Met Photoshop Elements kun je magische dingen doen met je foto's. Je kunt meer dan één versie van Photoshop Elements op je computer installeren, dus je hoeft eerdere versies niet te verwijderen.

Installeren vanaf dvd

• Zorg ervoor dat je beschikt over beheerdersrechten voor het account dat je gebruikt.
  • Gebruik de nieuwste versie van Internet Explorer, Firefox, Chrome of Safari.
  • Zorg dat je een dvd-station (dus geen cd-station) op de computer hebt aangesloten voordat je met de installatie begint. Plaats de dvd in het station en volg de instructies op.

Opmerking: Als je computer geen dvd-station heeft, kun je Adobe Photoshop Elements downloaden van de website van Adobe en vervolgens installeren. Zie Downloaden en installeren vanaf de Adobe-website voor meer informatie.

• Schakel firewalls, antivirussoftware en beveiligingssoftware van derden tijdelijk uit. Als je deze uitschakelt, wordt de installatie sneller uitgevoerd.
  • Zoek het serienummer. Het serienummer staat onderaan op het dvd-hoesje. Zie Het serienummer van je Elements-producten vinden voor meer informatie over waar je het serienummer vindt. Als je een inwisselingscode hebt, wissel je deze code in voor een serienummer. Zie Hulp bij inwisselingscodes voor meer informatie.

1. Plaats de dvd van Adobe Photoshop Elements 2020 in de computer.

2. Klik in het dialoogvenster Adobe Photoshop Elements 2020 op Adobe Photoshop Elements 2020 installeren.

Adobe Photoshop Elements 2020
    Adobe Photoshop Elements 2020 installeren

Opmerking:

Als je het dialoogvenster sluit of als de beveiligingsinstellingen van je computer automatisch afspelen niet toestaan, navigeer je naar de dvd via Windows Verkenner en dubbelklik je op Setup.exe in de map Adobe Premiere Elements 2020. Als er beveiligingswaarschuwingen worden weergegeven, klik je op Ja.

3. Meld je aan met je Adobe ID (meestal je e-mailadres) en wachtwoord.

4. Doe het volgende in het scherm Installatieopties en klik daarna op Doorgaan:

• Taal selecteren
    • Installatielocatie opgeven
    Installatieopties scherm
    Installatieopties
  5. Klik in het scherm dat wordt weergegeven op Foto-editor.

Foto-editor installeren
    Foto-editor installeren
  6. Klik in het scherm Adobe Photoshop Elements 2020 op Licentie voor deze software aanschaffen.

Een licentie voor de software kopen
  7. Voer in het volgende scherm het serienummer in en klik op Volgende.

Het serienummer invoeren
    Het serienummer invoeren

Adobe Photoshop Elements 2020 wordt gestart.

Opmerking:

Kun je het serienummer niet vinden?Zie Het serienummer van je Elements-product vinden voor meer informatie.

Heb je een inwisselingscode ontvangen? Gebruik je inwisselingscode om je serienummer te ontvangen. Zie Hulp bij inwisselingscodes voor meer informatie.

1. Plaats de dvd van Adobe Photoshop Elements 2020 in de computer.

2. Klik in het dialoogvenster Photoshop Elements 2020 op Adobe Photoshop Elements 2020

3. Ga naar Adobe Photoshop Elements 2020 > Install.app en start het installatieprogramma.

Opmerking:

Voer het accountwachtwoord van je systeem in als hierom wordt gevraagd.

4. Meld je aan met je Adobe ID (meestal je e-mailadres) en wachtwoord.

5. Doe het volgende in het scherm Installatieopties en klik daarna op Doorgaan:

• Taal selecteren
    • Installatielocatie opgeven
    Installatieopties
    Installatieopties

Adobe Photoshop Elements 2020 wordt op je apparaat geïnstalleerd.

Photoshop Elements wordt geïnstalleerd
  6. Klik in het scherm dat wordt weergegeven op Foto-editor.

Foto-editor

Volg de aanwijzingen op het scherm om Photoshop Elements 2020 te activeren en te starten. Zie Licentie aanschaffen voor Photoshop Elements, Premiere Elements || macOS voor meer informatie over het activeren van Elements-producten.

Downloaden en installeren vanaf de Adobe-website

• Zorg ervoor dat je beschikt over beheerdersrechten voor het account dat je gebruikt.
  • Gebruik de nieuwste versie van Internet Explorer, Firefox, Chrome of Safari.
  • Zorg ervoor dat je een geldige Adobe ID hebt.
  • Schakel de pop-upblokkering in de webbrowser uit.
  • Schakel firewalls, antivirussoftware en beveiligingssoftware van derden tijdelijk uit. Als je deze uitschakelt, wordt de installatie sneller uitgevoerd.
  • Zorg ervoor dat je een geldig serienummer voor Photoshop Elements hebt.
  • Zorg ervoor dat je verbinding hebt met internet totdat de installatie is voltooid.

1. Meld je aan met je Adobe ID.

Als je geen Adobe ID hebt, kun je een Adobe ID maken.

2. Selecteer het platform en de taal voor de download.

3. Klik op Downloaden.

1. Open het installatiebestand voor Adobe Photoshop Elements dat je van de Adobe-website hebt gedownload.

2. Meld je aan met je Adobe ID (meestal je e-mailadres) en wachtwoord.

3. Doe het volgende in het scherm Installatieopties en klik daarna op Doorgaan:

• Taal selecteren
    • Installatielocatie opgeven
    Installatieopties scherm
    Installatieopties
  4. Klik in het scherm dat wordt weergegeven op Foto-editor.

Foto-editor installeren
    Foto-editor installeren
  5. Klik in het scherm Adobe Photoshop Elements 2020 op Licentie voor deze software aanschaffen.

Een licentie voor de software kopen
  6. Voer in het volgende scherm het serienummer in en klik op Volgende.

Het serienummer invoeren
    Het serienummer invoeren

Adobe Photoshop Elements 2020 wordt gestart.

Opmerking:

Kun je het serienummer niet vinden?Zie Het serienummer van je Elements-product vinden voor meer informatie.

Heb je een inwisselingscode ontvangen? Gebruik je inwisselingscode om je serienummer te ontvangen. Zie Hulp bij inwisselingscodes voor meer informatie.

1. Open het installatiebestand voor Adobe Photoshop Elements dat je van de Adobe-website hebt gedownload.

Opmerking:

Voer het accountwachtwoord van je systeem in als hierom wordt gevraagd.

2. Meld je aan met je Adobe ID (meestal je e-mailadres) en wachtwoord.

3. Doe het volgende in het scherm Installatieopties en klik daarna op Doorgaan:

• Taal selecteren
    • Installatielocatie opgeven
    Installatieopties
    Installatieopties

Adobe Photoshop Elements 2020 wordt op je apparaat geïnstalleerd.

Photoshop Elements wordt geïnstalleerd
  4. Klik in het volgende scherm op Foto-editor.

Foto-editor

Volg de aanwijzingen op het scherm om Photoshop Elements 2020 te activeren en te starten. Zie Licentie aanschaffen voor Photoshop Elements, Premiere Elements || macOS voor meer informatie over het activeren van Elements-producten.

Een proefversie omzetten in een volledige versie

Wanneer je Photoshop Elements start, zie je een scherm met het aantal dagen waarna deze proefversie verloopt. Afhankelijk van je besturingssysteem, doe je het volgende:

Windows-gebruikers

Klik op Licentie voor deze software aanschaffen en volg de aanwijzingen op het scherm om je proefversie om te zetten in een volledige versie.

Een licentie voor de software kopen

macOS-gebruikers

Klik op Nu kopen en volg de aanwijzingen op het scherm om je proefversie om te zetten in een volledige versie.

Een proefversie omzetten in een gekocht product

Gebruik het serienummer dat je hebt ontvangen om de proefversie om te zetten in een volledige versie. Het serienummer begint met de cijfers 1057. Hoe je het serienummer ontvangt, hangt af van het soort aankoop:

• Via de Adobe-website: Wanneer je Photoshop Elements koopt, ontvang je het serienummer in een e-mail van Adobe. Zoek naar de onderwerpregel 'Je serienummer' of 'Je serienummers' in je postvak.
  • Dvd: Je vindt het serienummer doorgaans op de achterkant van het dvd-doosje. Als je een envelop voor de software hebt, kan het serienummer op de envelop staan.

Opmerking:

Een serienummer bestaat uit 24 cijfers en verschilt van een inwisselingscode die alfanumeriek is. Je kunt je inwisselingscode gebruiken om je serienummer te ontvangen.

Installatieproblemen oplossen