools
  • Russisch
  • Turks