Problemen oplossen met betrekking tot de Windows App Store-versie van Photoshop Elements en Elements Organizer in Windows 10-makersupdate (najaar) en Windows 10 S.

Problemen met de Windows 10 Fall Creators-update

Photoshop Elements crasht met blauw scherm

Windows App Store-versie van Photoshop Elements crasht met blauw scherm in Windows 10-makersupdate (najaar) (versie 1709) als AVG- of Avast-antivirus op uw systeem is geïnstalleerd.

Oplossing

Werk uw virusdefinitie bij naar de versie die na 11 januari 2018 is uitgebracht.

1. Open de gebruikersinterface van uw antivirus (Avast of AVG).

2. Selecteer InstellingenBijwerken.

3. Klik op Bijwerken in het gedeelte Virusdefinitie en werk de virusdefinitie bij.

4. Start Photoshop Elements.

Problemen met Windows 10 S

Compatibiliteitsproblemen met hardware

Als uw hardware-apparaat, zoals een printer, scanner of Wacom-tablet, niet compatibel is met Windows 10 S, ondervindt u mogelijk de volgende problemen:

• Printer, scanner of Wacom-tablet wordt niet gedetecteerd.
  • Niet alle hardware-opties worden weergegeven in Elements Organizer en Photoshop Elements.

Oplossing

Controleer of uw apparaat (dat specifieke apparaatstuurprogramma's vereist) compatibel is met Windows 10 S in Compatibiliteit van accessoires met Windows 10 S.

Schokkerige videoweergave in Elements Organizer

Video's worden schokkerig afgespeeld in Elements Organizer.

Oplossing

Als uw weergavestuurprogramma beschadigd of niet up-to-date is, worden video's schokkerig afgespeeld in Elements Organizer.

Werk uw weergavestuurprogramma bij via de Windows App Store of via de website van de fabrikant van het apparaat om dit probleem op te lossen.

Ondersteuning voor invoegtoepassingen van derden

Kan geen plug-ins van derden installeren voor Photoshop Elements.

Oplossing

Windows 10 S staat de installatie van plug-ins van derden niet toe. Als u een plug-in van derden wilt gebruiken, voert u een upgrade uit naar Windows 10.

Photoshop Elements 15 crasht bij starten

Photoshop Elements 15 loopt vast bij het opstarten nadat de toepassing is geïnstalleerd vanuit de Windows App Store op een Windows 10 S-systeem.

Oplossing

1. Navigeer naar de map ProgramData in uw installatiemap. Als uw installatiemap bijvoorbeeld C is, navigeert u naar C:\ProgramData.

Opmerking:

Als u de locatie niet kunt vinden, is de map ProgramData waarschijnlijk verborgen op uw computer. Zie Verborgen bestanden en mappen weergeven als u verborgen bestanden en mappen wilt weergeven.

2. Maak een map en geef die de naam Adobe.

3. Maak een map in Adobe en geef die de naam Elements Organizer.

4. Maak een map in Elements Organizer en geef die de naam 15.0

De map moet de volgende structuur hebben: C:\ProgramData\Adobe\Elements Organizer\15.0

5. Start Photoshop Elements 15.