Met Photoshop Elements kun je magische dingen doen met je foto's. Je kunt meer dan één versie van Photoshop Elements op je computer installeren, dus je hoeft eerdere versies niet te verwijderen.

Als je de productdoos hebt, kun je de software vanaf de dvd installeren. Je kunt Photoshop Elements ook downloaden van de Adobe-website en het vervolgens installeren.

Installeren vanaf dvd

Voordat je begint

• Zorg ervoor dat je beschikt over beheerdersrechten voor het account dat je gebruikt.
  • Gebruik de nieuwste versie van Internet Explorer, Firefox, Chrome of Safari.
  • Zorg dat je een dvd-station (dus geen cd-station) op de computer hebt aangesloten voordat je met de installatie begint. Plaats de dvd in het station en volg de instructies op.

Opmerking: Als je computer geen dvd-station heeft, kun je Adobe Photoshop Elements downloaden van de website van Adobe en vervolgens installeren. Zie Downloaden en installeren vanaf de Adobe-website voor meer informatie.

• Schakel firewalls, antivirussoftware en beveiligingssoftware van derden tijdelijk uit. Als je deze uitschakelt, wordt de installatie sneller uitgevoerd.
  • Zoek het serienummer. Het serienummer staat onderaan op het dvd-hoesje. Zie Je serienummer vinden voor meer informatie over waar je het serienummer vindt. Als je een inwisselingscode hebt, wissel je deze code in voor een serienummer. Zie Hulp bij inwisselingscodes voor meer informatie.

Photoshop Elements installeren (Windows)

1. Plaats de dvd van Adobe Photoshop Elements 2019 in de computer.

2. Klik in het dialoogvenster Adobe Photoshop Elements 2019 op Adobe Photoshop Elements 2019 installeren.

Adobe Photoshop Elements 2019
    Adobe Photoshop Elements 2019 installeren

Opmerking:

Als je het dialoogvenster sluit of als de beveiligingsinstellingen van je computer automatisch afspelen niet toestaan, navigeer je naar de dvd via Windows Verkenner en dubbelklik je op Setup.exe. Als er beveiligingswaarschuwingen worden weergegeven, klik je op Ja.

3. Als je wordt gevraagd om je aan te melden, voer je je Adobe ID (meestal je e-mailadres) en wachtwoord in en klik je op Aanmelden.

4. Staptekst

Doe het volgende in het scherm Installatieopties en klik daarna op Doorgaan:

• Taal selecteren
    • Installatielocatie opgeven
    Installatieopties
    Installatieopties

Adobe Photoshop Elements 2019 wordt gestart zodra de installatie is voltooid.

5. Klik in het scherm Adobe Photoshop Elements 2019 op Licentie voor deze software aanschaffen en voer het serienummer in.

Een licentie voor de software kopen

Photoshop Elements installeren (macOS)

1. Plaats de dvd van Adobe Photoshop Elements 2019 in de computer.

2. Klik in het dialoogvenster Photoshop Elements 2019 op Adobe Photoshop Elements 2019

3. Ga naar Adobe Photoshop Elements 2019 > Install.app en start het installatieprogramma.

Opmerking:

Voer het accountwachtwoord van je systeem in als hierom wordt gevraagd.

4. Als je wordt gevraagd om je aan te melden, voer je je Adobe ID (meestal je e-mailadres) en wachtwoord in en klik je op Aanmelden.

5. Doe het volgende in het scherm Installatieopties en klik daarna op Doorgaan:

• Taal selecteren
    • Installatielocatie opgeven
    Installatieopties
    Installatieopties

Adobe Photoshop Elements 2019 wordt gestart zodra de installatie is voltooid.

6. Klik in het scherm Adobe Photoshop Elements 2019 op Licentie voor deze software aanschaffen en voer het serienummer in.

Een licentie voor de software kopen

Downloaden en installeren vanaf de Adobe-website

Voordat je begint

• Zorg ervoor dat je beschikt over beheerdersrechten voor het account dat je gebruikt.
  • Gebruik de nieuwste versie van Internet Explorer, Firefox, Chrome of Safari.
  • Zorg ervoor dat je een geldige Adobe ID hebt.
  • Schakel de pop-upblokkering in de webbrowser uit.
  • Schakel firewalls, antivirussoftware en beveiligingssoftware van derden tijdelijk uit. Als je deze uitschakelt, wordt de installatie sneller uitgevoerd.
  • Zorg ervoor dat je een geldig serienummer voor Photoshop Elements hebt.
  • Zorg ervoor dat je verbinding hebt met internet totdat de installatie is voltooid.

Photoshop Elements downloaden

1. Meld je aan met je Adobe ID.

Als je geen Adobe ID hebt, kun je deze maken op de pagina Een Adobe ID maken.

2. Selecteer het platform en de taal voor de download.

3. Klik op Downloaden.

Photoshop Elements installeren (Windows)

1. Open het installatiebestand voor Adobe Photoshop Elements dat je van de Adobe-website hebt gedownload.

2. Als je wordt gevraagd om je aan te melden, voer je je Adobe ID (meestal je e-mailadres) en wachtwoord in en klik je op Aanmelden.

3. Doe het volgende in het scherm Installatieopties en klik daarna op Doorgaan:

• Taal selecteren
    • Installatielocatie opgeven
    Installatieopties
    Installatieopties

Adobe Photoshop Elements 2019 wordt gestart zodra de installatie is voltooid.

4. Klik in het scherm Adobe Photoshop Elements 2019 op Licentie voor deze software aanschaffen en voer het serienummer in.

Een licentie voor de software kopen

Photoshop Elements installeren (macOS)

1. Open het installatiebestand voor Adobe Photoshop Elements dat je van de Adobe-website hebt gedownload.

Opmerking:

Voer het accountwachtwoord van je systeem in als hierom wordt gevraagd.

2. Als je wordt gevraagd om je aan te melden, voer je je Adobe ID (meestal je e-mailadres) en wachtwoord in en klik je op Aanmelden.

3. Doe het volgende in het scherm Installatieopties en klik daarna op Doorgaan:

• Taal selecteren
    • Installatielocatie opgeven
    Installatieopties
    Installatieopties

Adobe Photoshop Elements 2019 wordt gestart zodra de installatie is voltooid.

4. Klik in het scherm Adobe Photoshop Elements 2019 op Licentie voor deze software aanschaffen en voer het serienummer in.

Een licentie voor de software kopen

Een proefversie omzetten in een volledige versie

Wanneer je Photoshop Elements start, zie je een scherm met het aantal dagen waarna deze proefversie verloopt. Op dit scherm kun je de optie Licentie voor deze software aanschaffen gebruiken om de proefversie om te zetten in een volledige versie.

Een licentie voor de software kopen

Gebruik het serienummer dat je hebt ontvangen om de proefversie om te zetten in een volledige versie. Het serienummer begint met de cijfers 1057. Hoe je het serienummer ontvangt, hangt af van het soort aankoop:

• Via de Adobe-website: Wanneer je Photoshop Elements koopt, ontvang je het serienummer in een e-mail van Adobe. Zoek naar de onderwerpregel 'Je serienummer' of 'Je serienummers' in je postvak.
  • Dvd: Je vindt het serienummer doorgaans op de achterkant van het dvd-doosje. Als je een envelop voor de software hebt, kan het serienummer op de envelop staan.

Installatieproblemen oplossen